Квас з березового соку з родзинками – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Квас з березового соку з родзинками – це чудовий напій, який чудово освіжає. З березового соку виходить смачний і корисний квас, його також можна використовувати для приготування окрошки. Ми підібрали 5 рецептів квасу з березового соку з родзинками.

Квас з березового соку з родзинками в пластикових пляшках

Ранньою весною природа щедро ділиться з нами березовим соком. Квас на основі соку і родзинок допомагає відновити вітамінний баланс після довгої зими. Не пропустіть можливість і приготуйте цей напій вдома.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Березовий сік 1.4 л.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Родзинки 20 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати квас з березового соку з родзинками в домашніх умовах? Свіжий сік процідіть через марлю, розлийте його по пластикових пляшках, не доливаючи до краю 6-8 сантиметрів.
  2. У кожну пляшку всипте цукор.
  3. Ізюм промийте і просушіть.
  4. У пляшки всипте родзинки, закрутіть пляшки і потрясіть, щоб цукор розчинився.
  5. Пляшки з квасом приберіть в темне прохолодне місце на 2 дні. Напій вийде газованим, тому відкривати його слід дуже акуратно.

Приємного апетиту!

Як приготувати домашній квас з березового соку з родзинками і хлібом?

Прохолодний квас влітку завжди йде на ура. Готується він просто і його відразу можна заготовити у великій кількості. Якщо додати трохи хліба, то напій буде мати легкий пшеничний аромат.

Час готування: 5 годин.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • березовий Сік – 2 л
  • Хліб житній – 3-4 шматка.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Родзинки – 30 гр.
  • Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Хліб наріжте кубиками, викладіть на деко і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 15-20 хвилин.

2. Березовий сік процідіть через складену в кілька разів марлю і вилийте його в об’ємну ємність. У сік викладіть підсушений хліб і цукор.

3. Далі всипте дріжджі, перемішайте і залиште в теплому місці на 3-4 години.

4. По закінчення цього часу процідіть сік через друшляк або сито.

5. У проціджений квас додайте родзинки і поставте його в холодильник, щоб він остудився. Отриманий напій налити в глечик і поставте на стіл, щоб кожен міг у будь-який час насолодитися цим чудовим напоєм.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування березового квасу з родзинками і цукром

Березовий сік містить величезну кількість вітамінів і мінеральних речовин. Збирати його потрібно ранньою весною, коли сік особливо корисний. Щоб зберегти корисні властивості березового соку на більш тривалий час, з нього можна зробити смачний квас.

Час готування: 3 дні.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Ізюм – 15 гр.
  • Цукор – 170 гр.
  • Сік березовий – 3 л

Процес приготування:

1. Свіжий сік процідіть через марлю, щоб позбутися сміття.

2. У сік додати цукор і розмішайте до повного розчинення.

3. Перелийте сік в банку. Ізюм промийте, просушіть і додайте до соку.

4. Банку накрийте марлею, складеною в два рази, і залиште при кімнатній температурі на 3 дні.

5. Через 3 дні сік змінить колір, а родзинки підніметься наверх.

6. Квас процідіть. Розлийте по пляшках і зберігати в холодильнику.

Приємного апетиту!

Як зробити смачний квас з березового соку з родзинками і лимоном в домашніх умовах?

Квас з березового соку з родзинками і лимоном – смачний домашній напій, який сприяє зміцненню імунітету і очищенню організму. Зберігати і готувати квас краще всього в пластиковій або скляній тарі. У прохолодному місці, він може зберігатись до 3 місяців.

Час готування: 3 дні.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Сік березовий – 1,8 л.
  • Мед – 40 гр.
  • Ізюм – 6 шт.
  • Лимон – 1/3 шт.

Процес приготування:

1. Сік процідіть через марлю, перелийте в зручну ємність.

2. Лимон ретельно помийте і наріжте.

3. Ізюм промийте і просушіть.

4. У ємність з соком, додайте мед, лимон і родзинки. Сік залиште в теплому місці на 3 дні.

5. Потім квас процідити і зберігати в холодильнику.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування березового квасу з родзинками і медом

Березовий квас – напій з довгою історією. Існує дуже багато рецептів його приготування. Щоб отримати гідний напій, слід дотримуватися деякі прості правила, а для підсилення смаку можна додати в нього мед і родзинки.

Час готування: 2-3 дні.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 20.

Склад:

  • Сік березовий – 10 л
  • Дріжджі пресовані – 50 гр.
  • Мед – 200 мл
  • Родзинки – 200 гр.
  • Лимон – 3 шт.

Процес приготування:

1. Дріжджі залийте теплою водою, перемішайте до повного розчинення.

2. В дріжджову масу додайте мед і перемішайте.

3. Лимони обшпарте окропом, помийте і вичавіть з них сік.

4. Ізюм промийте і просушіть. Березовий сік процідіть, щоб позбутися сміття. Перелийте сік в зручні ємності, додайте лимонний сік, дріжджову масу і родзинки. Ємності закрийте кришками і залиште при кімнатній температурі на 2-3 дні.

5. Після закінчення покладеного часу квас процідити, налити в глечик, охолодіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!