Абрикоси у власному соку на зиму – це неймовірно яскраве і насичене за смаком частування, яке нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте заготовити апетитні плоди на тривале зберігання. Для цього використовуйте перевірену кулінарну збірку з трьох рецептів з покроковими фотографіями.
Абрикоси у власному соку з цукром на зиму
Абрикоси у власному соку з цукром на зиму – проста у виконанні і неймовірно яскрава заготівля для вашого будинку. Готовий продукт порадує насиченим смаком і привабливим виглядом. Для приготування на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.
Інгредієнти на
1 л.
- Абрикос 1 кг (без кісточок)
- Цукор-пісок 400 гр.
Процес приготування:
- Щоб заготовити абрикоси у власному соку на зиму, підготуємо необхідні продукти зі списку.
- Ретельно промиваємо плоди, розрізаємо їх навпіл і видаляємо кісточки. В очищеному вигляді повинен вийти кілограм продукту.
- Кладемо абрикоси в глибоку неокисляющуюся миску. Засипаємо їх зазначеною кількістю цукру.
- Трясемо миску з вмістом, щоб цукор рівномірно розподілився.
- Залишаємо заготовку на ніч для рясного виділення соку.
- Розкладаємо абрикоси в соку з невеликою стерилізованим банкам. Далі ставимо їх у каструлю з киплячою водою (на дно обов’язково застеляємо рушник). Стерилізуємо заготівлі 10 хвилин, після закочує їх і залишаємо до повного охолодження.
- Абрикоси у власному соку з цукром на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!
Абрикоси без цукру у власному соку
Абрикоси без цукру у власному соку порадують вас дивовижним ароматом і цікавим смаком. Якщо ви хочете урізноманітнити меню ваших заготовок, то обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Порадуйте себе яскравим частуванням.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Абрикоси без кісточок – 1 кг
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Абрикоси ретельно промиваємо під водою, поділяємо на половинки і видаляємо кісточки.
Крок 2. Беремо пів-літрові або літрові банки. Добре промиваємо їх під водою і стерилізуємо будь-яким зручним способом.
Крок 3. Викладаємо абрикоси в підготовлені скляні ємності.
Крок 4. Кожну заготовку заливаємо до половини теплою кип’яченою водою.
Крок 5. Далі ставимо заготовки в каструлю з киплячою водою (на дно обов’язково застеляємо рушник). Стерилізуємо півлітрові банки 15 хвилин, літрові – 25 хвилин.
Крок 6. Після закатуємо наповнені банки і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Абрикоси без цукру у власному соку готові. Зберігайте в прохолодному місці!
Абрикоси у власному соку з лимонною кислотою
Абрикоси у власному соку з лимонною кислотою нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашого перевіреного рецепту. Готове ласощі виходить неймовірно ароматним, соковитим і насиченим смаком. Беріть на замітку!
Час готування – 12 годин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Абрикоси без кісточок – 1 кг
- Цукор – 300 гр.
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість абрикосів. Промиваємо їх під водою.
Крок 2. Промиваємо невеликі банки і стерилізуємо їх зручним способом. Можна потримати над парою в пароварці 10-15 хвилин. Після даємо їм обсохнути.
Крок 3. Розбираємо абрикоси на половинки, виймаємо кісточки.
Крок 4. Викладаємо в банку трохи половинок абрикосів, посипаємо їх цукром. Додаємо лимонну кислоту.
Крок 5. Наповнюємо так банки до самого верху і ставимо їх в холодильник на 8-12 годин.
Крок 6. Далі заготовки ставимо в каструлю з киплячою водою (на дно обов’язково застеляємо рушник). Стерилізуємо півлітрові банки 15 хвилин. Після їх закатуємо, перевертаємо, закутуємо в рушник і залишаємо остигати протягом 8-10 годин.
Крок 7. Абрикоси у власному соку з лимонною кислотою готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!