Квас з березового соку з родзинками – це чудовий напій, який чудово освіжає. З березового соку виходить смачний і корисний квас, його також можна використовувати для приготування окрошки. Ми підібрали 5 рецептів квасу з березового соку з родзинками.
Квас з березового соку з родзинками в пластикових пляшках
Ранньою весною природа щедро ділиться з нами березовим соком. Квас на основі соку і родзинок допомагає відновити вітамінний баланс після довгої зими. Не пропустіть можливість і приготуйте цей напій вдома.
Інгредієнти на
5 порц.
- Березовий сік 1.4 л.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Родзинки 20 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати квас з березового соку з родзинками в домашніх умовах? Свіжий сік процідіть через марлю, розлийте його по пластикових пляшках, не доливаючи до краю 6-8 сантиметрів.
- У кожну пляшку всипте цукор.
- Ізюм промийте і просушіть.
- У пляшки всипте родзинки, закрутіть пляшки і потрясіть, щоб цукор розчинився.
- Пляшки з квасом приберіть в темне прохолодне місце на 2 дні. Напій вийде газованим, тому відкривати його слід дуже акуратно.
Приємного апетиту!
Як приготувати домашній квас з березового соку з родзинками і хлібом?
Прохолодний квас влітку завжди йде на ура. Готується він просто і його відразу можна заготовити у великій кількості. Якщо додати трохи хліба, то напій буде мати легкий пшеничний аромат.
Час готування: 5 годин.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- березовий Сік – 2 л
- Хліб житній – 3-4 шматка.
- Цукор – 5 ст. л.
- Родзинки – 30 гр.
- Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Хліб наріжте кубиками, викладіть на деко і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 15-20 хвилин.
2. Березовий сік процідіть через складену в кілька разів марлю і вилийте його в об’ємну ємність. У сік викладіть підсушений хліб і цукор.
3. Далі всипте дріжджі, перемішайте і залиште в теплому місці на 3-4 години.
4. По закінчення цього часу процідіть сік через друшляк або сито.
5. У проціджений квас додайте родзинки і поставте його в холодильник, щоб він остудився. Отриманий напій налити в глечик і поставте на стіл, щоб кожен міг у будь-який час насолодитися цим чудовим напоєм.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування березового квасу з родзинками і цукром
Березовий сік містить величезну кількість вітамінів і мінеральних речовин. Збирати його потрібно ранньою весною, коли сік особливо корисний. Щоб зберегти корисні властивості березового соку на більш тривалий час, з нього можна зробити смачний квас.
Час готування: 3 дні.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Ізюм – 15 гр.
- Цукор – 170 гр.
- Сік березовий – 3 л
Процес приготування:
1. Свіжий сік процідіть через марлю, щоб позбутися сміття.
2. У сік додати цукор і розмішайте до повного розчинення.
3. Перелийте сік в банку. Ізюм промийте, просушіть і додайте до соку.
4. Банку накрийте марлею, складеною в два рази, і залиште при кімнатній температурі на 3 дні.
5. Через 3 дні сік змінить колір, а родзинки підніметься наверх.
6. Квас процідіть. Розлийте по пляшках і зберігати в холодильнику.
Приємного апетиту!
Як зробити смачний квас з березового соку з родзинками і лимоном в домашніх умовах?
Квас з березового соку з родзинками і лимоном – смачний домашній напій, який сприяє зміцненню імунітету і очищенню організму. Зберігати і готувати квас краще всього в пластиковій або скляній тарі. У прохолодному місці, він може зберігатись до 3 місяців.
Час готування: 3 дні.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Сік березовий – 1,8 л.
- Мед – 40 гр.
- Ізюм – 6 шт.
- Лимон – 1/3 шт.
Процес приготування:
1. Сік процідіть через марлю, перелийте в зручну ємність.
2. Лимон ретельно помийте і наріжте.
3. Ізюм промийте і просушіть.
4. У ємність з соком, додайте мед, лимон і родзинки. Сік залиште в теплому місці на 3 дні.
5. Потім квас процідити і зберігати в холодильнику.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт приготування березового квасу з родзинками і медом
Березовий квас – напій з довгою історією. Існує дуже багато рецептів його приготування. Щоб отримати гідний напій, слід дотримуватися деякі прості правила, а для підсилення смаку можна додати в нього мед і родзинки.
Час готування: 2-3 дні.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 20.
Склад:
- Сік березовий – 10 л
- Дріжджі пресовані – 50 гр.
- Мед – 200 мл
- Родзинки – 200 гр.
- Лимон – 3 шт.
Процес приготування:
1. Дріжджі залийте теплою водою, перемішайте до повного розчинення.
2. В дріжджову масу додайте мед і перемішайте.
3. Лимони обшпарте окропом, помийте і вичавіть з них сік.
4. Ізюм промийте і просушіть. Березовий сік процідіть, щоб позбутися сміття. Перелийте сік в зручні ємності, додайте лимонний сік, дріжджову масу і родзинки. Ємності закрийте кришками і залиште при кімнатній температурі на 2-3 дні.
5. Після закінчення покладеного часу квас процідити, налити в глечик, охолодіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!