Баклажани по-корейськи на зиму – 8 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Дуже смачні баклажани з приправою для корейської моркви

Простий рецепт маринування баклажанів, які за смаком нагадують гриби. Якщо подобається закуска погостріше, до овочів можна додати подрібнений перець чилі або кілька часточок часнику.

Час готування: 1 година 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Баклажани – 2 кг
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для маринаду:

  • Вода – 160 мл
  • Масло рослинне – 160 мл
  • Оцет столовий 9% — 160 мл
  • Приправа для моркви по-корейськи – за смаком.

Процес приготування:

1. У вимитих баклажанів зрізати кінчики і нарізати овочі кубиками зі стороною 2 див. Скласти їх в глибоку ємність, пересипати сіллю і дати постояти годину, щоб прибрати гіркоту.

2. Цибулю нарізати досить великими півкільцями, а петрушку, навпаки, подрібнити. Викласти в сковороду і обсмажити на олії.

3. Баклажани промити після солі, злегка обсушити і обсмажити до рум’яної скоринки.

4. У сотейнику змішати інгредієнти для маринаду і прокип’ятити його.

5. В простерилізовані банки розкласти шматочки баклажанів, разом з подрібненою цибулею і петрушкою. Залити маринадом і відразу щільно закрити кришками. Приємного апетиту!