Желе з вишні на зиму – 8 простих рецептів з желатином покроковими фото

Як приготувати желе з вишні у власному соку?

Відмінним по консистенції і одночасно по концентрації може вийти желе, приготоване у власному соку. Така природна солодкість підніме настрій і принесе приємні літні нотки у найхолодніші дні.

Час готування: 4 ч.

Час приготування:10 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Вишня – 1000 гр.
  • Цукор-пісок – 750 гр.
  • Желатин – 25-30 гр.

Процес приготування:

1. Всю підготовлену і очищену вишню засипаємо цукровим піском, злегка потрясываем і залишаємо на протязі декількох годин в холодильнику, щоб вишня пустила сік. Так як джем готується дуже швидко, заздалегідь почнемо готувати банки.

2. За 30 хвилин до початку варіння заливаємо желатин невеликою кількістю холодної води і залишаємо його набухати.

3. Через три години перевіряємо вишню, вона повинна була пустити сік.

4. І перекладаємо її в глибоку каструлю, в якій збираємося варити варення.

5. Разом з тим на водяній бані поступово розчиняємо желатин.

6. Каструлю з вишнею відправляємо на невеликий вогонь і доводимо до закипання. З моменту закипання залишаємо варитися протягом п’яти хвилин, злегка збавивши вогонь.

7. Знімаємо каструлю з вогню і вливаємо розчинилося желатин, добре все перемішуючи.

8. Готове желе розливаємо по підготовленим банкам і закатуємо кришками. Ненадовго перевертаємо банку з варенням, щоб желе не застигло в такому вигляді. І залишаємо на зберігання у будь-якому прохолодному місці.

Приємного апетиту!