Згущене молоко в домашніх умовах – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Згущене молоко широко використовується в кулінарії, але крім цього само по собі це дуже смачне ласощі, яке люблять дорослі та діти. Згущене молоко можна знайти в будь-якому продуктовому магазині або приготувати самостійно. Як зробити смачне згущене молоко самостійно, ви дізнаєтеся з 7 наших докладних рецептів.

Домашня згущене молоко з молока та цукру на плиті

Домашня згущене молоко – це не тільки смачно, але і корисно, в ній багато кальцію, фосфору, вітамінів, а також відсутні ароматизатори і штучні добавки. За класичним рецептом вона готується з молока та цукру.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Молоко коров’яче 300 мл
  • Цукор-пісок 300 гр.
  • Масло вершкове 15 гр.
  • Ванілін 10 гр.

Процес приготування:

  1. згущене молоко в домашніх умовах приготувати дуже просто. Всипте В каструлю звичайний і ванільний цукор. Ванільний цукор надає згущеному молоці спокусливий аромат.
  2. Потім влийте молоко і додайте вершкове масло. Поставте каструлю на плиту.
  3. Доведіть масу до кипіння.
  4. Варіть молоко на середньому вогні, постійно помішуючи, 20 хвилин. Поступово маса набуде жовтуватий колір.
  5. Через 20 хвилин зніміть каструлю з вогню, залиште на 10 хвилин і поставте в холодильник до повного охолодження. Після цього згущене молоко буде готова до вживання.

Приємного апетиту!

Як зробити згущене молоко з вершків в домашніх умовах?

Приготувати смачну згущене молоко з вершків без праці можна в домашніх умовах. За смаком і якістю вона не поступається магазинного продукту, її можна використовувати у випічці або просто їсти ложками.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Вершки 10 % – 400 мл
  • Цукор – 200 гр.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

1. У каструлю влийте вершки.

2. Потім всипте цукор і ванілін, поставте каструлю на сильний вогонь і доведіть до кипіння, безперервно помішуючи.

3. Після закипання зменшіть вогонь і варіть, поки обсяг рідини не зменшиться на 2/3. Маса при цьому повинна інтенсивно кипіти і мати кремовий колір.

4. Через 50 хвилин варіння зніміть каструлю з вогню, збивайте згущене молоко міксером протягом декількох хвилин.

5. Коли згущене молоко повністю охолоне, його можна вживати в їжу.

Приємного апетиту!

Згущене молоко з козячого молока в домашніх умовах

Натуральна, густа і дуже смачна згущене молоко, приготовлена своїми руками. Для цього ласощі вам знадобиться лише два інгредієнти: молоко і цукор. Причому, молоко може бути як коров’яче, так і козяче.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 90 хв

Порцій: 5.

Склад:

  • Молоко козине – 1 л
  • Сода харчова – 1 щіпка.
  • Цукор – 2 склянки

Процес приготування:

1. У каструлю влийте козяче молоко і всипте соду.

2. Поставте каструлю на вогонь, всипте цукор і перемішайте її вміст.

3. Доведіть молоко до кипіння на сильному вогні, потім трохи зменшіть температуру і варіть, поки колір молочної маси не стане кремовим.

4. Потім зніміть каструлю з вогню і дайте згущеному молоці повністю охолонути.

5. Домашня згущене молоко з козячого молока стане прекрасним доповненням до чаю.

Приємного апетиту!

Простий рецепт згущеного молока з сухого молока за 15 хвилин

Чудовий смак, знайомий з дитинства. За цим рецептом ви за лічені хвилини приготуєте ароматне згущене молоко. Порадуйте себе і своїх близьких цим смачним ласощами.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Молоко сухе – 200 гр.
  • цукрова Пудра – 20 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

1. Змішайте в каструлі сухе молоко, цукрову пудру і масло.

2. Поставте каструлю на повільний вогонь, постійно помішуючи, доведіть масу до однорідності. При закипанні на поверхні почне з’являтися пінка.

3. Після цього зменшіть вогонь до середнього і продовжуйте варити, постійно помішуючи.

