Абрикосовий сік на зиму – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Абрикосовий сік на зиму — корисна і дуже смачна заготовка. Закачування домашніх соків на зиму – популярний справу серед багатьох господинь. Спробуйте приготувати напій із солодкого і ароматного абрикоса. Такий продукт помітно прикрасить ваш стіл, порадує яскравим смаком і приємно здивує гостей. Використовуйте 6 різних і перевірених кулінарних рецептів з покроковими фото.

Абрикосовий сік з м’якоттю на зиму в домашніх умовах

Ніжний і солодкий абрикосовий сік можна приготувати на зиму з м’якоттю. Такий продукт обов’язково сподобається дорослим і дітям. Подавайте його до сімейного столу разом з десертами.

Інгредієнти на
6 л.

  • Абрикос 10 кг
  • Цукор-пісок-4 ст.
  • Вода-4 склянки

Процес приготування:

  1. Як заготовити смачний абрикосовий сік на зиму в домашніх умовах? Відбираємо потрібну кількість абрикосів, промиваємо їх під водою.
  2. Очищаємо плоди від кісточок, заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо близько 5 хвилин. Після чого остуджуємо каструлю з вмістом в холодній воді.
  3. Остиглу масу перетираємо через дрібне сито.
  4. Отриману суміш засипаємо цукром і знову ставимо на вогонь. Розмішуємо вміст після кипіння і варимо 10 хвилин.
  5. Готовий гарячий сік з м’якоттю розливаємо по чистим і сухим банкам. Закриваємо заготовки кришками, остуджуємо їх і ставимо на зберігання.

Абрикосовий сік через соковижималку в 3-х літрових банках

Домашній абрикосовий сік виходить ароматним, насиченим смаком і в міру солодким. Фруктовий напій підходить для тривалого зберігання на зиму, їм можна доповнювати багато десерти.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Абрикос – 6 кг
  • Цукор – 2 склянки
  • Вода – 4 склянки

Процес приготування:

1. Вибираємо необхідну кількість абрикосів.

2. Далі занурюємо їх у холодну воду і ретельно промиваємо від будь-яких забруднень.

3. Далі з кожного плоду акуратно виймаємо кісточки.

4. Відправляємо підготовлені фруктові шматочки в соковижималку. Обробляємо їх до утворення однорідної суміші.

5. Розбавляємо масу водою, доповнюємо цукром і ставимо на плиту. Доводимо вміст до кипіння і варимо на слабкому вогні близько 10 хвилин.

6. Переливаємо яскравий домашній сік у скляну банку. Закриваємо заготівлю кришкою, остуджуємо її і ставимо на зберігання.

Як заготовити сік з абрикосів без соковижималки на зиму?

Ароматний і яскравий за смаком абрикосовий сік можна приготувати без використання соковижималки. Домашній продукт порадує простим кулінарним процесом та можливістю тривалого зберігання.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4 л.

Інгредієнти:

  • Абрикос – 7 кг
  • Цукор – 2,5 склянки
  • Вода – 3 склянки

Процес приготування:

1. Вибираємо абрикоси і гарненько промиваємо їх під водою.

2. Далі в кожному плоді робимо надрізи і акуратно виймаємо кісточки.

3. Їх можна викинути, так як їх використовувати не будемо.

4. Перекладаємо основний інгредієнт в каструлю і заливаємо його водою. Ставимо на плиту.

5. Доводимо вміст до кипіння й варимо пару хвилин.

6. Прибираємо заготовку з плити і даємо їй повністю охолонути.

7. У остиглу і осілу масу всипаємо цукор. Знову кип’ятимо продукт і після варимо його вже 20 хвилин.

8. Далі переливаємо гарячу суміш у каструлю з марлею.

9. Проціджуємо сік через тканину.

10. Наповнену марлю можна віджати, щоб отримати трохи м’якоті.

11. Пробуємо напій на смак. У цей момент можна відрегулювати додати цукор або води.

12. Абрикосове частування готово! Можна розливати його в чисту скляну тару і ставити на зберігання.

Смачний абрикосовий сік в соковарці на зиму

Один із зручних способів отримати абрикосовий сік – приготувати його в соковарці. Смачний і ароматний напій можна відразу ж відправляти в скляні банки і ставити на довгий зимове зберігання.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Абрикос – 2 кг
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Старанно промиваємо необхідну кількість абрикосів під водою. Зіпсовані продукти використовувати не слід.

2. Далі фрукт розрізаємо на половинки і акуратно витягуємо з нього кісточки.

3. Засипаємо нарізані шматочки цукром, розмішуємо його і залишаємо на 30 хвилин.

4. Далі укладаємо абрикоси у верхню ємність соковарки. У нижній відсік вливаємо воду. Розміщуємо шланг і ставимо установку на плиту. Чекаємо появи соку протягом 30-40 хвилин.

5. Гарячий сік відразу вливаємо в підготовлену скляну банку. Закручуємо заготівлю кришкою, остуджуємо її і забирає на зберігання в прохолодне місце.

Простий і смачний рецепт соку з абрикосів на зиму без цукру

Смачний і корисний абрикосовий сік можна приготувати в домашніх умовах без додавання цукру. Продукт вийде концентрованим і з приємною м’якоттю. Підходить для довгого зберігання.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Абрикос – 10 кг
  • Вода – 1,5 склянки

Процес приготування:

1. Відбираємо підходять для соку абрикоси. Промиваємо під холодною водою.

2. Далі фрукти розрізаємо на половинки або четвертинки і витягаємо з них кісточки.

3. Підготовлений інгредієнт викладаємо в каструлю і заливаємо водою. Доводимо до кипіння і варимо 20-30 хвилин на слабкому вогні. Періодично розмішуємо і знімаємо піну.

4. Далі даємо масі охолонути і осісти, розтираємо її за допомогою дрібного металевого сита. Отриманий продукт кип’ятимо один раз і знімаємо з плити.

5. Гарячий абрикосовий напій вливаємо в стерилізовану банку, закатуємо, охолодити при кімнатній температурі і ставимо на зберігання. Готово!

Домашній яблучно-абрикосовий сік на зиму в банках

Смачний і в міру солодкий домашній сік можна приготувати з яблук і абрикосів. Ароматний напій підходить для тривалого зберігання в скляних банках. Оцініть простий рецепт для зимових заготовок.

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Абрикос – 3 кг
  • Яблуко – 3 кг
  • Цукор – 300 гр.
  • Вода – 1,5 склянки

Процес приготування:

1. Абрикоси і яблука ретельно промиваємо під водою.

2. Далі абрикоси поділяємо на половинки і акуратно витягуємо з них кісточки. Пропускаємо інгредієнт через соковижималку.

3. Яблука ріжемо так, щоб видалити серцевину з кісточками. Також занурюємо фрукт в соковижималку.

4. З’єднуємо обидва соку у великій каструлі. Заливаємо масу водою і засипаємо цукром. Доводимо вміст до кипіння і після варимо ще 15 хвилин. Періодично знімаємо пінку.

5. Гарячий фруктовий сік розливаємо по скляним банкам, закочує їх і ставимо на довге зберігання.