Таке ласощі завжди доведеться до місця холодним зимовим вечором. Тим більше варіантів приготування вишневого желе, яке швидко застигає і при цьому зберігає форму на порядок більше, ніж ви думали. Вибирайте будь-який, в залежності від того, який загусник ви забажаєте використовувати.
Густе желе з вишні без кісточок на зиму
В основі самого стандартного способу приготування желейного ласощі лежить використання желатину. З його переваг слід відзначити легкодоступність, великий вибір і головне, відсутність складнощів під час приготування. Сміливо вибирайте цей рецепт, щоб незабаром порадувати своїх друзів.
Інгредієнти на
10 порц.
- Вишня 1 кг
- Цукор-пісок 700 гр.
- Желатин 2 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати густе желе з вишні на зиму з желатином? Всі ягоди ретельно промиваємо і звільняємо від кісточок за допомогою шпильки для волосся.
- В необхідну кількість цукру додаємо желатин і добре перемішуємо.
- Сипучими інгредієнтами засипаємо підготовлені ягоди вишні і злегка трясемо каструлю, щоб цукровий пісок розподілився по всьому об’єму. Вишню в цукрі залишаємо на 12 годин в холодильнику, щоб ягоди пустили вишневий сік.
- За цей час витягаємо каструлю з вишнею і ставимо варитися на маленькому вогні, періодично помішуючи.
- В процесі закипання на поверхні желе утворюється пінка, яку ми не знімаємо, а продовжуємо варити ягоди разом з нею протягом п’яти хвилин, постійно помішуючи лопаткою. По закінченню цього часу вимикаємо плиту і чекаємо хвилин п’ять, поки піна осяде.
- Готове желе розкладаємо по стерилізованим банкам і залишаємо в холодильнику для застигання. Після чого вишневе желе подаємо у додатку до сніданку або просто до чаю.
Бажаємо приємного чаювання!
Простий і смачний рецепт вишневого желе з желатином
Спробувавши натуральне вишневе желе без консервантів, вам більше не захочеться йти за солодощами в магазин. Приємна і ледь уловима кислинка, гладка текстура і застигла в невагомості вишня — все це поєднує в собі одне желе, яке ви можете приготувати самостійно в найкоротший проміжок часу.
Час готування: 5 ч.
Час приготування: 4,5 год.
Порцій – 3.
Склад:
- Вишня – 300 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Желатин – 3 ч. л.
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
1. Для того щоб отримати желейну масу, необхідно розвести желатин в невеликій кількості води і залишити набухати на протязі 10 хвилин.
2. У каструлю з водою кімнатної температури засипаємо цукровий пісок і ставимо варитися на невеликому вогні.
3. Поки вміст не закипіло, як можна швидше зливаємо в цю ж каструлю сік, стекший з вишень.
4. Доводимо цукровий сироп до кипіння і засипаємо туди вишні. Точно також доводимо цю масу до кипіння і відразу ж вимикаємо, давши трохи часу на охолодження.
5. Через невеликий проміжок часу вводимо вже набряклий желатин і добре розмішуємо весь вміст, щоб не утворилися небажані грудочки.
6. Розливаємо отримане желе по різних ємностях і залишаємо застигати масу в холодильнику мінімум протягом чотирьох годин.
7. По закінченню цього часу натуральне охолоджене вишневе желе буквально тане в роті.
Бажаємо приємного апетиту!
Смачне і густе желе з вишні з агар-агаром на зиму
Якщо ви в пошуках альтернативи желатину, сміливо вибирайте загусник з такою цікавою назвою, як агар-агар. На відміну від усіх попередніх варіантів, дане вишневе желе виходить однорідним і щільним по консистенції, що дозволить використовувати його в якості джему для хрумких тостів.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування:15 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Вишня – 1000 гр.
- Цукор-пісок – 500-600 гр.
- Агар-агар – 10 гр.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
1. Першим ділом перебираємо ягоди, обриваючи хвостики і видаляючи кісточки за допомогою простої шпильки для волосся.
2. Підготовлену вишню краще промивати до виймання кісточок, поки вона в цілісному вигляді.
3. В підходящу за розміром каструлю з товстим дном заповнюємо очищеними ягодами і засипаємо цукровим піском. Всі перебиваємо за допомогою заглибного блендера в однорідну масу.
4. У сотейник з товстим дном переливаємо близько 100 мл однорідної вишневої маси.