4. Від моменту закипання варіть молоко 10 хвилин.

5. Потім зніміть каструлю з вогню і помістіть її в ємність з холодною водою. У процесі охолодження згущене молоко почне густіти.

6. Перелийте готову згущене молоко в скляну баночку і зберігати в холодильнику.

Приємного апетиту!

Як зробити домашнє згущене молоко в мультиварці?

Рецептів домашньої згущеного молока існує велика безліч, готується вона в каструлі на плиті і за нею необхідно стежити, щоб молоко не втекло. Однак, в мультиварці також можна зварити хорошу згущене молоко.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Молоко коров’яче – 4 склянки
  • Цукор – 1,5 склянки
  • Сода харчова – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. У чашу мультиварки всипте цукор.

2. Потім влийте молоко, активуйте програму «Варка на пару» на 1 годину. Вже через півгодини маса почне густіти і темніти.

3. Потім додайте соду. Це потрібно для того, щоб молоко у процесі варіння не згорнулося.

4. Коли молоко прогріється, починайте перемішувати вміст чаші лопаткою. Під час інтенсивного кипіння знімайте пінку з поверхні молока.

5. Уваривайте молоко до бажаної густоти, через 40 хвилин можна відключати мультиварку.

6. Після охолодження згущене молоко набуде густу і тягучу консистенцію, перелийте її в скляну ємність і залиште в холодильнику на зберігання.

Приємного апетиту!

Дуже смачна згущене молоко з кокосового молока

Згущене молоко можна приготувати з будь-якого виду молока, навіть з кокосового. Також, чим більше цукру ви додасте, тим солодше вийде продукт. Всього два інгредієнти, трохи часу і сил і смачне домашнє ласощі готовий.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Молоко кокосове – 0,2 л
  • Цукор – 120 гр.

Процес приготування:

1. Кокосове молоко влийте в каструлю і поставте на плиту.

2. В каструлю, додайте цукор, перемішайте.

3. Після закипання трохи зменшіть вогонь і варіть молочну масу 20-25 хвилин.

4. Остудіть згущене молоко до кімнатної температури і перелийте в зручну ємність для зберігання.

5. Після повного охолодження згущене молоко з кокосового молока придбає звичну густу консистенцію.

Приємного апетиту!

Як приготувати згущене молоко з крохмалем в домашніх умовах?

Хто не любить згущене молоко?! Просто ложкою або намазати на хрустку булку – це завжди змушує смакові рецептори пищати від задоволення. А що, якщо ми вам розповімо, як приготувати згущене молоко в домашніх умовах, і у вас завжди буде можливість приготувати це ласощі, коли б вам його не захотілося.

Час готування: 2,5 години.

Час приготування: 2 години.

Порцій: 5.

Склад:

  • Молоко – 1,5 л.
  • Цукор – 700 гр.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. У каструлю влийте молоко, один стакан рідини залиште для розведення крохмалю. Каструлю з молоком поставте на вогонь.

2. Додайте в молоко цукор, розмішайте до повного розчинення. Рідина відразу стане темніти.

3. Доведіть молочну суміш до кипіння на сильному вогні. Потім зменшіть вогонь і уваривайте згущене молоко протягом години, періодично помішуйте вміст каструлі.

4. Через годину додайте соду, молоко відразу почне пінитися, тому інтенсивно перемішувати суміш. Продовжуйте варити ще годину. Маса повинна увариться на одну третину від усього обсягу.

5. Крохмаль розведіть в молоці. Цей розчин влийте в каструлю, перемішайте і варіть згущене молоко ще 10-15 хвилин.

6. Потім додайте вершкове масло, розмішайте до повного розчинення, на сильному вогні продовжуйте варити згущене молоко 15 хвилин, постійно помішуючи. Коли молочна маса почне густіти і на поверхні з’являться карамельні «нитки», знімайте каструлю з плити.

7. Через дрібне сито перелийте згущене молоко в скляну ємність, повністю остудіть і після цього ласощі буде повністю готове.

Приємного апетиту!