Желе з агрусу на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково

Желе з червоної агрусу на зиму

Для приготування желе з червоної агрусу нам знадобиться лише два інгредієнти: ягоди і цукор. Його неповторний смак нагадає про теплі літні дні, а незначна термічна обробка дозволить зберегти корисні вітаміни.

Склад:

  • Ягоди червоного агрусу – 1 кг
  • Цукровий пісок – 1 кг

Процес приготування:

1. Ягоди агрусу перебираємо від зіпсованих, відриваємо хвостики, ретельно промиваємо і висипаємо в друшляк, щоб стекла вода.

2. Ягоди подрібнюємо за допомогою блендера або кухонного комбайна. Отриману ягідну масу протираємо через сито або віджимаємо через марлю. Макуха можна в подальшому використовувати для варіння компоту.

3. У сік агрусу всипаємо цукор, перемішуємо. На повільному вогні нагріваємо масу до 80 градусів, не кип’ятимо. Це дозволить зберегти всі корисні властивості ягід.

4. Банки і кришки попередньо стерилізуємо. Желе переливаємо в невеликі банки і закриваємо гвинтовими кришками. Желе остуджуємо і ставимо в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!