Дуже смачні баклажани з приправою для корейської моркви
Простий рецепт маринування баклажанів, які за смаком нагадують гриби. Якщо подобається закуска погостріше, до овочів можна додати подрібнений перець чилі або кілька часточок часнику.
Час готування: 1 година 25 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Баклажани – 2 кг
- Лист лавровий – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Петрушка – 1 пучок.
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
Для маринаду:
- Вода – 160 мл
- Масло рослинне – 160 мл
- Оцет столовий 9% — 160 мл
- Приправа для моркви по-корейськи – за смаком.
Процес приготування:
1. У вимитих баклажанів зрізати кінчики і нарізати овочі кубиками зі стороною 2 див. Скласти їх в глибоку ємність, пересипати сіллю і дати постояти годину, щоб прибрати гіркоту.
2. Цибулю нарізати досить великими півкільцями, а петрушку, навпаки, подрібнити. Викласти в сковороду і обсмажити на олії.
3. Баклажани промити після солі, злегка обсушити і обсмажити до рум’яної скоринки.
4. У сотейнику змішати інгредієнти для маринаду і прокип’ятити його.
5. В простерилізовані банки розкласти шматочки баклажанів, разом з подрібненою цибулею і петрушкою. Залити маринадом і відразу щільно закрити кришками. Приємного апетиту!