Желе з абрикосів – 6 рецептів на зиму з фото покроково

Желе з абрикосів – це незвичайне і смачне частування, в яке закохається вся сім’я. У літній сезон господині готують всілякі частування з фруктів: пироги, компоти і, звичайно ж, джеми, варення і желе. Заготовки на зиму збережуть це настрій і подарують тепло і спогади про літо в зимову пору.

Густе желе з абрикосів без кісточок на зиму

найкращий десерт, яким можна поласувати за чашкою чаю в холодний зимовий вечір, це желе з абрикосів. І мова не про те, що в коробочках продають у магазинах. Про це густому і смачне желе, яке заготовляють у банках на зиму, щоб навіть в холоди насолоджуватися смаком і користю літніх фруктів.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Абрикос 1 кг
  • Цукор-пісок 500 гр.
  • Вода 400 мл

Процес приготування:

  1. Як зварити густе желе з абрикосів на зиму? Почніть з підготовки фруктів. Переберіть їх, вибираючи стиглі і м’які плоди. Якщо якісь абрикоси мають невеликі вади, акуратно зріжте. Ретельно вимийте фрукти під проточною водою, особливо якщо ви їх купили.
  2. Видаліть плодоніжки. Плоди руками розламайте на половинки і вийміть кісточки. Якщо зробити це проблематично з-за того, що плід занадто м’який, використовуйте ніж. Абрикоси розріжте на четвертинки.
  3. Перекладіть подрібнені фрукти у велику каструлю. Туди ж влийте воду. Поставте посуд з фруктами на середній вогонь і варіть до тих пір, поки вони не стануть зовсім м’якими. Після цього злийте воду.
  4. Візьміть іншу каструлю і поставте на неї сито. Частинами відправляйте в нього варені фрукти і розтирайте їх в пюре. Для цього можете скористатися спеціальним приладом або столовою ложкою. У каструлю з пюре додайте цукор і перемішайте. Поставте майбутнє желе на середній вогонь і варіть, поки воно не зменшиться в об’ємі на третину.
  5. Стерилізуйте банки і кришки, опустивши їх у киплячу воду на 3-4 хвилини. Гаряче желе розлийте по поллитровкам і герметично закрийте підготовленими кришками. Поставте банки догори дном, накрийте щільною тканиною або невеликим ковдрою і залиште до повного охолодження. Готове ласощі зберігайте в льосі або іншому прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Як зварити смачне желе з абрикосів з агар-агаром на зиму?

Щоб приготувати смачне желе легко і просто існує безліч зв’язуючих речовин. Вони не дають ніякого смаку, зате допомагають створити ту саму консистенцію, якій знамените желе. Одне з них – агар-агар. Він допомагає продуктів застигати при кімнатній температурі, що відрізняється від всіх інших.

Час приготування – 30 хвилин

Час готування – 1 годину

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Агар-агар – 1 пакет

Процес приготування:

1. Переберіть, ретельно промийте фрукти. Розріжте кожен плід навпіл, видаліть кісточки і плодоніжки. Вибирайте стиглі, але тверді абрикоси. Саме вони добре зберігають форму желе.

2. У глибоку каструлю шарами помістіть абрикоси і цукор. Для цього на дно посуду в один шар викладіть половинки абрикосів розрізами вгору і посипте цукром. Зверху таким же чином покладіть ще шар абрикос з цукром.

3. Повторюйте, поки не закінчаться фрукти. Це допоможе фруктів швидше пустити сік і насититися солодкістю. Залиште каструлю мінімум на кілька годин або на ніч, щоб соку було більше.

4. Злийте невелику частину рідини від фруктів в чашку. Відкрийте пакетик агар-агару і висипте його вміст в цю кружку. Перемішайте до повного розчинення. Додайте розчин назад до абрикосам. Акуратно, щоб не пошкодити ніжні фрукти, перемішайте. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть ще 4 хвилини. Утворену піну акуратно приберіть з допомогою ложки. На цьому етапі перемішувати желе лопаткою, виделкою або ложкою вже не можна, інакше абрикоси розваляться. Щоб варення не підгоріло, обережно струшуйте круговими рухами саму каструлю.

