Фраппе – 6 смачних рецептів приготування кави з покроковими фото

Фраппе – це міцний кавовий напій, який прийнято подавати в холодному вигляді. Особливо він актуальний в жарких країнах або в теплу погоду. Приготувати фраппе в домашніх умовах можна різними способами. Для цього використовуйте кулінарну збірку з шести рецептів з покроковими фото і детальним описом процесу.

Фраппе — класичний рецепт в домашніх умовах

Фраппе – класичний рецепт в домашніх умовах, який точно вам варто взяти на замітку. Такий напій порадує фортецею, цікавим смаком і бадьорим ароматом. Ідеально для літньої погоди. Для простого і швидкого приготування використовуйте нашу кулінарну ідею.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Кава розчинна 1 ч. л.
  • Молоко коров’яче 100 мл
  • Лід за смаком
  • Цукор-пісок-1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.
  2. В чашу блендера висипаємо вказану кількість розчинної кави і цукру.
  3. Заливаємо сухі продукти зовсім невеликою кількістю молока.
  4. Збиваємо вміст до утворення густої піни. Для цього збиваємо близько двох хвилин на великій швидкості.
  5. Заливаємо заготівлю рештою молоком. Воно повинно бути холодним.
  6. Знову все збиваємо кілька хвилин.
  7. У склянку для подачі викладаємо кубики льоду. Заливаємо їх холодним кави з густою пінкою.
  8. Фраппе за класичним рецептом в домашніх умовах готовий. Пробуйте підбадьорливий холодний напій.

Ванільний фраппе

Ванільний фраппе порадує вас міцним смаком, приємною солодкістю і дивним ароматом. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Щоб холодний кавовий напій вийшов в цій кав’ярні, використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Еспресо – 100 мл
  • Молоко – 150 мл
  • Паличка ванілі – 1 шт.
  • Лід – 5 кубиків.
  • Підсолоджувач – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуємо всі продукти.

Крок 2. Кип’ятимо невелику кількість молока, занурюємо в нього стручок ванілі. Знімаємо з плити і даємо повністю ароматної суміші охолонути.

Крок 3. Заварюємо міцний еспрессо і також даємо йому охолонути.

Крок 4. З’єднуємо остигле молоко з холодним еспресо. Додаємо підсолоджувач за смаком і збиваємо вміст до утворення густої помітною піни.

Крок 5. У склянку для подачі викладаємо кубики льоду. Бажано використовувати красивий прозорий келих для кави.

Крок 6. Акуратно заливаємо лід збитим кавовим напоєм з ванільним ароматом.

Крок 7. Ванільний фраппе готовий. Насолоджуйтеся бадьорить напоєм.

Полуничний фраппе

Полуничний фраппе – це неймовірно смачний холодний напій, який порадує вас своєю міцністю і приємним ягідним ароматом. Для простого і швидкого приготування фраппе в домашніх умовах використовуйте нашу кулінарну ідею. Вийде як в кав’ярні!

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Кава розчинна – 4 ч. л.
  • Цукор – 4 ч. л.
  • Молоко – 200 мл
  • Вода – 4 ст. л.
  • Лід – 1/3 склянки

Для мусу полуничного:

  • Полуниця – 200 гр.
  • Білок яєчний – 1 шт.
  • цукрова Пудра – 70 гр.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо, обсушуємо полуницю і відправляємо її в високу миску разом з цукровою пудрою. Пару ягід можна відкласти для прикраси.

Крок 2. Перебиваємо ягоди з цукровою пудрою до однорідності за допомогою блендера.

Крок 3. Вливаємо сюди лимонний сік і яєчний білок. Збиваємо все разом до появи стійких піків. Після мус перекладаємо в кондитерський мішок і прибираємо в холодильник на 15 хвилин.

Крок 4. В цей час в чаші блендера з’єднуємо каву, воду і цукор. Збиваємо до утворення густої піни.