5. До цього об’єму додаємо необхідну кількість агар-агару і добре перемішуємо. Після чого відставляємо в сторону чекати своєї години.
6. А поки перейдемо до безпосереднього приготування самого джему. Каструлю з вишневою рідкою масою відправляємо на невеликий вогонь і доводимо до кипіння. Після чого кип’ятимо протягом ще п’яти хвилин, обов’язково знімаючи з поверхні пінку.
7. Переходимо до приготування згущувача. Сотейник відправляємо нагріватися на маленькому вогні, не забуваючи постійно помішувати масу.
8. Як тільки маса загусла, додаємо в неї 100 мл будь води і нагріваємо, активно помішуючи до однорідності.
9. Однорідну загуслу масу з’єднуємо з підлозі готовим джемом і знову доводимо до стану кипіння. Варимо так протягом приблизно п’яти хвилин.
10. Готовий джем у гарячому вигляді розливаємо по стерилізованим гарячим банкам, закочуючи кришкою. Після чого всі банки перевертаємо догори дном і накриваємо кришкою до охолодження і загустіння.
11. Готовий джем можемо зберігати при кімнатній температурі на кухонному столі, не ховаючи в темні місця.
12. Таким джемом можна урізноманітнити звичний сніданок, намазавши його на підрум’янені тости.
Бажаємо приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування вишневого желе з пектином
Чудовий вишневий джем для всіх ласунів, в якому кількість цукру скорочується в два рази, завдяки невеликій кількості природного згущувача пектину.
Час приготування: 20 год.
Час приготування: 40 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Вишня – 1000 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Пектин – 10 гр.
Процес приготування:
1. Перед тим, як витягувати з вишні кісточки, ягоди добре промиваємо і просушуємо.
2. Після чого очищену від кісточок вишню перекладаємо в глибоку ємність і засипаємо цукровим піском, завдяки якому вишня протягом ночі пустить сік.
3. Через ніч відправляємо каструлю з вишнею на слабкий вогонь і добре перемішуємо. Спочатку доводимо все до кипіння і залишаємо варитися протягом п’яти хвилин.
4. Як тільки цукровий пісок повністю розчинився, збільшуємо вогонь і продовжуємо варити джем протягом 15 хвилин. Потім каструлю з майже готовим вишневим желе залишаємо на 10-12 годин до загустіння.
5. По закінченню цього часу змішуємо цукровий пісок з пектином і заливаємо вишневим варенням, добре розмішуючи до однорідного стану, розбиваючи всі грудочки. Пектиновый сироп вливаємо в прогріте на маленькому вогні варення і, помішуючи, варимо на маленькому вогні протягом п’яти хвилин. Після чого знімаємо з плити.
6. Готове варення відразу розливаємо по стерилізованим банкам і закатуємо стерилізованими кришками, потім перевертаємо і накриваємо товстим покривалом або ковдрою остигати. Закочені баночки з вишневим желе зберігаємо в прохолодному місці протягом року.
7. А для проби одну баночку желе можна відкрити вже наступного ранку.
Бажаємо приємного апетиту!
Як заготовити желе з вишні з желфиксом на зиму?
Не дивуйтеся, якщо ваше ласощі по достоїнству оцінять любителі мармеладу, і воно зникне зі столу в лічені секунди. Процес приготування, як і сам результат, варто витраченого часу і зусиль.
Час готування: 12 год.
Час приготування:15 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Вишня – 1000 гр.
- Цукор-пісок – 1000 гр.
- Желфикс (1:1) – 25 гр.
Процес приготування:
1. Попередньо перебираємо всі ягоди, щоб вони не виявилися зіпсованими або червивими. Потім вишню добре промиваємо і витягуємо всі кісточки до єдиної.
2. Перекладаємо вишню в каструлю, в якій плануємо варити наш джем і засипаємо цукровим піском. Залишаємо приблизно на 10-12 годин, щоб ягода змогла пустити свій сік, в якому ми безпосередньо зваримо наше желе.
3. Через це час відправляємо каструлю на маленький вогонь і доводимо вміст до стану кипіння.
4. Як тільки на поверхні желе утворилася пінка, знімаємо її за допомогою шумівки і висипаємо пакетик желфикса, при цьому старанно все перемішуємо, щоб він не прилип до стінок каструлі. Весь вміст ще раз доводимо до кипіння і варимо протягом трьох хвилин до загустіння.
