Бамбл кави – 3 рецепту приготування з покроковими фото

Бамбл кави – це бадьорить і освіжає, кавовий коктейль, приготований на основі гарячого або холодного еспресо, апельсинового соку, а краще фреш і карамельного сиропу. Ці інгредієнти пошарово наливаються у високі келихи, щоб зовнішній вигляд напою був схожий на смугастий окрас джмеля, від чого і походить його назва. Влітку до коктейлю додається лід. Рецепти приготування прості, але якість міксту визначається якістю вибраних інгредієнтів.

Бамбл кава з апельсиновим соком

Бамбл кава з апельсиновим соком в класичному варіанті готується з еспресо, апельсинового фрешу та карамельного сиропу, а в цьому простому рецепті, що зручно для частування великої компанії, готуємо тільки з кави, соку. Кава підходить як розчинну, так і зварений будь-яким способом. Подаємо напій холодним.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Кава розчинна 6 ч. л.
  • Вода ½ л.
  • Апельсин 2 шт.
  • Цукор-пісок 6 ч. л.

Процес приготування:

  1. Бамбл кави легко можна приготувати в домашніх умовах. В глечик насипте розчинну каву.
  2. Залийте каву півлітра окропу, насипте цукор, перемішайте і залиште до повного охолодження.
  3. Промийте апельсини і за допомогою будь-якого кухонного гаджета відіжміть сік.
  4. Охолоджену каву змішайте в блендері з апельсиновим соком.
  5. Приготований бамбл кава з апельсиновим соком розлийте по склянках і дайте трохи постояти, щоб напій розділився на два шари і кава буде зверху. Доповніть напій кубиками льоду і можете подавати на стіл. Приємного апетиту!

Кави Бамбл з апельсином і карамельним сиропом

Кави Бамбл з апельсином і карамельним сиропом досить популярний і в домашніх умовах готується просто. Подавати його можна і гарячим, але особлива пікантність смаку буде тільки у холодного напою. У цьому рецепті готуємо спочатку еспресо і охолоджуємо. Сік беремо свіжовичавлений, а для солодощі та чіткого поділу шарів додаємо карамельний сироп.

Час приготування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Еспресо 50 мл
  • Карамельний сироп – 1 ст. л.
  • Апельсин – 400 гр.
  • Кубики льоду – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Еспресо зварити заздалегідь і краще з допомогою френч-преса. Перелити зварений еспрессо в чашу і повністю остудити, можна в холодильнику.

Крок 2. Підготувати інші інгредієнти для напою. Віджати сік двох апельсинів, ці фрукти вибрати великі, солодкі і з тонкою шкіркою.

Крок 3. У високий скляний келих покласти кілька кубиків льоду і залити їх апельсиновим соком, щоб заповнити половину келиха. Потім акуратно і по ложечці налити карамельний сироп. Поверх сиропу налити охолоджений еспресо.

Крок 4. Приготований кави Бамбл з апельсином і карамельним сиропом відразу сервірувати до десертному столу, не перемішуючи шари напою. Приємного апетиту!

Гарячий бамбл кави

Гарячий бамбл каву готують для доповнення до сніданку або зігріваючим напоєм в холодну пору року. Гарячий бамбл доповнюється невеликою кількістю пряностей, вони додаються в каві при заварюванні. Апельсиновий сік можна використовувати як магазинний, так і свіжовичавлений. У цьому рецепті готуємо гарячий бамбл з допомогою френч-преса, а з прянощів беремо корицю з гвоздикою.

Час приготування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Кава мелена – 4 ч. л.
  • Гаряча вода – 200 мл
  • Сік апельсина – 100 мл
  • Кориця – за смаком.
  • Гвоздика – за смаком.
  • Часточка апельсина – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. У френч-прес насипте 4 ложечки меленої кави, на кінчику ножа додайте мелені корицю з гвоздикою, залийте окропом і зваріть каву. Келихи для подачі прогрійте в мікрохвильовці.

Крок 2. В теплі келихи налийте сік апельсина, бажано нехолодну.

Крок 3. Через 4-5 хвилин в келихи до апельсинового соку налийте гарячу каву.

Крок 4. Приготовлений гарячий бамбл кави доповніть апельсинової часточкою, додайте зверху щіпку кориці і відразу подайте до столу. Приємного апетиту!