Баклажани в клярі – 7 рецептів на сковороді з покроковими фото

Баклажани в клярі – це дивовижно смачна закуска, яка допоможе вам урізноманітнити звичний раціон і привнести в стандартне меню щось зовсім нове і дуже ароматне. Фіолетові овочі прекрасно гармонують з різними клярами, яйця і борошно не перебивають смак основного продукту, а, навпаки, доповнюють і відтіняють його, покривши скибочки апетитною скоринкою золотистих відтінків. А для додаткової ситості, ви можете доповнити склад перекрученим м’ясом чи іншими овочами.

Смажені баклажани в клярі на сковороді

Смажені баклажани в клярі на сковороді – це апетитна і дуже ароматна закуска, для приготування якої потрібно мінімальний продуктовий набір, який, як правило, завжди є під рукою у кожного кулінара. Читаємо рецепт і приступаємо до процесу!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Баклажан 1 шт.
  • Борошно 6 ст. л.
  • Вода газована-1 склянка
  • Сухі дріжджі ½ ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Масло олію для смаження

Процес приготування:

  1. Приготуємо баклажани в клярі. Для прискорення процесу і власного зручності, викладаємо все необхідне на стіл.
  2. Обполіскуємо баклажани, зрізаємо хвостики і нарізаємо кружечками, товщиною не більше ніж півсантиметра.
  3. Змішуємо воду з сіллю і в отриманий розчин викладаємо кружечки баклажана. Через 30 хвилин зливаємо воду і витираємо овоч паперовими серветками з двох сторін.
  4. Не гаючи часу, готуємо кляр: газовану воду змішуємо з борошном, сіллю і дріжджами – наполягаємо близько 15 хвилин.
  5. В дріжджову суміш вмочаємо кільця баклажана.
  6. Овоч обсмажуємо на розігрітій олії до скоринки, а після обов’язково промаківающімі серветками, тим самим, видаляючи зайвий жир.
  7. Апетитну страву за бажанням доповнюємо свіжою зеленню і соусом – знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Баклажани в клярі з часником

Баклажани в клярі з часником – це закуска, яка приємно здивує вас своїм оригінальним смаком, чимось нагадує гриби. Як кляру нам потрібні курячі яйця і борошно – класичне поєднання компонентів, яке доводиться до смаку абсолютно кожному дегустатору.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-6.

Склад:

  • Баклажани – 4 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.

Для кляру:

  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Урбеч з насіння льону – 2 ст. л.
  • Лід – 5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Обрізавши хвостики у баклажанів, розрізаємо плід слайсы (вздовж) по 6-8 міліметрів товщиною, замочуємо в підсоленій воді на півгодини. Потім зливаємо воду і промиваємо проточною водою.

Крок 2. Часник очищаємо і пропускаємо через прес, змішати з олією, меленим перцем і сіллю – промазуємо овочеві скибочки.

Крок 3. В окремій піалі об’єднуємо расколоченные яйця з борошном, кубиком льоду і продуктом з льону збовтуємо віночком до тих пір, поки лід не розтане.

Крок 4. Занурюємо в яєчну масу баклажани і підсмажуємо до рум’яного кольору на розігрітому рослинному маслі.

Крок 5. Блюдо готуємо та подаємо до столу. Приємного апетиту!

Баклажани в клярі по-китайськи

Баклажани в клярі по-китайськи – це азіатське страва, що прийдеться до смаку всім шанувальникам всього незвичайного і пікантного. Для приготування нам будуть потрібні не тільки фіолетові плоди, але і інші овочі, які збалансують смак і зроблять аромат більш насиченим.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цукіні – 200-300 гр.
  • Капуста брюссельська – 100 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • соєвий Соус – за смаком.
  • Оцет рисовий – за смаком.
  • Гірчичне масло/кунжутне – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і очищаємо всі овочі. Соломкою нарізаємо баклажани, моркву і цукіні, цибулю – півкільцями, а зубки часнику дрібно рубаємо. В залежності від розміру суцвіть капусти, її можна залишити цілком або розрізати на кілька сегментів.

Крок 2. Відокремлюємо білок від жовтка, збовтуємо білок з додаванням невеликої кількості крохмалю.

Крок 3. Присмачую суміш соєвим соусом і переливаємо до баклажанів – ретельно перемішуємо.

Крок 4. У великій кількості розпеченого масла підрум’янюємо моркву і перекладаємо в тарілку, після смажимо капусту з цукіні.

Крок 5. Окремо доводимо до золотавості баклажани.

Крок 6. Зменшуємо нагрівання до помірного і відправляємо в сковороду соєвий соус, цукровий пісок, оцет рисовий і підготовлені овочі, включаючи цибульні півкільця. Змішавши, тримаємо на сильному полум’я близько 20-30 секунд і вимикаємо плиту. Додаємо подрібнений часник і переходимо до сервіровці. Приємного апетиту!

