Як заготовити баклажани по-корейськи без обжарювання в банках?
Баклажани в даному рецепті не обсмажуються для консервації, тому нагадують за смаком мариновані. Будь-яке блюдо, приготовлене по-корейськи, вимагає гострих спецій і приправ, і ця закуска не виняток. Ступінь пекучості можна варіювати, додаючи більшу або меншу кількість часнику і перцю чилі.
Час готування: 1 година 45 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Баклажани – 3 кг
- Морква – 2 шт.
Для маринаду:
- Вода – 4 л
- Оцет столовий 9% – 400 мл
- Сіль – за смаком.
Для соусу:
- Перець болгарський червоний – 8 шт.
- Перець пекучий – 8-10 шт.
- Часник – 3-5 головок.
- Сіль – за смаком.
- Коріандр – за смаком.
- сушена Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – 0,5 л
Процес приготування:
1. Баклажани вимити, витерти паперовим рушником і нарізати кружечками шириною в 1 див.
2. 3. 2. Моркву натерти як для салату по-корейськи.
3. Викласти їх на обробну дошку і присипати сіллю, залишити на 30 хвилин, щоб позбутися гіркоти.
4. У сотейнику приготувати маринад з води, солі та оцту, промиті після солі скибочки баклажанів, невеликими порціями опустити в киплячий маринад і готувати в ньому на маленькому вогні 15-20 хвилин, а потім процідити.
5. Болгарський і пекучий перець, а також часточки часнику подрібнити в блендері або на м’ясорубці, спробувати і довести до смаку. Змішати з рослинним маслом і спеціями, дати настоятися 5 хвилин.
6. У підготовлені баночки розкласти баклажани і соус, чергуючи їх, а потім залити гарячим маринадом, в якому варилися баклажани. Стерилізувати заготовку в широкій каструлі з киплячою водою близько 40 хвилин, а потім щільно закупорити і залишити до повного остигання в теплі. Після закуску краще зберігати у прохолодному місці.