Баклажани з помідорами і часником, смажені на сковороді — неймовірно апетитні овочева закуска. Його приготування не займе багато часу, а от насолоду від неї буде величезним. Таке блюдо можна подавати як самостійне або ж доповнити його гарніром. На обідньому або святковому столі, воно завжди з’їдається на ура!
Баклажани кружечками з помідорами і часником на сковороді
Баклажани кружечками з помідорами і часником на сковороді – це соковита і досить пікантна закуска з овочів. Вона дуже сподобається любителям гострих страв. Не бійтеся приготувати дуже багато, від такої закуски апетит точно прийде під час їжі!
Порції: 10
Час готування: 50 хв.
Інгредієнти на
10 порц.
- Баклажан 3 шт.
- Помідори 2 шт.
- Майонез столовий молочний 100 гр.
- Часник 4 зубчики
- Масло рослинне 50 мл
- Зелень за смаком
Процес приготування:
- Готуємо продукти.
- Відразу промиваємо баклажани, після чого нарізаємо кружальцями. Відправляємо в глибоку миску і заливаємо водою. Воду потрібно посолити. У такому вигляді залишаємо баклажани на 30 хвилин, щоб вийшла гіркота. Зливаємо воду.
- Приступаємо до обжарке баклажан. Кладемо гуртки на гарячу, змащену маслом сковороду. Смажимо овочі з обох сторін.
- Промиваємо помідори і також нарізаємо на кружечки.
- Зубчики часнику видавлюємо з допомогою преса. Додаємо до них майонез і перемішуємо.
- Тепер викладаємо баклажани на тарілку. Зверху кожен гурток промазуємо майонезній масою і накриваємо помідором. Для краси можна покласти листочок зелені.
Приємного апетиту!
Баклажани в клярі на сковороді з помідорами і часником
Баклажани в клярі на сковороді з помідорами і часником – страва знайоме і улюблене багатьма господинями. Як не любити таку апетитну, просту і універсальну закуску! Її можна подати як з гарніром, так і з м’ясними делікатесами! Все одно буде дуже смачно!
Порції: 10
Час готування: 45 хв.
Інгредієнти:
- Баклажани – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Помідори – 4 шт.
- Перець – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Часник – 3 зуб.
- Майонез – 4 ст. л.
- Листя салату для прикраси
- Зелень – для прикраси
- Рослинне масло – для смаження
Процес приготування:
1. Баклажани потрібно попередньо помити, розрізати на кружки невеликої товщини і залишити в підсоленій воді на 20-30 хвилин, щоб вийшла гіркота.
2. За цей час підготуємо інші продукти. У мисці перемішуємо борошно і яйце, додаємо до них дрібку солі і перцю. Збиваємо масу виделкою або вінчиком.
3. Тепер зливаємо воду з баклажан, даємо їм обсохнути і вмочаємо кожен гурток в клярі.
4. Викладаємо баклажани на гарячу сковороду і обсмажуємо на рослинному маслі, з кожної сторони приблизно – 1,5 -2 хв.
5. За цей час змішуємо майонез і подрібнений часник (зручніше пропустити його через прес, але можна також нарізати ножем).
6. Помідори промиваємо та нарізаємо кружальцями, також як баклажани.
7. Беремо тарілку і викладаємо на неї листя салату. Тепер викладаємо баклажани в клярі, промазуємо верх майонезній сумішшю і зверху покриваємо помідором. Завершуємо всі листком петрушки.
Приємного апетиту!
Тушковані баклажани на сковороді з помідорами і часником
Тушковані баклажани на сковороді з помідорами і часником – страва гідна захоплення! Баклажани виходять неймовірно соковитими, м’якими і поживними, а часник і спеції додадуть закуски особливу пряність і аромат! І ситно і апетитно! Спробуйте!
Порції: 6
Час готування: 50 хв.
Склад:
- Баклажан (середнього розміру) – 2 шт.
- Помідори – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Сіль, перець – за смаком.
- Пучок кінзи – за бажанням.
- Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
1. З баклажанів знімаємо ножем шкірку. Промиваємо та нарізаємо шматочками. Заливаємо водою на 15-20 хв, щоб пішла гіркота.
