Березовий сік з апельсином – 4 рецепта в домашніх умовах з фото покроково

Березовий сік з апельсином дуже корисний для організму, але в свіжому вигляді зберігається недовго. Кожна господиня хоче заготовити на зиму якомога більше вітамінів в різних соках, вареннях і компотах. Пропонуємо вам 4 рецепти, за допомогою яких його можна заготовити на зиму.

Консервація березового соку з апельсином на 3-х літрову банку

Смачний вітамінний напій, який можна заготовити на зиму. По цьому рецепту ви зможете законсервувати смачний березовий сік з апельсином на 3-х літрову банку і пригощати їм в холодну пору своїх близьких.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Березовий сік 3 л
  • Апельсин ½ шт.
  • Цукор-пісок 160 гр.
  • Лимонна кислота ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити березовий сік з апельсином в домашніх умовах? Сік процідіть через складену в кілька разів марлю.
  2. Апельсин вимити гарячою водою, просушіть і наріжте кружечками.
  3. Перекладіть апельсин в стерилізовану трилітрову банку.
  4. Березовий сік влийте в каструлю, додайте цукор і лимонну кислоту, доведіть до кипіння. Потім сік трохи остудіть, процідіть і знову доведіть до кипіння.
  5. Киплячий сік вливайте в банку до апельсинів, загорніть кришку на банці. Переверніть банку догори дном, накрийте теплим пледом і дайте повністю охолонути. Зберігайте сік в прохолодному темному місці.

Приємного апетиту!