Желе з червоної агрусу на зиму
Для приготування желе з червоної агрусу нам знадобиться лише два інгредієнти: ягоди і цукор. Його неповторний смак нагадає про теплі літні дні, а незначна термічна обробка дозволить зберегти корисні вітаміни.
Склад:
- Ягоди червоного агрусу – 1 кг
- Цукровий пісок – 1 кг
Процес приготування:
1. Ягоди агрусу перебираємо від зіпсованих, відриваємо хвостики, ретельно промиваємо і висипаємо в друшляк, щоб стекла вода.
2. Ягоди подрібнюємо за допомогою блендера або кухонного комбайна. Отриману ягідну масу протираємо через сито або віджимаємо через марлю. Макуха можна в подальшому використовувати для варіння компоту.
3. У сік агрусу всипаємо цукор, перемішуємо. На повільному вогні нагріваємо масу до 80 градусів, не кип’ятимо. Це дозволить зберегти всі корисні властивості ягід.
4. Банки і кришки попередньо стерилізуємо. Желе переливаємо в невеликі банки і закриваємо гвинтовими кришками. Желе остуджуємо і ставимо в прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!