Баклажани в клярі з кисло-солодким соусом

Баклажани в клярі з кисло-солодким соусом – це блюдо, яке призведе ваші смакові рецептори на справжній гастрономічний захват! Для гармонійного поєднання продуктів, нам потрібно кислий цитрусовий сік, соєвий соус і якісний кетчуп.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Баклажани – 600 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Часник гранульований – ½ ч. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 3-4 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл

Для соусу:

  • Сік лимона – 50 мл
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
  • Вода – 80 мл
  • Соус соєвий – 60 мл
  • Кетчуп – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. М’якоть баклажана без шкірки нарізаємо невеликими скибочками і присипаємо сіллю і гранульованим часником – розмішуємо і даємо постояти 15 хвилин.

Крок 2. Всі компоненти, перелічені в графі «для соусу» об’єднуємо в сотейнику і проварюємо 3-5 хвилин з моменту закипання.

Крок 3. Соус набуває потрібну консистенцію лише після охолодження.

Крок 4. В окрему тарілку насипаємо крохмаль і обвалюємо баклажанну соломку.

Крок 5. На розпеченому рослинному маслі обсмажуємо овоч до апетитної скоринки. Бруски викладаємо на кілька шарів паперових рушників, вони вберуть зайве масло.

Крок 6. Розкладаємо баклажани по порційних тарілках і щедро поливаємо соусом – знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Баклажани в клярі з сиром

Баклажани в клярі з сиром – це ситна і в якійсь мірі навіть святкова закуска, тому що її вигляд і аромат миттєво притягує погляди. Сирна стружка ідеально гармонує з овочевими скибочками і молочним кляром, який утворює хрустку скоринку.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Сир твердих сортів – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Борошно – ½ склянки
  • Перець червоний мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Озброюємося овочечисткою і видаляємо шкірку з промитих фіолетових овочів.

Крок 2. Нарізаємо скибочками, солимо і залишаємо на півгодини. Після, віджимаємо сік, що виділився.

Крок 3. За допомогою бурачной терки подрібнюємо сир та дві третини висипаємо в глибоку ємність, додаємо молоко, борошно, сіль, перець і яйця – збовтуємо до однорідної консистенції.

Крок 4. Опускаємо в кляр скибочки баклажанів і викладаємо заготовки на сковорідку з гарячим рослинним маслом, готуємо до рум’яності з обох сторін і перекладаємо на сервірувальне блюдо.

Крок 5. Гарячі скибочки баклажанів присипаємо залишилися сиром і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Баклажани з фаршем в клярі на сковороді

Баклажани з фаршем в клярі на сковороді – це неймовірно смачне сезонне блюдо, яке надовго позбавить вас від голоду і зарядить енергією до самого вечора. В якості начинки використовується соковитий фарш з яловичини, ароматна свіжа кінза і пікантний ріпчасту цибулю.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Баклажани – 800 гр.
  • Яловичина – 430 гр.
  • Цибуля – 120 гр.
  • Кінза – 20 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 6 ст. л.
  • Масло олію – 250 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо промиваємо і зачищаємо від плівок, в чаші блендера перетворюємо у фарш.

Крок 2. Додаємо очищену цибулю.

Крок 3. Слідом відправляємо зелень, сіль і мелений перець – знову перебиваємо до однорідності.

Крок 4. Для приготування кляра расколачиваем курячі яйця.

Крок 5. Підсипаємо борошно і гарненько перемішуємо.

Крок 6. Баклажани нарізаємо вздовж або впоперек, трохи не доходячи до кінця.

Крок 7. Кружечки розрізаємо по два.

Крок 8. Заготовки фаршируємо.

Крок 9. І занурюємо в однорідний кляр.

Крок 10. На розпеченому соняшниковій олії підсмажуємо напівфабрикати з двох сторін до готовності.

Крок 11. За допомогою паперових рушників видаляємо зайвий жир.

Крок 12. Якщо ж ви нарізали баклажани уздовж, то готувати їх слід точно так само, як і кружечки.

Крок 13. Ароматне блюдо подаємо до столу в гарячому вигляді і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Баклажани в клярі з помідорами

Баклажани в клярі з помідорами – це відмінна закуска, яку можна запропонувати не тільки членам своєї сім’ї, але і подати до святкового столу. Поєднання копченого сиру, соковитих томатів і ароматних баклажанів нікого не залишить байдужим – можете в цьому не сумніватися!

Час готування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Сир ковбасний копчений – 50 гр.
  • Майонез – 2-3 ст. л.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Кріп – 0,5 пучка.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 2-3 ст. л.
  • Молоко – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Для видалення гіркоти, ріжемо баклажани на тонкі скибочки солимо і даємо полежати близько години.

Крок 2. Після закінчення часу, овоч промиваємо і даємо повністю стекти воді. Для кляру змішуємо молоко, яйця, борошно і дрібку солі – вмочаємо нарізку з усіх боків.

Крок 3. На помірному полум’я з рослинним маслом смажимо скибочки баклажанів до хрусткої скоринки.

Крок 4. Як доповнення перемішуємо дрібно натертий сир, рубану зелень, подрібнений часник і майонез.

Крок 5. Покриваємо теплі скибочки отриманим соусом.

Крок 6. Зверху кладемо слайсы помідора і негайно знімаємо пробу. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!