Березовий сік з апельсином дуже корисний для організму, але в свіжому вигляді зберігається недовго. Кожна господиня хоче заготовити на зиму якомога більше вітамінів в різних соках, вареннях і компотах. Пропонуємо вам 4 рецепти, за допомогою яких його можна заготовити на зиму.
Консервація березового соку з апельсином на 3-х літрову банку
Смачний вітамінний напій, який можна заготовити на зиму. По цьому рецепту ви зможете законсервувати смачний березовий сік з апельсином на 3-х літрову банку і пригощати їм в холодну пору своїх близьких.
Інгредієнти на
8 порц.
- Березовий сік 3 л
- Апельсин ½ шт.
- Цукор-пісок 160 гр.
- Лимонна кислота ½ ч. л.
Процес приготування:
- Як заготовити березовий сік з апельсином в домашніх умовах? Сік процідіть через складену в кілька разів марлю.
- Апельсин вимити гарячою водою, просушіть і наріжте кружечками.
- Перекладіть апельсин в стерилізовану трилітрову банку.
- Березовий сік влийте в каструлю, додайте цукор і лимонну кислоту, доведіть до кипіння. Потім сік трохи остудіть, процідіть і знову доведіть до кипіння.
- Киплячий сік вливайте в банку до апельсинів, загорніть кришку на банці. Переверніть банку догори дном, накрийте теплим пледом і дайте повністю охолонути. Зберігайте сік в прохолодному темному місці.
Приємного апетиту!
Як приготувати ароматний березовий сік з апельсином і лимоном?
Смачний, злегка кислий сік на зиму. Користь такого напою важко переоцінити, а в поєднанні з апельсином і лимоном його вітамінний склад збільшується в кілька разів.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 30.
Склад:
- Сік березовий – 10 л
- Цукор – 350-400 гр.
- Апельсин – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
1. Березовий сік перелийте в об’ємну каструлю, додайте цукор, перемішайте і доведіть до кипіння.
2. Стерилізуйте Банки. Апельсини і лимон добре помийте і наріжте кружечками.
3. Розкладіть скибочки апельсина і лимона в рівних кількостях по банкам.
4. Як тільки сік закипить, зніміть каструлю з вогню і влийте його в банки. Відразу загорніть банки стерилізованими кришками, переверніть догори дном, укрийте ковдрою і залиште на добу.
5. Коли напій повністю охолоне, помістіть загортання в прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування березового соку з апельсином і м’ятою
На основі березового соку можна приготувати велику кількість смачних напоїв на зиму. Досить просто трохи поекспериментувати з інгредієнтами. Наприклад, такий цікавий варіант, як березовий сік, апельсин і м’ята, в результаті дають чудовий освіжаючий напій.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Сік березовий – 3-3,2 л
- Цукор – 250 гр.
- М’ята – за смаком.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Апельсин – 0,5 шт.
Процес приготування:
1. Банки для соку стерилізуйте. Апельсин вимити гарячою водою і наріжте кружечками. М’яту помийте і обірвіть листочки. Розкладіть По банках часточки апельсина і листочки м’яти.
2. Березовий сік очистіть від сміття і процідіть. Влийте сік в каструлю, додайте цукор і лимонну кислоту. Доведіть сік до кипіння, періодично знімайте пінку.
3. Киплячий сік розлийте по банках.
4. Загорніть банки стерилізованими кришками. Переверніть закачування догори дном і залиште їх в такому положенні до повного охолодження.
5. Зберігайте березовий сік в темному прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Смачний березовий сік з апельсином і лимонною кислотою в домашніх умовах
Зібраний навесні березовий сік відмінно підходить для того, щоб законсервувати його і зберегти корисні властивості соку на довгий час. Взимку така закачування наповнить вітамінами, а влітку освіжає і втамовує спрагу.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 10.
Інгредієнти:
- Сік березовий – 3 л
- Цукор – 1 склянка
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Апельсин – 0,5 шт.
Процес приготування:
1. Березовий сік процідіть через кілька шарів марлі.
2. Перелийте сік в каструлю і доведіть до кипіння. банку стерилізуйте.
3. У банку всипте цукор, лимонну кислоту, покладіть нарізаний кружечками апельсин. Влийте в банку гарячий сік.
4. Загорніть кришку і переверніть банку догори дном, накрийте теплою ковдрою і залиште до повного охолодження.
5. Зберігайте сік в сухому темному місці.
Приємного апетиту!