2. Знімаємо лушпиння з цибулі і нарізаємо цибулю дрібними квадратиками.
3. Обсмажуємо цибулю на олії приблизно 5 хв, щоб він став м’якшим. Потім додаємо до нього баклажани, перемішуємо і продовжуємо тушкувати 10-15 хв. Баклажани стануть швидко вбирати масло, тому в процесі гасіння потрібно буде додати його!
4. Помідори промиваємо і заливаємо кип’яченою водою на 2-3 хв. Видаляємо з них шкірку. Ріжемо невеликими шматочками. Додаємо їх в засмажку.
5. Промиваємо і кришимо кінзу.
6. Часник подрібнюємо через прес.
7. Змішуємо кінзу і часник з овочами, солимо і приправляємо страву за смаком. Тушкуємо ще 15 хв.
Приємного апетиту!
Баклажани з помідорами, сиром і часником
Баклажани з помідорами, сиром і часником – смачно, ситно і корисно. Хоча закуска виходить дуже поживною, вона досить легко засвоюється. А ще всі інгредієнти багаті вітамінами. Перераховувати достоїнства цієї закуски можна нескінченно! Але краще приготувати і переконатися самим!
Порції: 10
Час готування: 45 хв.
Інгредієнти:
- Баклажани – 2 шт.
- Помідори – 4 шт.
- Сир – 250 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль, перець – за смаком.
- Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
1. Ріжемо баклажани гуртками. Товщина повинна бути приблизно 1 см Викладаємо їх в миску і рясно засипаємо сіллю. Залишаємо їх так на півгодини. Тепер добре промиваємо в холодній воді, щоб вийшла гіркота.
2. Помідори промиваємо та нарізаємо так само, як баклажани.
3. Часник дрібно порубаємо ножем (або ж видавимо через прес).
4. Тепер приступимо до сиру. Натираємо його на дрібній тертці.
5. Беремо сковороду, змащуємо маслом. Викладаємо рядами баклажани. Кожен гурток зверху натираємо часником. Кладемо поверх помідор, солимо і перчимо за смаком. Засипаємо сиром.
6. Ставимо сковороду на плиту, смажимо півгодини на слабкому вогні, не перевертаючи.
Порада: перед подачею можна прикрасити страву зеленню, відмінно підійде петрушка або кріп.
Приємного апетиту!
Баклажани з помідорами, часником, майонезом
Баклажани з помідорами, часником і майонезом – ніжна, соковита і дуже ароматна овочева закуска. Вона урізноманітнює не тільки обіднє меню, але стане відмінним прикрасою на святковому столі. Готувати її нескладно, а є – одне задоволення!
Порції:10
Час готування: 35 хв.
Інгредієнти:
- Баклажани – 2 шт.
- Помідори – 4 шт.
- Сир – 50 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Майонез – 4 ст. л.
- Петрушка – 2 пучка.
- Рослинне масло — для смаження
- Сіль, перець мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Промиваємо баклажани. Нарізаємо їх кружками і даємо злегка обсохнути. Кожен гурток посипаємо сіллю і приправляємо перцем за смаком.
2. Рясно змащуємо маслом сковороду, так як баклажани швидко вбирають і обсмажуємо з обох сторін. Кожну сторону по 2-3 хв.
3. Готові баклажани, кладемо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
4. Помідори промиваємо та нарізаємо кружальцями, як і баклажани.
5. Зубчики часнику дрібно кришимо ножем і змішуємо з майонезом. Додаємо в суміш трохи перцю, перемішуємо.
6. Сир натираємо на терці.
7. Петрушку промиваємо і дрібно кришимо.
8. Викладаємо баклажани на тарілку. Змащуємо кожен гурток майонезній начинкою. Зверху кладемо помідор, посипаємо його сиром і в завершенні прикрашаємо зеленню.
Приємного апетиту!
Баклажани з помідорами, кабачками, часником
Баклажани з помідорами, кабачками, часником – ідеальна літня закуска зі свіжих овочів. У ній багато вітамінів, вона поживна, соковита і ароматна, і чудово економить час, адже її дуже швидко приготувати. Якщо ви її ще не пробували, саме час це виправити!
Порції: 6-7
Час готування:40 хв.
