Абрикосовий сік на зиму — корисна і дуже смачна заготовка. Закачування домашніх соків на зиму – популярний справу серед багатьох господинь. Спробуйте приготувати напій із солодкого і ароматного абрикоса. Такий продукт помітно прикрасить ваш стіл, порадує яскравим смаком і приємно здивує гостей. Використовуйте 6 різних і перевірених кулінарних рецептів з покроковими фото.
Абрикосовий сік з м’якоттю на зиму в домашніх умовах
Ніжний і солодкий абрикосовий сік можна приготувати на зиму з м’якоттю. Такий продукт обов’язково сподобається дорослим і дітям. Подавайте його до сімейного столу разом з десертами.
Інгредієнти на
6 л.
- Абрикос 10 кг
- Цукор-пісок-4 ст.
- Вода-4 склянки
Процес приготування:
- Як заготовити смачний абрикосовий сік на зиму в домашніх умовах? Відбираємо потрібну кількість абрикосів, промиваємо їх під водою.
- Очищаємо плоди від кісточок, заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо близько 5 хвилин. Після чого остуджуємо каструлю з вмістом в холодній воді.
- Остиглу масу перетираємо через дрібне сито.
- Отриману суміш засипаємо цукром і знову ставимо на вогонь. Розмішуємо вміст після кипіння і варимо 10 хвилин.
- Готовий гарячий сік з м’якоттю розливаємо по чистим і сухим банкам. Закриваємо заготовки кришками, остуджуємо їх і ставимо на зберігання.
Абрикосовий сік через соковижималку в 3-х літрових банках
Домашній абрикосовий сік виходить ароматним, насиченим смаком і в міру солодким. Фруктовий напій підходить для тривалого зберігання на зиму, їм можна доповнювати багато десерти.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Абрикос – 6 кг
- Цукор – 2 склянки
- Вода – 4 склянки
Процес приготування:
1. Вибираємо необхідну кількість абрикосів.
2. Далі занурюємо їх у холодну воду і ретельно промиваємо від будь-яких забруднень.
3. Далі з кожного плоду акуратно виймаємо кісточки.
4. Відправляємо підготовлені фруктові шматочки в соковижималку. Обробляємо їх до утворення однорідної суміші.
5. Розбавляємо масу водою, доповнюємо цукром і ставимо на плиту. Доводимо вміст до кипіння і варимо на слабкому вогні близько 10 хвилин.
6. Переливаємо яскравий домашній сік у скляну банку. Закриваємо заготівлю кришкою, остуджуємо її і ставимо на зберігання.
Як заготовити сік з абрикосів без соковижималки на зиму?
Ароматний і яскравий за смаком абрикосовий сік можна приготувати без використання соковижималки. Домашній продукт порадує простим кулінарним процесом та можливістю тривалого зберігання.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4 л.
Інгредієнти:
- Абрикос – 7 кг
- Цукор – 2,5 склянки
- Вода – 3 склянки
Процес приготування:
1. Вибираємо абрикоси і гарненько промиваємо їх під водою.
2. Далі в кожному плоді робимо надрізи і акуратно виймаємо кісточки.
3. Їх можна викинути, так як їх використовувати не будемо.
4. Перекладаємо основний інгредієнт в каструлю і заливаємо його водою. Ставимо на плиту.
5. Доводимо вміст до кипіння й варимо пару хвилин.
6. Прибираємо заготовку з плити і даємо їй повністю охолонути.
7. У остиглу і осілу масу всипаємо цукор. Знову кип’ятимо продукт і після варимо його вже 20 хвилин.
8. Далі переливаємо гарячу суміш у каструлю з марлею.
9. Проціджуємо сік через тканину.
10. Наповнену марлю можна віджати, щоб отримати трохи м’якоті.
11. Пробуємо напій на смак. У цей момент можна відрегулювати додати цукор або води.
12. Абрикосове частування готово! Можна розливати його в чисту скляну тару і ставити на зберігання.
Смачний абрикосовий сік в соковарці на зиму
Один із зручних способів отримати абрикосовий сік – приготувати його в соковарці. Смачний і ароматний напій можна відразу ж відправляти в скляні банки і ставити на довгий зимове зберігання.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Абрикос – 2 кг
- Цукор – 2 ст. л.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
1. Старанно промиваємо необхідну кількість абрикосів під водою. Зіпсовані продукти використовувати не слід.
2. Далі фрукт розрізаємо на половинки і акуратно витягуємо з нього кісточки.
3. Засипаємо нарізані шматочки цукром, розмішуємо його і залишаємо на 30 хвилин.
4. Далі укладаємо абрикоси у верхню ємність соковарки. У нижній відсік вливаємо воду. Розміщуємо шланг і ставимо установку на плиту. Чекаємо появи соку протягом 30-40 хвилин.
5. Гарячий сік відразу вливаємо в підготовлену скляну банку. Закручуємо заготівлю кришкою, остуджуємо її і забирає на зберігання в прохолодне місце.
Простий і смачний рецепт соку з абрикосів на зиму без цукру
Смачний і корисний абрикосовий сік можна приготувати в домашніх умовах без додавання цукру. Продукт вийде концентрованим і з приємною м’якоттю. Підходить для довгого зберігання.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Абрикос – 10 кг
- Вода – 1,5 склянки
Процес приготування:
1. Відбираємо підходять для соку абрикоси. Промиваємо під холодною водою.
2. Далі фрукти розрізаємо на половинки або четвертинки і витягаємо з них кісточки.
3. Підготовлений інгредієнт викладаємо в каструлю і заливаємо водою. Доводимо до кипіння і варимо 20-30 хвилин на слабкому вогні. Періодично розмішуємо і знімаємо піну.
4. Далі даємо масі охолонути і осісти, розтираємо її за допомогою дрібного металевого сита. Отриманий продукт кип’ятимо один раз і знімаємо з плити.
5. Гарячий абрикосовий напій вливаємо в стерилізовану банку, закатуємо, охолодити при кімнатній температурі і ставимо на зберігання. Готово!
Домашній яблучно-абрикосовий сік на зиму в банках
Смачний і в міру солодкий домашній сік можна приготувати з яблук і абрикосів. Ароматний напій підходить для тривалого зберігання в скляних банках. Оцініть простий рецепт для зимових заготовок.
Час готування: 1 год
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Абрикос – 3 кг
- Яблуко – 3 кг
- Цукор – 300 гр.
- Вода – 1,5 склянки
Процес приготування:
1. Абрикоси і яблука ретельно промиваємо під водою.
2. Далі абрикоси поділяємо на половинки і акуратно витягуємо з них кісточки. Пропускаємо інгредієнт через соковижималку.
3. Яблука ріжемо так, щоб видалити серцевину з кісточками. Також занурюємо фрукт в соковижималку.
4. З’єднуємо обидва соку у великій каструлі. Заливаємо масу водою і засипаємо цукром. Доводимо вміст до кипіння і після варимо ще 15 хвилин. Періодично знімаємо пінку.
5. Гарячий фруктовий сік розливаємо по скляним банкам, закочує їх і ставимо на довге зберігання.