Як самостійно зробити білковий крем для еклерів?
Крем з білків, цукрового піску і лимонної кислоти – це найкраща начинка, яку тільки можна було придумати для еклерів і заварних трубочок. Ніжна і повітряна текстура, ненав’язливий смак з легкою кислинкою, а на приготування потрібно не більше 15 хвилин.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 170 мл
Інгредієнти:
- Вода – 25 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Білки яєчні – 2 шт.
- Кислота лимонна – ¼ ч. л.
- Ванілін – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Акуратно відокремлюємо білки від жовтків.
2. Білки збиваємо міксером до стану щільної піни.
3. Досить збивати чи ні – дуже просто перевірити: якщо перевернути тарілку, маса не повинна випадати.
4. Далі вводимо 50 грамів цукрового піску.
5. І знову перемішуємо майбутній крем міксером.
6. В цей час готуємо сироп: цукор, що залишився заливаємо водою і ставимо на плиту.
7. При постійному помішуванні доводимо до загустіння.
8. У білки тонкою струєю вводимо гарячий сироп і не припиняємо збивати за допомогою міксера.
9. На останньому етапі додаємо лимонку і ванілін, перемішуємо ще 1-2 хвилини і наш крем готовий. Приємного апетиту!