Аджика з гострого перцю і помідорів без варіння на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

Сира аджика з помідорів з перцем і хріном

Сира аджика з помідорів з перцем і хріном – це в міру гостра заготовка, яку можна використовувати скоєного по-різному: цей продукт чудово підходить для маринування шашлику, а також його можна подати до столу в якості соусу до будь-якої м’ясної страви.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 12.

Склад:

  • Помідори – 2,5 кг
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Перець гострий – 3-5 шт.
  • Корінь хрону – 200 гр.
  • Часник – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Оцет столовий 9% – 200 мл
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Солодкий і гострий перець розрізаємо вздовж і позбавляємося від насіння і перегородок.

Крок 2. Корінь хрону очищаємо від шкірки.

Крок 3. Очищаємо зубці часнику.

Крок 4. Помідори ріжемо на четвертинки і вирізаємо місце кріплення плодоніжки.

Крок 5. Покласти овочі в чашу кухонного комбайна.

Крок 6. Збиваємо до однорідної пюре і додаємо сіль з цукром, вливаємо оцет.

Крок 7. Ретельно перемішуємо аджику і розфасовуємо по банкам, зберігаємо під кришками на полиці холодильної камери. Приємного апетиту!