Абрикоси без варіння на зиму з цукром – це оригінальна ідея для яскравої і смачної домашньої заготовки. Порадуйте себе і близьких апетитним ласощами. Для приготування використовувати перевірену кулінарну збірку з чотирьох рецептів з покроковими фотографіями.
Абрикоси без варіння в сиропі на зиму
Абрикоси без варіння в сиропі на зиму виходять дуже ароматними і цікавими за смаком. Це відмінне ласощі, яке нікого не залишить байдужим. Його можна подавати до чаю або використовувати як начинку для випічки. Для приготування на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.
Інгредієнти на
1 л.
- Абрикос 1 кг (без кісточок)
- Цукор-пісок 600 гр.
- Лимонна кислота 1 ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати абрикоси без варіння з цукром на зиму? Плоди промиваємо під водою, поділяємо на половинки і видаляємо кісточки. Підготовлені абрикоси кладемо першим шаром в стерильні банки.
- Посипаємо невеликою кількістю цукру.
- Повторюємо шари, поки не заповнимо всю банку.
- Прикриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на 12 годин для виділення соку.
- Через час доповнюємо вміст банок лимонною кислотою.
- Далі заготовки ставимо в каструлю з киплячою водою (на дно обов’язково застеляємо рушник). Стерилізуємо півлітрові банки 10 хвилин. Після їх закатуємо, перевертаємо, закутуємо в рушник і залишаємо остигати.
- Абрикоси без варіння в сиропі на зиму готові. Прибирайте частування на зберігання в прохолодне місце!
Абрикоси без варіння на зиму, перетерті з цукром
Абрикоси без варіння на зиму, перетерті з цукром, порадують вас дивовижним ароматом і насиченим смаком. Якщо ви хочете урізноманітнити меню ваших заготовок, то обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Порадуйте домашніх яскравим ласощами.
Час готування – 5 годин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Абрикоси – 0,5 кг
- Цукор – 170 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість абрикосів, добре промиваємо їх під водою.
Крок 2. Витягуємо з плодів кісточки.
Крок 3. Відокремлену м’якоть кладемо в глибоку миску і добре розминаємо його до стану кашки.
Крок 4. Засипаємо продукт половиною цукру.
Крок 5. Перемішуємо масу і прибираємо в холодильник на одну годину. Висипаємо цукор, що залишився.
Крок 6. Прибираємо знову на годину і після ретельно перемішуємо протягом двох-трьох хвилин.
Крок 7. Знову прибираємо в холодильник. Можна витримати продукт там 2-3 години.
Крок 8. Кожну годину дістаємо і перемішуємо лопаткою. Після переливаємо в стерилізовану банку і закриваємо кришкою. Зберігаємо в холодильнику.
Крок 9. Абрикоси без варіння на зиму, перетерті з цукром, готові.
Абрикоси без варіння на зиму в морозилці
Абрикоси без варіння на зиму в морозилці – це цікава заготівля для вашого будинку, яку варто взяти на замітку. Якщо хочете порадувати себе і близьких апетитним частуванням круглий рік, беріть на замітку наш покроковий рецепт. Готовий продукт можна додавати у випічку та інші десерти.
Час готування – 5 годин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 0,6 л.
Інгредієнти:
- Абрикоси – 0,5 кг
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість абрикосів, промиваємо їх під водою і обсушуємо.
Крок 2. Кожен плід розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки.
Крок 3. Половинки кладемо на дошку, прикриваємо харчовою плівкою і прибираємо в морозильну камеру приблизно на 4 години.
Крок 4. Підморожені половинки відправляємо в чашу блендера. Перемелюємо до однорідності.
Крок 5. Висипаємо до них цукор за смаком і продовжуємо перемелювати.
Крок 6. Отриману масу кладемо в пластиковий контейнер, закриваємо кришкою і прибираємо в морозильник.
Крок 7. Абрикоси без варіння на зиму в морозилці готові. Прибирайте на зберігання!
Абрикоси без варіння, протерті блендером з цукром
Абрикоси без варіння, протерті блендером з цукром – проста у виконанні і яскрава заготівля для вашого столу. Готовий продукт порадує насиченим смаком і привабливим виглядом. Для приготування на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.
Час готування – 5 годин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Абрикоси – 0,7 кг
- Цукор – 0,7 кг
- Кислота лимонна – 1 ч. л. з гіркою
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість абрикосів. Добре промиваємо їх під водою, обсушуємо.
Крок 2. Поділяємо абрикоси на половинки і видаляємо кісточки.
Крок 3. Викладаємо продукт в глибоку миску, засипаємо зазначеною кількістю цукру.
Крок 4. Перемелюємо заготівлю блендером до утворення ніжної однорідної маси.
Крок 5. Додаємо до частування лимонну кислоту і перемішуємо.
Крок 6. Розливаємо заготовку по стерилізованим банкам, закриваємо кришкою і прибираємо на зберігання в холодильник.
Крок 7. Абрикоси без варіння, протерті блендером з цукром готові.