Баклажани на мангалі – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт баклажанів з грибами на мангалі

Баклажани добре поєднуються з іншими овочами. Під час спільного приготування на грилі вони просочуються ароматами один одного і доповнюють смак страв з м’яса або риби. Важливо дати овочам добре промаринуватися до приготування, тоді вони будуть смачними і ніжними.

Час готування: 8 годин 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Баклажан – 300 гр.
  • Печериці – 500 гр.
  • Перець болгарський – 200 гр.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Помідор черрі – 150 гр.

Процес приготування:

1. Овочі помити, очистити від плодоніжок, перець від насіння. Баклажани нарізати товстими кружечками, перець – великими квадратними шматочками, печериці і помідори черрі залишити цілком.

2. В окремій ємності змішати майонез з сіллю і перцем.

3. В маринад покладіть підготовлені овочі, перемішайте, щоб майонез рівномірно розподілився по поверхні овочів. Залиште миску з маринадом в холодильнику на 6-8 годин.

4. Дерев’яні шпажки для шашличків на кілька годин покладіть у воду, щоб вони наситилися рідиною і не згоріли під час смаження на вугіллі.

5. Нанизуйте на шпажки по черзі гриби, шматочки перцю і баклажана, а також помідори. Смажте шашлички з овочів на вугіллі приблизно 10-15 хвилин, повертаючи для рівномірного приготування. Подавайте на шпажках з м’ясом або рибою.