Крок 5. Стакани для подачі наповнюємо льодах на одну третину. Сюди вливаємо густий холодний кави до половини келиха, доливаємо молоко і залишаємо місце для мусу.

Крок 6. Зверху викладаємо полуничний мус. Можна прикрасити ягодами полуниці перед подачею.

Крок 7. Полуничний фраппе готовий. Пригощайтеся!

Карамельний фрапучино

Карамельний фрапучино приємно здивує вас міцним смаком, приємною солодкістю і апетитним ароматом. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Щоб холодний кавовий напій вийшов, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кава розчинна заварений – 120 мл
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Лід – 2 склянки
  • Молоко – 120 мл
  • карамельний Сироп – 3 ст. л.
  • Вершки збиті – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти.

Крок 2. Заварюємо розчинну каву і повністю його остуджуємо.

Крок 3. Виливаємо кави в чашу блендера. Сюди ж відправляємо молоко. Збиваємо в блендері близько однієї хвилини до утворення густої піни.

Крок 4. Додаємо цукор і карамельний сироп. Знову все збиваємо.

Крок 5. Викладаємо в напій лід. Перемелюємо вміст до утворення однорідного крижаного напою.

Крок 6. Розливаємо його по прозорих склянках і перед подачею прикрашаємо збитими вершками (за бажанням).

Крок 7. Карамельний фрапучино готовий. Подавайте до столу і швидше пробуйте!

Шоколадно-кавовий фраппе

Шоколадно-кавовий фраппе порадує вас своїм насиченим смаком, ароматом і дивовижною міцністю. Ідеальне рішення для спекотної погоди. Для простого і швидкого приготування підбадьорливого фраппе в домашніх умовах використовуйте нашу кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кава мелена – 4 ч. л.
  • Молоко – 1/3 склянки
  • Шоколад темний – 70 гр.
  • Морозиво ванільне – 150 гр.
  • Лід – за смаком.
  • Кориця – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Вода – 150 мл

Процес приготування:

Крок 1. Заварюємо кави з цукром в невеликій кількості води. Повністю охолодити його і проціджуємо.

Крок 2. Відміряємо потрібну кількість молока і трохи нагріваємо його.

Крок 3. Натираємо тертий шоколад на тертці. Стружку розчиняємо в теплому молоці, після остуджуємо.

Крок 4. Кава переливаємо в чашу блендера.

Крок 5. Вливаємо сюди молоко з шоколадом, додаємо лід, морозиво і корицю за смаком. Починаємо збивати.

Крок 6. Збиваємо вміст у блендері до утворення густої пишної піни. Після напій розливаємо по склянках.

Крок 7. Шоколадно-кавовий фраппе готовий. Пригощайтеся і оцінюйте яскравий енергійний смак.

Малиновий фраппе

Малиновий фраппе – це неймовірно смачний і ароматний кавовий напій, який подають в холодному вигляді. Це відмінна ідея для втамування спраги в жарку погоду. Крім того, фраппе виходить досить міцним, що дозволить підбадьоритися сонним ранком. Спробуйте!

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кава розчинна – 3 ч. л.
  • Молоко – 400 мл
  • малинове Морозиво – 100 гр.
  • Вершки 33% – для прикраси.
  • Малина – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість ароматної малинового морозива.

Крок 2. В скляну банку або іншу ємність, яку можна закрити кришкою, викладаємо розчинну каву і морозиво.

Крок 3. Виливаємо сюди холодне молоко.

Крок 4. Закриваємо заготівлю кришкою і дуже сильно струшуємо до однорідності. При бажанні, для цього можна використовувати блендер.

Крок 5. Поливаємо кавовий напій збитими вершками, прикрашаємо свіжими ягодами малини.

Крок 6. Подавайте частування до столу, доповнивши соломкою для зручності.

Крок 7. Малиновий фраппе готовий. Пробуйте і оцінюйте підбадьорливий смак з ягідним ароматом.