Агрус з лимоном без варіння на зиму
Агрус з лимоном без варіння на зиму буде у вас варіантом сирого варення, яке зберігає всі корисні властивості цієї ягоди, а в тандемі з цитрусовими фруктами заготівля виходить дуже смачною. Співвідношення аґрусу з цукром береться 1:1 і на 1 кг ягід береться 1 лимон. Банки обов’язково стерилізуються. У цьому рецепті наполягаємо агрус 5 годин.
Час готування: 5 годин 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 1 л.
Інгредієнти:
- Агрус – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Вибраний зрілий аґрус, можна різного кольору, очищаємо від грубих кінчиків, добре промиваємо під проточною водою і зайву вологу видаляємо серветкою.
Крок 2. Лимон промиваємо зі щіточкою і нарізаємо невеликими шматочками разом з шкіркою.
Крок 3. Кладемо підготовлені фрукти в окремий посуд.
Крок 4. Потім їх перекручуємо через м’ясорубку з середньою ґратами.
Крок 5. Для правильного розрахунку цукру перекручену масу зважуємо. Насипаємо до неї цукор (на 1 кілограм перекрученого агрусу 1 кілограм цукру) дерев’яною ложкою добре перемішуємо і залишаємо на 5 годин. Кількість цукру для більш солодкого десерту можна збільшити.
Крок 6. За цей час масу періодично перемішуємо.
Крок 7. Сухим способом стерилізуємо банки з кришками. Через п’ять годин агрусову масу розкладаємо по підготовленим банкам, герметично закорковуємо і ставимо на зберігання в холодне місце. Вдалих і смачних заготовок!