Білий квас – відомий російський напій, який в основному застосовується для приготування окрошки і тетері. Приготувати його легко можна і вдома за допомогою хліба або борошна. Пропонуємо вам кілька різних рецептів виготовлення цього легкого і освіжаючого напою вдома.
білий Домашній квас з житнього борошна
Нескладний рецепт білого квасу для домашнього приготування. Особливість цього рецепту – суміш житнього і гречаного борошна, а також використання неферментованого солоду. Такий квас добре втамовує спрагу і прекрасно підійде для жарких річний днів.
Інгредієнти на
3 порц.
- Борошно житнє 65 гр.
- Борошно гречана 10 гр.
- неферментований Солод 15 гр.
- Родзинки 10 шт.
- Вода кип’ячена 1.8 л.
- Закваска 1 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати білий квас в домашніх умовах? Отсыпаем необхідну кількість житнього борошна.
- Змішуємо її з гречаним борошном і солодом.
- Заварюємо всю суміш літром окропу.
- Перемішуємо.
- Віночком розбиваємо грудочки борошна і доводимо суміш до однорідної маси.
- Остуджуємо до 37 градусів і вливаємо 1 столову ложку закваски, яку до цього заздалегідь готуємо з винних дріжджів і житнього борошна.
- Кладемо в суміш родзинки.
- Ретельно перемішуємо.
- Накриваємо рушником і залишаємо на добу при кімнатній температурі.
- після доби вливаємо півлітра кип’яченої води.
- Розмішуємо і знову залишаємо на добу. Додаємо воду, що залишилася і знову залишаємо на добу.
- квас Проціджують через марлю в пляшку і залишаємо охолоджуватися в холодильнику.
- Готовий квас подаємо до столу. Приємного апетиту!