Інгредієнти:
- Баклажан – 1 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Помідори — 2 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сметана – 3 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль, перець – за смаком.
- Петрушка пучок.
- Рослинне масло –для смаження.
Процес приготування:
1. Всі овочі добре промиваємо водою. Баклажани і кабачки нарізаємо кружальцями по 50 мм. Так само нарізаємо і помідори.
2. Баклажани і кабачки заливаємо підсоленою водою. Залишаємо їх просочитися на 10 хв., щоб з баклажан пішла гіркота.
3. Потім зливаємо воду і за допомогою паперових серветок прибираємо зайву вологу.
4. Нагріваємо змащену маслом сковороду. Обсмажуємо з обох сторін відразу баклажани, а потім кабачки.
5. Готуємо соус. Для цього часник подрібнюємо за допомогою преса. Змішуємо його з майонезом і додаємо перець за смаком.
6. Петрушку промиваємо і кришимо. Додаємо її в соус.
7. Збираємо нашу страву. Беремо тарілку побільше, викладаємо кабачки. Рясно змащуємо їх соусом. Тепер кладемо помідори і також змащуємо їх соусом. В кінці робимо шар з баклажан. Ще раз промазуємо соусом і посипаємо залишилася зеленню.
Приємного апетиту!
Баклажани з фаршем, помідорами, часником
Баклажани з фаршем, помідорами, часником – це смачний рецепт дуже соковитого і поживної страви. Баклажани добре поєднуються майже з усіма продуктами, а тому можна сміливо експериментувати і додати гриби, перець або квасоля. Але і без всієї цієї палітри страва вийде неймовірним! Ваші рідні будуть в захваті!
Порції:6
Час готування: 45 хв.
Інгредієнти:
- Баклажани – 2 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Сир – 150 гр.
- Фарш – 300 гр.
- Часник -2 зуб.
- Кріп, петрушка – за смаком.
- Сіль, перець – за смаком.
- Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
1. Баклажани промиваємо і видаляємо з них шкірку. Тепер нарізаємо баклажани невеликими шматочками. Добре посипаємо їх сіллю і залишаємо так на 20 хв., щоб прибрати гіркоту. Після цього промиваємо під холодною водою. І даємо їм обсохнути.
2. Фарш смажимо на сковороді на рослинному маслі приблизно 5 хвилин, періодично помішуючи.
3. Додаємо баклажани, продовжуємо смажити ще 10 хв, кришкою при цьому не накриваємо.
4. Помідори промиваємо та нарізаємо невеликими квадратиками. Засипаємо їх на сковороду, перемішуємо.
5. Часник дрібно кришимо ножем. Також кришимо кріп і петрушку. Додаємо в миску, солимо і приправляємо за своїм смаком. Продовжуємо смажити, не забуваючи помішувати страву ще 10 хв.
6. Сир натираємо на дрібній тертці.
7. Посипаємо їм страву за 5 хв. до готовності. Знімаємо сковороду з плити і розкладаємо по тарілках.
Приємного апетиту!
Баклажани з перцем, помідорами, часником на сковороді
Баклажани з перцем, помідорами, часником на сковороді – це гостра, апетитна закуска. Її можна подавати окремо або доповнити смачним гарніром. Готується вона просто, а з’їдається миттєво!
Порції:6
Час готування: 30 хв.
Інгредієнти:
- Баклажани – 2 шт.
- Перець – 1 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник -2 зуб.
- Петрушка пучок.
- Сіль, перець – за смаком.
- Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
1. Баклажани промиваємо і знімаємо з них шкірку ножем.
2. Розрізаємо на невеликі шматочки.
3. Також ріжемо довільно помідори, перець і цибулю.
4. На сковороду виливаємо 2 ст. л. масла і добре розігріваємо. Тепер висипаємо баклажани і обсмажуємо приблизно 10 хв.
5. Додаємо до баклажанів цибулю і перець. Смажимо до м’якого стану і легкого золотистого кольору.
6. Засипаємо нарізані помідори, подрібнений пресом часник і нашатковану зелень в блюдо. Солимо і приправляємо перцем за смаком.
7. Накриваємо кришкою і продовжуємо смажити, помішуючи, ще 10-15 хв.
Приємного апетиту!