Березовий сік з апельсином – 4 рецепта в домашніх умовах з фото покроково

Березовий сік з апельсином дуже корисний для організму, але в свіжому вигляді зберігається недовго. Кожна господиня хоче заготовити на зиму якомога більше вітамінів в різних соках, вареннях і компотах. Пропонуємо вам 4 рецепти, за допомогою яких його можна заготовити на зиму.

Консервація березового соку з апельсином на 3-х літрову банку

Смачний вітамінний напій, який можна заготовити на зиму. По цьому рецепту ви зможете законсервувати смачний березовий сік з апельсином на 3-х літрову банку і пригощати їм в холодну пору своїх близьких.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Березовий сік 3 л
  • Апельсин ½ шт.
  • Цукор-пісок 160 гр.
  • Лимонна кислота ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити березовий сік з апельсином в домашніх умовах? Сік процідіть через складену в кілька разів марлю.
  2. Апельсин вимити гарячою водою, просушіть і наріжте кружечками.
  3. Перекладіть апельсин в стерилізовану трилітрову банку.
  4. Березовий сік влийте в каструлю, додайте цукор і лимонну кислоту, доведіть до кипіння. Потім сік трохи остудіть, процідіть і знову доведіть до кипіння.
  5. Киплячий сік вливайте в банку до апельсинів, загорніть кришку на банці. Переверніть банку догори дном, накрийте теплим пледом і дайте повністю охолонути. Зберігайте сік в прохолодному темному місці.

Приємного апетиту!

Як приготувати ароматний березовий сік з апельсином і лимоном?

Смачний, злегка кислий сік на зиму. Користь такого напою важко переоцінити, а в поєднанні з апельсином і лимоном його вітамінний склад збільшується в кілька разів.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 30.

Склад:

  • Сік березовий – 10 л
  • Цукор – 350-400 гр.
  • Апельсин – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

1. Березовий сік перелийте в об’ємну каструлю, додайте цукор, перемішайте і доведіть до кипіння.

2. Стерилізуйте Банки. Апельсини і лимон добре помийте і наріжте кружечками.

3. Розкладіть скибочки апельсина і лимона в рівних кількостях по банкам.

4. Як тільки сік закипить, зніміть каструлю з вогню і влийте його в банки. Відразу загорніть банки стерилізованими кришками, переверніть догори дном, укрийте ковдрою і залиште на добу.

5. Коли напій повністю охолоне, помістіть загортання в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування березового соку з апельсином і м’ятою

На основі березового соку можна приготувати велику кількість смачних напоїв на зиму. Досить просто трохи поекспериментувати з інгредієнтами. Наприклад, такий цікавий варіант, як березовий сік, апельсин і м’ята, в результаті дають чудовий освіжаючий напій.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Сік березовий – 3-3,2 л
  • Цукор – 250 гр.
  • М’ята – за смаком.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Апельсин – 0,5 шт.

Процес приготування:

1. Банки для соку стерилізуйте. Апельсин вимити гарячою водою і наріжте кружечками. М’яту помийте і обірвіть листочки. Розкладіть По банках часточки апельсина і листочки м’яти.

2. Березовий сік очистіть від сміття і процідіть. Влийте сік в каструлю, додайте цукор і лимонну кислоту. Доведіть сік до кипіння, періодично знімайте пінку.

3. Киплячий сік розлийте по банках.

4. Загорніть банки стерилізованими кришками. Переверніть закачування догори дном і залиште їх в такому положенні до повного охолодження.

5. Зберігайте березовий сік в темному прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Смачний березовий сік з апельсином і лимонною кислотою в домашніх умовах

Зібраний навесні березовий сік відмінно підходить для того, щоб законсервувати його і зберегти корисні властивості соку на довгий час. Взимку така закачування наповнить вітамінами, а влітку освіжає і втамовує спрагу.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Сік березовий – 3 л
  • Цукор – 1 склянка
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Апельсин – 0,5 шт.

Процес приготування:

1. Березовий сік процідіть через кілька шарів марлі.

2. Перелийте сік в каструлю і доведіть до кипіння. банку стерилізуйте.

3. У банку всипте цукор, лимонну кислоту, покладіть нарізаний кружечками апельсин. Влийте в банку гарячий сік.

4. Загорніть кришку і переверніть банку догори дном, накрийте теплою ковдрою і залиште до повного охолодження.

5. Зберігайте сік в сухому темному місці.

Приємного апетиту!