Білий квас – 6 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Білий квас – відомий російський напій, який в основному застосовується для приготування окрошки і тетері. Приготувати його легко можна і вдома за допомогою хліба або борошна. Пропонуємо вам кілька різних рецептів виготовлення цього легкого і освіжаючого напою вдома.

білий Домашній квас з житнього борошна

Нескладний рецепт білого квасу для домашнього приготування. Особливість цього рецепту – суміш житнього і гречаного борошна, а також використання неферментованого солоду. Такий квас добре втамовує спрагу і прекрасно підійде для жарких річний днів.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Борошно житнє 65 гр.
  • Борошно гречана 10 гр.
  • неферментований Солод 15 гр.
  • Родзинки 10 шт.
  • Вода кип’ячена 1.8 л.
  • Закваска 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати білий квас в домашніх умовах? Отсыпаем необхідну кількість житнього борошна.
  2. Змішуємо її з гречаним борошном і солодом.
  3. Заварюємо всю суміш літром окропу.
  4. Перемішуємо.
  5. Віночком розбиваємо грудочки борошна і доводимо суміш до однорідної маси.
  6. Остуджуємо до 37 градусів і вливаємо 1 столову ложку закваски, яку до цього заздалегідь готуємо з винних дріжджів і житнього борошна.
  7. Кладемо в суміш родзинки.
  8. Ретельно перемішуємо.
  9. Накриваємо рушником і залишаємо на добу при кімнатній температурі.
  10. після доби вливаємо півлітра кип’яченої води.
  11. Розмішуємо і знову залишаємо на добу. Додаємо воду, що залишилася і знову залишаємо на добу.
  12. квас Проціджують через марлю в пляшку і залишаємо охолоджуватися в холодильнику.
  13. Готовий квас подаємо до столу. Приємного апетиту!