5. А ось і все, процес приготування желе завершився. Готове і поки ще ріденьке варення розливаємо по підготовленим банкам.
6. І банки щільно закриваємо стерилізованими кришками, під якими желе зможе зберігатися тривалий час, хоч цілу зиму.
7. Одну баночку вишневого желе можете залишити в холодильнику, щоб якомога швидше спробувати, а решта приховайте в прохолодному і темному місці.
Бажаємо приємного чаювання!
Смачне желе з вишні з цілими ягодами в банках
Максимально смачна і швидка в приготуванні желе, яке ви можете не тільки уявити, але й спробувати. Особливо воно викличе захват у дітей, які обожнюють виловлювати в джемі цільні ягідки.
Час готування: 60 хв
Час приготування:10 хв.
Порцій – 5.
Склад:
- Вишня – 500 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Желатин – 10 гр.
Процес приготування:
1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти, які будемо використовувати в подальшому.
2. Ягоди очистити від хвостиків, добре промиваємо і видаляємо всі кісточки.
3. Підготовлені ягоди засипаємо цукром-піском і залишаємо при кімнатній температурі, щоб ягоди пустили трохи соку.
4. Желатин розмішуємо з невеликою кількістю води і з’єднуємо з цукровою вишнею.
5. Коли вишня пустила свій власний сік, відправляємо її варитися на маленький вогонь до стану кипіння. Після чого вмішуємо набряклий желатин і вимикаємо.
6. Готове желе розливаємо по підготовленим банкам і залишаємо на ніч в холодильнику. Через цей час його можна пробувати, додаючи вранці в кашу, сир або зробивши смачний тост.
Бажаємо приємного апетиту!
Як приготувати желе з вишні у власному соку?
Відмінним по консистенції і одночасно по концентрації може вийти желе, приготоване у власному соку. Така природна солодкість підніме настрій і принесе приємні літні нотки у найхолодніші дні.
Час готування: 4 ч.
Час приготування:10 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Вишня – 1000 гр.
- Цукор-пісок – 750 гр.
- Желатин – 25-30 гр.
Процес приготування:
1. Всю підготовлену і очищену вишню засипаємо цукровим піском, злегка потрясываем і залишаємо на протязі декількох годин в холодильнику, щоб вишня пустила сік. Так як джем готується дуже швидко, заздалегідь почнемо готувати банки.
2. За 30 хвилин до початку варіння заливаємо желатин невеликою кількістю холодної води і залишаємо його набухати.
3. Через три години перевіряємо вишню, вона повинна була пустити сік.
4. І перекладаємо її в глибоку каструлю, в якій збираємося варити варення.
5. Разом з тим на водяній бані поступово розчиняємо желатин.
6. Каструлю з вишнею відправляємо на невеликий вогонь і доводимо до закипання. З моменту закипання залишаємо варитися протягом п’яти хвилин, злегка збавивши вогонь.
7. Знімаємо каструлю з вогню і вливаємо розчинилося желатин, добре все перемішуючи.
8. Готове желе розливаємо по підготовленим банкам і закатуємо кришками. Ненадовго перевертаємо банку з варенням, щоб желе не застигло в такому вигляді. І залишаємо на зберігання у будь-якому прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Густе желе з вишні без желатину на зиму
В сезон вишні не пропустіть можливість приготувати дуже смачне желейное ласощі без додавання різних загусників. Результат вас приємно здивує і більше того порадує. Желе виходить красивого темного відтінку з відмінною однорідною консистенцією.
Час приготування: 50.
Час приготування:30 хв.
Порцій – 15.
Склад:
- Вишня – 2000 гр.
- Цукор-пісок – 750 гр.
- Цедра лимона – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Для приготування желе необхідно ретельно перебрати всі ягоди і видалити кісточки.
2. Потім всі підготовлені ягоди перекладаємо в чашу блендера і перебиваємо на середніх обертах до однорідності.
3. Перекладаємо вишневу масу в каструлю і засипаємо цукровим піском. Все добре перемішуємо і доводимо до кипіння.
4. Після чого додаємо цедру лимона, перемішуємо і продовжуємо варити вишню на маленькому вогні до зміни кольору і загустіння, при цьому постійно в процесі знімаємо пінку.
5. Для повної готовності желе достатньо 20-30 хвилин. На цьому процес приготування варення завершено, і джем можна розкладати по банках.
Бажаємо приємного апетиту!