Як приготувати желе з вишні у власному соку?
Відмінним по консистенції і одночасно по концентрації може вийти желе, приготоване у власному соку. Така природна солодкість підніме настрій і принесе приємні літні нотки у найхолодніші дні.
Час готування: 4 ч.
Час приготування:10 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Вишня – 1000 гр.
- Цукор-пісок – 750 гр.
- Желатин – 25-30 гр.
Процес приготування:
1. Всю підготовлену і очищену вишню засипаємо цукровим піском, злегка потрясываем і залишаємо на протязі декількох годин в холодильнику, щоб вишня пустила сік. Так як джем готується дуже швидко, заздалегідь почнемо готувати банки.
2. За 30 хвилин до початку варіння заливаємо желатин невеликою кількістю холодної води і залишаємо його набухати.
3. Через три години перевіряємо вишню, вона повинна була пустити сік.
4. І перекладаємо її в глибоку каструлю, в якій збираємося варити варення.
5. Разом з тим на водяній бані поступово розчиняємо желатин.
6. Каструлю з вишнею відправляємо на невеликий вогонь і доводимо до закипання. З моменту закипання залишаємо варитися протягом п’яти хвилин, злегка збавивши вогонь.
7. Знімаємо каструлю з вогню і вливаємо розчинилося желатин, добре все перемішуючи.
8. Готове желе розливаємо по підготовленим банкам і закатуємо кришками. Ненадовго перевертаємо банку з варенням, щоб желе не застигло в такому вигляді. І залишаємо на зберігання у будь-якому прохолодному місці.
Приємного апетиту!