Простий і смачний рецепт баклажанів з грибами на мангалі
Баклажани добре поєднуються з іншими овочами. Під час спільного приготування на грилі вони просочуються ароматами один одного і доповнюють смак страв з м’яса або риби. Важливо дати овочам добре промаринуватися до приготування, тоді вони будуть смачними і ніжними.
Час готування: 8 годин 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Баклажан – 300 гр.
- Печериці – 500 гр.
- Перець болгарський – 200 гр.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Майонез – 3 ст. л.
- Помідор черрі – 150 гр.
Процес приготування:
1. Овочі помити, очистити від плодоніжок, перець від насіння. Баклажани нарізати товстими кружечками, перець – великими квадратними шматочками, печериці і помідори черрі залишити цілком.
2. В окремій ємності змішати майонез з сіллю і перцем.
3. В маринад покладіть підготовлені овочі, перемішайте, щоб майонез рівномірно розподілився по поверхні овочів. Залиште миску з маринадом в холодильнику на 6-8 годин.
4. Дерев’яні шпажки для шашличків на кілька годин покладіть у воду, щоб вони наситилися рідиною і не згоріли під час смаження на вугіллі.
5. Нанизуйте на шпажки по черзі гриби, шматочки перцю і баклажана, а також помідори. Смажте шашлички з овочів на вугіллі приблизно 10-15 хвилин, повертаючи для рівномірного приготування. Подавайте на шпажках з м’ясом або рибою.