Гострі баклажани по-грузинськи без стерилізації на зиму
Грузинська кухня славиться яскравим розмаїттям гострих страв. Одне з них – баклажани на зиму в банках. Оцініть традиційний рецепт, завдяки якому ви отримаєте смачний і пікантний продукт.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 2,5 л.
Інгредієнти:
- Баклажан – 3 кг
- Перець болгарський – 0,8 кг
- Перець чилі – 2 шт.
- Часник – 1 шт.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ст. л.
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Оцет – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Промиваємо баклажани і видаляємо плодоніжки.
2. Далі овочі нарізаємо на невеликі кубики.
3. Засипаємо овочеві шматочки сіллю і залишаємо їх на 30 хвилин.
4. Підготуємо і інші продукти. Промиваємо перці і очищаємо від насіння.
5. Нарізаємо перець шматочками і кладемо їх у чашу блендера. Сюди ж кладемо зубчики часнику.
6. Перемелюємо продукти до стану кашки.
7. Повертаємося до баклажанів. Обсмажуємо їх на сковороді з рослинною олією до м’якого стану.
8. Овочеве пюре переливаємо в металевий посуд. Доводимо вміст до кипіння. Додаємо до нього цукор і оцет.
9. Сюди ж опускаємо обсмажені баклажани.
10. Відправляємо в масу хмелі-сунелі.
11. Розмішуємо і тушкуємо заготовку на слабкому вогні близько 10 хвилин.
12. Розливаємо гострі гарячі баклажани по чистим і сухим банкам.
13. Закриваємо частування кришками, остуджуємо і відправляємо на зберігання!