Аґрус на зиму – 10 золотих рецептів заготовок з покроковими фото

Агрус з лимоном без варіння на зиму

Агрус з лимоном без варіння на зиму буде у вас варіантом сирого варення, яке зберігає всі корисні властивості цієї ягоди, а в тандемі з цитрусовими фруктами заготівля виходить дуже смачною. Співвідношення аґрусу з цукром береться 1:1 і на 1 кг ягід береться 1 лимон. Банки обов’язково стерилізуються. У цьому рецепті наполягаємо агрус 5 годин.

Час готування: 5 годин 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 1 л.

Інгредієнти:

  • Агрус – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Вибраний зрілий аґрус, можна різного кольору, очищаємо від грубих кінчиків, добре промиваємо під проточною водою і зайву вологу видаляємо серветкою.

Крок 2. Лимон промиваємо зі щіточкою і нарізаємо невеликими шматочками разом з шкіркою.

Крок 3. Кладемо підготовлені фрукти в окремий посуд.

Крок 4. Потім їх перекручуємо через м’ясорубку з середньою ґратами.

Крок 5. Для правильного розрахунку цукру перекручену масу зважуємо. Насипаємо до неї цукор (на 1 кілограм перекрученого агрусу 1 кілограм цукру) дерев’яною ложкою добре перемішуємо і залишаємо на 5 годин. Кількість цукру для більш солодкого десерту можна збільшити.

Крок 6. За цей час масу періодично перемішуємо.

Крок 7. Сухим способом стерилізуємо банки з кришками. Через п’ять годин агрусову масу розкладаємо по підготовленим банкам, герметично закорковуємо і ставимо на зберігання в холодне місце. Вдалих і смачних заготовок!