Баклажани по-грузинськи на зиму – 7 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Гострі баклажани по-грузинськи без стерилізації на зиму

Грузинська кухня славиться яскравим розмаїттям гострих страв. Одне з них – баклажани на зиму в банках. Оцініть традиційний рецепт, завдяки якому ви отримаєте смачний і пікантний продукт.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 3 кг
  • Перець болгарський – 0,8 кг
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Оцет – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Промиваємо баклажани і видаляємо плодоніжки.

2. Далі овочі нарізаємо на невеликі кубики.

3. Засипаємо овочеві шматочки сіллю і залишаємо їх на 30 хвилин.

4. Підготуємо і інші продукти. Промиваємо перці і очищаємо від насіння.

5. Нарізаємо перець шматочками і кладемо їх у чашу блендера. Сюди ж кладемо зубчики часнику.

6. Перемелюємо продукти до стану кашки.

7. Повертаємося до баклажанів. Обсмажуємо їх на сковороді з рослинною олією до м’якого стану.

8. Овочеве пюре переливаємо в металевий посуд. Доводимо вміст до кипіння. Додаємо до нього цукор і оцет.

9. Сюди ж опускаємо обсмажені баклажани.

10. Відправляємо в масу хмелі-сунелі.

11. Розмішуємо і тушкуємо заготовку на слабкому вогні близько 10 хвилин.

12. Розливаємо гострі гарячі баклажани по чистим і сухим банкам.

13. Закриваємо частування кришками, остуджуємо і відправляємо на зберігання!