5. Підготуйте тару для заготівок. Стерилізуйте банки і кришки в духовці, розігрітій до 120 градусів, протягом 10 хвилин. Це потрібно для того, щоб желе не закисло. Столовою ложкою акуратно розкладіть абрикоси по банкам і залийте їх рідиною. Законсервируйте і дочекайтеся повного остигання. Зберігайте желе в темному прохолодному місці і подавайте до гарячого чаю.

Приємного апетиту!

Густе желе з абрикосів з желатином на зиму

найпопулярніший продукт для приготування будь-якого желе – це желатин. І не дарма, з нею легко і зручно працювати. Продукт дає саме той результат, який очікувався, без ризику невдачі. До того ж його легко знайти в будь-якому, навіть самому маленькому магазині. Желе з абрикосів сподобається дітям і дорослим.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 20 годин

Порції – 3

Склад:

  • Абрикоси – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Желатин – 15 гр.
  • Вода – 60 мл
  • Сік лимонний – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Підготуйте абрикоси для желе, вони повинні бути стиглі та соковиті, але не занадто м’які, інакше фрукти розпадуться і будуть виглядати в желе не дуже привабливо. Добре промийте абрикоси під проточною водою і промокніть рушником, щоб прибрати зайву вологу. Розріжте кожен плід навпіл і вийміть кісточки. Плодоніжки теж видаліть.

2. У велику каструлю з товстим дном висипте желатин. Туди ж додайте цукровий пісок. Змішайте сухі інгредієнти.

3. Перекладіть в цю ж каструлю розрізані навпіл абрикоси і акуратно, щоб не пошкодити ніжні фрукти, перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і залиште фрукти настоюватися і пускати сік на 20 годин при кімнатній температурі.

4. Після закінчення цього часу переставте каструлю на плиту. Влийте воду і ложку лимонного соку. Кислота не дасть желе зіпсуватися в банку занадто швидко. Якщо у вас немає лимона або лимонної заправки, використовувати лимонну кислоту. Варіть майбутнє желе на сильному вогні.

5. Коли рідина дійде до кипіння, зменшіть вогонь і варіть близько 5 хвилин, постійно помішуючи за допомогою дерев’яної лопатки. По мірі утворення піни знімайте її ложкою.

6. Ретельно вимийте і стерилізуйте в духовці або в киплячій воді банки і кришки. Якщо не підготувати судини таким чином, вміст швидко запліснявіє або скисне. Желе розкладіть по поллитровкам і закатайте. Складіть їх кришками вниз і тримайте так до повного охолодження. Готове желе можна їсти відразу ж або зберігати протягом року в прохолодному темному місці.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт абрикосового желе на зиму з апельсином

Желе з абрикосів славиться красивим бурштиновим кольором і солодким смаком. Апельсин додає в нього кислинку і врівноважує солодкість цитрусовою ноткою. Крім того, колір стає ще більш яскравим і сонячним. Таке поєднання південних фруктів буде цілий рік гріти душу і наповнювати організм вітамінами.

Час приготування – 30 хвилин

Час готування – 1 годину

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Апельсин – 1 шт.

Процес приготування:

1. Переберіть абрикоси, відкидаючи гнилі, биті і незрілі. Для смачного і красивого желе потрібні стиглі і щільні плоди. Вимийте і просушіть фрукти. Розріжте їх навпіл і видаліть кісточки і плодоніжки. Половинки розрізати ще навпіл.

2. Вимийте за допомогою губки апельсин під проточною водою. Можете також використовувати трохи миючого засобу без запаху. Це потрібно для того, щоб видалити восковий шар, яким покривають південні фрукти. Розріжте цитрус на 8 частин (часточок або кілець) і видаліть кісточки. Абрикоси і апельсини подрібніть в пюре за допомогою м’ясорубки або кухонного комбайна.

3. Перемістіть масу в каструлю з товстими стінками і відправте на вогонь. Доведіть до кипіння. Постійно перемішуючи введіть в масу 200-грамову порцію. Знову доведіть до кипіння і варіть протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Через це час додайте таку ж кількість цукру і повторіть маніпуляції. Таким чином додайте до фруктів весь цукор.

4. Після додавання останньої частини цукру тримайте желе на вогні ще 5 хвилин. Гаряча маса буде досить густий, але при охолодженні вона буде мати желеподібну консистенцію.

