Швидко і просто приготувати баклажани в аджике на зиму, можна без стерилізації. Домашня заготівля порадує яскравим і соковитим смаком, помірної перчинкою і приємним ароматом.
Баклажани з помідорами та болгарським перцем в аджике
Інгредієнти на
5 порц.
- Баклажан 3 кг
- Помідор 3 кг
- Перець болгарський 2 кг
- Перець чилі 3 шт.
- Часник 3 шт.
- Сіль 3 ст. л.
- Цукор-пісок 1.5 склянки
- Оцет столовий 9% 150 мл
- Масло соняшникова 500 мл
Процес приготування:
- Як заготовити обалденние баклажани в аджике на зиму? Промиваємо овочі і розрізаємо баклажан на тонкі кружечки.
- Інші овочі також промиваємо під водою, а після подрібнюємо в блендері. Отриману кашку розмішуємо з сіллю і цукром. Ставимо її на плиту.
- Вливаємо в овочі необхідну кількість рослинного масла.
- Варимо масу, помішуючи, 5-7 хвилин.
- Сюди ж занурюємо кружечки баклажанів.
- Вимішуємо вміст і продовжуємо тушкувати його на слабкому вогні ще 20 хвилин. В кінці готування вливаємо оцет.
- Розливаємо заготовку з очищеним і простерилизованным банкам. Закриваємо стерилізованими кришками і ставимо на зберігання в прохолодне місце. Яскраві баклажани в аджике готові!
Смажені баклажани в аджике на зиму
Баклажани в аджике – яскрава і знаменита зимова заготівля. Щоб смак вийшов ще більш оригінальним, готуйте частування з обсмаженого овоча. Подавайте до столу разом із гарячими стравами.
Час готування: 1 год
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 5 л.
Інгредієнти:
- Баклажан – 5 кг
- Перець болгарський – 1 кг
- Перець чилі – 5 шт.
- Часник – 150 гр.
- Цукор – 6 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 1 склянка
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Промиваємо баклажани. Нарізаємо їх тонкими колами або невеликими брусочками.
2. Для приготування аджики перемелюємо перець і часник. Можна використовувати м’ясорубку або блендер.
3. Доповнюємо овочеву масу сіллю, цукром і укусом. Ретельно вимішуємо.
4. Баклажани обсмажуємо в рослинному маслі до утворення золотистої скоринки з обох сторін.
5. Обсмажений продукт викладаємо в загальну тарілку і залишаємо на час.
6. Аджику перекладаємо в каструлю і доводимо її до кипіння. Сюди ж занурюємо баклажани. Тушкуємо близько 15 хвилин.
7. Скляні банки начиняємо гарячою масою і накриваємо кришками.
8. У великій каструлі кип’ятимо воду. На дно кладемо рушник і ставимо на нього наповнену тару. Стерилізуємо заготовку на вогні 10-15 хвилин. Укупориваем кришками.
9. Далі частування закутуємо і залишаємо до охолодження.
10. Смажені баклажани з аджикою банки готові. Забирайте на тривале зберігання!
Баклажани в аджике на зиму без оцту
Соковиті і неймовірно смачні баклажани з аджикою можна приготувати на зиму без додавання оцту. Частування приємно здивує ваших домашніх і гостей. Подавайте до обіду або під час барбекю.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Баклажан – 1 кг
- Помідор – 1 кг
- Перець болгарський – 3 шт.
- Яблуко – 2 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 1 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 0,5 ст. л.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
1. Ошпарюємо помідори і акуратно знімаємо з них шкірку. Підготовлений овоч перемелюємо до стану кашки.
2. У цю масу додаємо подрібнені перці.
3. Доповнюємо продукт сумішшю з яблук і чеснока.
4. Посипаємо заготівлю сіллю і цукром, заливаємо рослинним маслом. Доводимо вміст до кипіння і після, варимо близько 20 хвилин.
5. Промиті і очищені від плодоніжок баклажани, ріжемо кубиками середнього розміру.
6. Опускаємо овочеві шматочки в гарячу аджику. Тушкуємо частування на слабкому вогні 20 хвилин.
7. Розливаємо закуску по простерилизованным скляним банкам.
8. Закатуємо наповнену тару стерилізованими кришками, остуджуємо і забирає на зберігання. Готово!
Гострі баклажани в аджике по-грузинськи
Заготовити на зиму баклажани можна за оригінальним грузинським рецептом. Поживна закуска з аджикою, порадує любителів гострого, і стане яскравим доповненням до шашлику та інших м’ясних страв.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 2 л.
Інгредієнти:
- Баклажан – 2,5 кг
- Помідор – 1 кг
- Перець болгарський – 1 кг
- Перець чилі – 4 шт.
- Часник – 200 гр.
- Сіль – 4 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Оцет 9% – 100 мл
- Масло рослинне – 150 мл
Процес приготування:
1. Промиваємо баклажани нарізаємо їх колами рівної товщини. Видаляємо плодоніжки.
2. Перекладаємо овочеві шматочки в каструлю з водою. Відварюємо їх близько 10 хвилин.
3. Обдаємо холодною водою помідори.
4. Також промиваємо і перці двох видів.
5. Часник очищаємо від лушпиння і поділяємо його на зубчики.
6. За допомогою м’ясорубки або блендера подрібнюємо помідори, солодкі перці і чилі.
7. Доповнюємо отриману кашку сіллю, цукром і рослинним маслом. Кип’ятимо на плиті.
8. Проварені баклажани відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді.
9. Опускаємо овоч в гарячу аджику. Тушкуємо 20 хвилин на слабкому вогні.
10. Сюди ж продавлюємо зубчики часнику.
11. Тримаємо заготовку на плиті ще 10 хвилин, доповнюємо її оцтом і прибираємо з вогню.
12. Розливаємо гостре частування по простерилизованным скляним банкам. Закриваємо продукт стерилізованої кришкою і відправляємо на зберігання.
Баклажани на зиму з аджикою і зеленню
Апетитні баклажани на зиму можна приготувати зі свіжої зеленню і пікантною аджикою. Частування стане родзинкою ваших домашніх заготовок. Спробуйте простий і яскравий рецепт.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4 л.
Інгредієнти:
- Баклажан – 4 кг
- Помідор – 2 кг
- Перець болгарський – 2 шт.
- Перець чилі – 2 шт.
- Часник – 2 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – 100 гр.
- Цукор – 2 склянки
- Масло рослинне – 1 ст.
- Оцет 9% – 150 мл
Процес приготування:
1. Промиті баклажани нарізаємо колами. Відправляємо інгредієнт у велику каструлю.
2. Окремо подрібнюємо помідори, перці, зубчики часнику і свіжу зелень. Зручно використовувати блендер.
3. Заливаємо овочевий сумішшю баклажани.
4. Сюди вливаємо олію, посипаємо продукти сіллю і цукром.
5. Перемішуємо всі інгредієнти і ставимо заготовку на вогонь.
6. Старанно промиваємо скляні банки і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом.
7. Повертаємося до овочів. Тушкуємо їх після кипіння близько 20 хвилин на тихому вогні.
8. В кінці готування вливаємо оцет і знову все перемішуємо.
9. Гарячою масою наповнюємо підготовлені банки і відразу ж закручуємо їх стерилізованими кришками.
10. Остуджуємо заготовки і відправляємо на зберігання.
11. Соковиті баклажани з аджикою і зеленню готові!