Білковий крем – 10 рецептів для торта в домашніх умовах

Як самостійно зробити білковий крем для еклерів?

Крем з білків, цукрового піску і лимонної кислоти – це найкраща начинка, яку тільки можна було придумати для еклерів і заварних трубочок. Ніжна і повітряна текстура, ненав’язливий смак з легкою кислинкою, а на приготування потрібно не більше 15 хвилин.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 170 мл

Інгредієнти:

  • Вода – 25 мл
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Білки яєчні – 2 шт.
  • Кислота лимонна – ¼ ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Акуратно відокремлюємо білки від жовтків.

2. Білки збиваємо міксером до стану щільної піни.

3. Досить збивати чи ні – дуже просто перевірити: якщо перевернути тарілку, маса не повинна випадати.

4. Далі вводимо 50 грамів цукрового піску.

5. І знову перемішуємо майбутній крем міксером.

6. В цей час готуємо сироп: цукор, що залишився заливаємо водою і ставимо на плиту.

7. При постійному помішуванні доводимо до загустіння.

8. У білки тонкою струєю вводимо гарячий сироп і не припиняємо збивати за допомогою міксера.

9. На останньому етапі додаємо лимонку і ванілін, перемішуємо ще 1-2 хвилини і наш крем готовий. Приємного апетиту!