5. Гаряче фруктове пюре розлийте по вимитим і простерилизованным банкам. Герметично закрийте їх підготовленими кришками. Поставте банки догори дном і укутайте рушником або щільною тканиною. Після повного застигання желе готове до вживання. Зберігайте його в прохолодному місці не довше одного року.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування желе з абрикосів з пектином

Одним з сполучних речовин, яке використовують при приготуванні желе, є пектин. Ця речовина міститься і в самих фруктах, тому варення з них виходить більш густим, ніж з інших плодів і ягід. Щоб процес приготування желе не займав багато часу, можна додати більше пектину.

Час приготування – 40 хвилин

Час готування – 13 годин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Пектин – 40 гр.

Процес приготування:

1. Підготовлені стиглі і міцні абрикоси ретельно вимийте під прохолодною водою. Просушіть їх паперовим рушником. Розріжте фрукти на половинки або четвертинки і вийміть кісточки.

2. У глибоку каструлю в один шар викладіть нарізані абрикоси. Посипте їх цукром. Зверху покладіть ще один шар абрикосів і засипте цукром. Повторюйте, поки не закінчаться фрукти, і ви не высыпите 700 грам солодощі. Кількість цукру варіює в залежності від того, наскільки солодке варення ви любите. Півкіло цукру на кілограм фруктів вважається мінімальною нормою. Залиште плоди настоюватися мінімум на 12 годин, можна на ніч. За цей час абрикоси пустять багато соку, в якому розчиниться цукор.

3. На ранок ретельно перемішайте пектин і залишок цукру. Якщо зробити це погано, пектин схопиться грудочками і желе не вийде. Каструлю з абрикосами поставте на вогонь, злегка нагрійте і потроху повільно всипте суху суміш, постійно перемішуючи фрукти дерев’яною ложкою або лопаткою. Доведіть до кипіння і зніміть піну, яка утворилася. Варіть ще 5 хвилин, не припиняючи помішувати.

4. Ретельно вимийте банки і стерилізуйте їх в духовці. Для цього розігрійте її до 100 градусів і відправте судини грітися на 15 хвилин. Таким же чином можна обробити і кришки. Від чистоти і підготовленості тари залежить те, як довго буде зберігатися закачування.

5. Гаряче желе розлийте по пів-літрових банках і загорніть кришками. Складіть їх разом і накрийте щільною тканиною. Залиште на 12 годин до повного охолодження. Заготовки зберігайте у погребі, холодильнику або шафі.

Приємного апетиту!

Як приготувати густе желе з абрикосів з желфиксом?

Чим желфикс відрізняється від інших сполучних речовин, за допомогою яких роблять желе? По-перше, швидкістю дії. Рецепт з його використанням можна справедливо вважати «п’ятихвилинкою». А ще, на відміну від желатину, він повністю виготовлений з рослинних компонентів і підходить вегетаріанцям.

Час приготування – 15 хвилин

Час приготування – 40 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Желфикс – 2 пачки

Процес приготування:

1. Переберіть, ретельно промийте абрикоси. В желе підійдуть тільки стиглі та соковиті фрукти без гнилі. Відкиньте їх на друшляк, щоб зайва вода скла.

2. Видаліть у кожного плоду плодоніжку. Розламайте абрикоси навпіл і вийміть кісточку. Якщо руками це робити не дуже зручно, скористайтесь ножем.

3. Складіть половинки абрикосів у велику миску і перетворіть фрукти в пюре за допомогою заглибного блендера. Зручніше це робити невеликими порціями. У результаті повинно вийти однорідне пюре.

4. В інший посуд висипте желфикс і 4 столові ложки цукру. Дуже добре перемішайте.

5. Абрикосове пюре перекладіть в каструлю і поставте на плиту. Доведіть до кипіння і повільно введіть суміш цукру і желфикса. Протягом цього процесу постійно помішуйте. Коли цукор і желфикс повністю розчиняться, частинами додайте решту цукровий пісок. Ретельно перемішайте і закип’ятіть, після чого варіть 3 хвилини. З’являється пінку видаліть ложкою. Желе розлийте по заздалегідь простерилизованным банкам і закатайте підготовленими гвинтовими кришками. Банки переверніть догори дном і залиште в такому положенні на 5 хвилин. Після поверніть їх в звичайний вигляд і дочекайтеся повного остигання. Желе готове, подавайте його відразу ж з млинцями, сирниками або просто з гарячим чаєм або зберігайте у темному прохолодному місці.

Приємного апетиту!