Буряковий квас – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Квас з буряка – це неймовірний напій, який є дуже корисним і допомагає в боротьбі з деякими хворобами. Пропонуємо вам варіанти приготування цього напою без дріжджів, з медом, з ізюмом, з сушеної буряків, з дріжджами і рецепт Болотова.

Як приготувати корисний буряковий квас в домашніх умовах?

Цей корисний і смачний напій готується всього з чотирьох інгредієнтів: цукрових буряків, цукру, закваски і води. Буряк засипають цукром, потім додається закваска і вода. Спочатку квас повинен побродити 3-4 дні, а потім ще 4-5.

Інгредієнти на
3 л.

  • Буряк 2 шт.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Закваска 1 ст. л.
  • Вода питна 3 л

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний буряковий квас в домашніх умовах? Буряк добре промиваємо під проточною водою і чистимо. Для приготування квасу важливо правильно вибрати буряк. Вона повинна бути середнього розміру, без вм’ятин і тріщин, а також без великої кількості листя і корінців.
  2. Далі натираємо її на тертці і відправляємо на дно трилітрової банки.
  3. Посипаємо буряк двома столовими ложками цукру і додаємо столову ложку закваски.
  4. Тепер наливаємо у банку питну воду і ретельно перемішуємо, щоб цукор повністю розчинився.
  5. Накриваємо банку зверху марлею і залишаємо для бродіння при кімнатній температурі на 3-4 дні.
  6. За цей час повинно було закінчиться бродіння буряків. Тому далі проціджуємо квас в іншу банку. Закриваємо кришкою і ставимо в холодильник або інше холодне місце на 4-5 днів, щоб квас до кінця дозрів.
  7. Наш напій готовий. Найкраще його пити холодним в жарку погоду. Можна також подати його разом з здобною булочкою. Приємного апетиту!