Баклажани по-корейськи на зиму – 8 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Як заготовити баклажани по-корейськи без обжарювання в банках?

Баклажани в даному рецепті не обсмажуються для консервації, тому нагадують за смаком мариновані. Будь-яке блюдо, приготовлене по-корейськи, вимагає гострих спецій і приправ, і ця закуска не виняток. Ступінь пекучості можна варіювати, додаючи більшу або меншу кількість часнику і перцю чилі.

Час готування: 1 година 45 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Баклажани – 3 кг
  • Морква – 2 шт.

Для маринаду:

  • Вода – 4 л
  • Оцет столовий 9% – 400 мл
  • Сіль – за смаком.

Для соусу:

  • Перець болгарський червоний – 8 шт.
  • Перець пекучий – 8-10 шт.
  • Часник – 3-5 головок.
  • Сіль – за смаком.
  • Коріандр – за смаком.
  • сушена Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – 0,5 л

Процес приготування:

1. Баклажани вимити, витерти паперовим рушником і нарізати кружечками шириною в 1 див.

2. 3. 2. Моркву натерти як для салату по-корейськи.

3. Викласти їх на обробну дошку і присипати сіллю, залишити на 30 хвилин, щоб позбутися гіркоти.

4. У сотейнику приготувати маринад з води, солі та оцту, промиті після солі скибочки баклажанів, невеликими порціями опустити в киплячий маринад і готувати в ньому на маленькому вогні 15-20 хвилин, а потім процідити.

5. Болгарський і пекучий перець, а також часточки часнику подрібнити в блендері або на м’ясорубці, спробувати і довести до смаку. Змішати з рослинним маслом і спеціями, дати настоятися 5 хвилин.

6. У підготовлені баночки розкласти баклажани і соус, чергуючи їх, а потім залити гарячим маринадом, в якому варилися баклажани. Стерилізувати заготовку в широкій каструлі з киплячою водою близько 40 хвилин, а потім щільно закупорити і залишити до повного остигання в теплі. Після закуску краще зберігати у прохолодному місці.