Баклажани в аджике на зиму – 5 визначних рецептів з покроковими фото

Швидко і просто приготувати баклажани в аджике на зиму, можна без стерилізації. Домашня заготівля порадує яскравим і соковитим смаком, помірної перчинкою і приємним ароматом.

Баклажани з помідорами та болгарським перцем в аджике

Інгредієнти на
5 порц.

  • Баклажан 3 кг
  • Помідор 3 кг
  • Перець болгарський 2 кг
  • Перець чилі 3 шт.
  • Часник 3 шт.
  • Сіль 3 ст. л.
  • Цукор-пісок 1.5 склянки
  • Оцет столовий 9% 150 мл
  • Масло соняшникова 500 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити обалденние баклажани в аджике на зиму? Промиваємо овочі і розрізаємо баклажан на тонкі кружечки.
  2. Інші овочі також промиваємо під водою, а після подрібнюємо в блендері. Отриману кашку розмішуємо з сіллю і цукром. Ставимо її на плиту.
  3. Вливаємо в овочі необхідну кількість рослинного масла.
  4. Варимо масу, помішуючи, 5-7 хвилин.
  5. Сюди ж занурюємо кружечки баклажанів.
  6. Вимішуємо вміст і продовжуємо тушкувати його на слабкому вогні ще 20 хвилин. В кінці готування вливаємо оцет.
  7. Розливаємо заготовку з очищеним і простерилизованным банкам. Закриваємо стерилізованими кришками і ставимо на зберігання в прохолодне місце. Яскраві баклажани в аджике готові!

Смажені баклажани в аджике на зиму

Баклажани в аджике – яскрава і знаменита зимова заготівля. Щоб смак вийшов ще більш оригінальним, готуйте частування з обсмаженого овоча. Подавайте до столу разом із гарячими стравами.

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 5 л.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 5 кг
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Перець чилі – 5 шт.
  • Часник – 150 гр.
  • Цукор – 6 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 склянка
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Промиваємо баклажани. Нарізаємо їх тонкими колами або невеликими брусочками.

2. Для приготування аджики перемелюємо перець і часник. Можна використовувати м’ясорубку або блендер.

3. Доповнюємо овочеву масу сіллю, цукром і укусом. Ретельно вимішуємо.

4. Баклажани обсмажуємо в рослинному маслі до утворення золотистої скоринки з обох сторін.

5. Обсмажений продукт викладаємо в загальну тарілку і залишаємо на час.

6. Аджику перекладаємо в каструлю і доводимо її до кипіння. Сюди ж занурюємо баклажани. Тушкуємо близько 15 хвилин.

7. Скляні банки начиняємо гарячою масою і накриваємо кришками.

8. У великій каструлі кип’ятимо воду. На дно кладемо рушник і ставимо на нього наповнену тару. Стерилізуємо заготовку на вогні 10-15 хвилин. Укупориваем кришками.

9. Далі частування закутуємо і залишаємо до охолодження.

10. Смажені баклажани з аджикою банки готові. Забирайте на тривале зберігання!

Баклажани в аджике на зиму без оцту

Соковиті і неймовірно смачні баклажани з аджикою можна приготувати на зиму без додавання оцту. Частування приємно здивує ваших домашніх і гостей. Подавайте до обіду або під час барбекю.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 1 кг
  • Помідор – 1 кг
  • Перець болгарський – 3 шт.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 0,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Ошпарюємо помідори і акуратно знімаємо з них шкірку. Підготовлений овоч перемелюємо до стану кашки.

2. У цю масу додаємо подрібнені перці.

3. Доповнюємо продукт сумішшю з яблук і чеснока.

4. Посипаємо заготівлю сіллю і цукром, заливаємо рослинним маслом. Доводимо вміст до кипіння і після, варимо близько 20 хвилин.

5. Промиті і очищені від плодоніжок баклажани, ріжемо кубиками середнього розміру.

6. Опускаємо овочеві шматочки в гарячу аджику. Тушкуємо частування на слабкому вогні 20 хвилин.

7. Розливаємо закуску по простерилизованным скляним банкам.

8. Закатуємо наповнену тару стерилізованими кришками, остуджуємо і забирає на зберігання. Готово!

Гострі баклажани в аджике по-грузинськи

Заготовити на зиму баклажани можна за оригінальним грузинським рецептом. Поживна закуска з аджикою, порадує любителів гострого, і стане яскравим доповненням до шашлику та інших м’ясних страв.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 2,5 кг
  • Помідор – 1 кг
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Перець чилі – 4 шт.
  • Часник – 200 гр.
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Масло рослинне – 150 мл

Процес приготування:

1. Промиваємо баклажани нарізаємо їх колами рівної товщини. Видаляємо плодоніжки.

2. Перекладаємо овочеві шматочки в каструлю з водою. Відварюємо їх близько 10 хвилин.

3. Обдаємо холодною водою помідори.

4. Також промиваємо і перці двох видів.

5. Часник очищаємо від лушпиння і поділяємо його на зубчики.

6. За допомогою м’ясорубки або блендера подрібнюємо помідори, солодкі перці і чилі.

7. Доповнюємо отриману кашку сіллю, цукром і рослинним маслом. Кип’ятимо на плиті.

8. Проварені баклажани відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді.

9. Опускаємо овоч в гарячу аджику. Тушкуємо 20 хвилин на слабкому вогні.

10. Сюди ж продавлюємо зубчики часнику.

11. Тримаємо заготовку на плиті ще 10 хвилин, доповнюємо її оцтом і прибираємо з вогню.

12. Розливаємо гостре частування по простерилизованным скляним банкам. Закриваємо продукт стерилізованої кришкою і відправляємо на зберігання.

Баклажани на зиму з аджикою і зеленню

Апетитні баклажани на зиму можна приготувати зі свіжої зеленню і пікантною аджикою. Частування стане родзинкою ваших домашніх заготовок. Спробуйте простий і яскравий рецепт.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4 л.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 4 кг
  • Помідор – 2 кг
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Часник – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – 100 гр.
  • Цукор – 2 склянки
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Оцет 9% – 150 мл

Процес приготування:

1. Промиті баклажани нарізаємо колами. Відправляємо інгредієнт у велику каструлю.

2. Окремо подрібнюємо помідори, перці, зубчики часнику і свіжу зелень. Зручно використовувати блендер.

3. Заливаємо овочевий сумішшю баклажани.

4. Сюди вливаємо олію, посипаємо продукти сіллю і цукром.

5. Перемішуємо всі інгредієнти і ставимо заготовку на вогонь.

6. Старанно промиваємо скляні банки і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом.

7. Повертаємося до овочів. Тушкуємо їх після кипіння близько 20 хвилин на тихому вогні.

8. В кінці готування вливаємо оцет і знову все перемішуємо.

9. Гарячою масою наповнюємо підготовлені банки і відразу ж закручуємо їх стерилізованими кришками.

10. Остуджуємо заготовки і відправляємо на зберігання.

11. Соковиті баклажани з аджикою і зеленню готові!