Березовий сік – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Березовий сік — це універсальна основа для багатьох домашніх напоїв. З нього можна приготувати різні види квасу та інші продукти. Кулінарна ідея стане заміною натуральної багатьом видам охолоджуючої продукції. Беріть на замітку 10 перевірених рецептів з покроковим описом.

Як приготувати квас з березового соку з родзинками в домашніх умовах?

Насичений за смаком домашній квас можна приготувати з березового соку і родзинок. Напій відмінно втамовує спрагу, а також служить заміною лимонадам. Можна подавати разом з випічкою!

Інгредієнти на
1 л.

  • Березовий сік 1 л
  • Родзинки 1.5 ст. л.
  • Сушені яблука 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити березовий сік у домашніх умовах? Кілька разів проціджуємо сік через марлю. Вливаємо його відразу в чисті сухі скляні банки.
  2. Окремо перебираємо родзинки і сушені яблука. При необхідності інгредієнти можна промити і обсушити.
  3. Викладаємо підготовлені сухофрукти в банки з рідиною.
  4. Щільно накриваємо заготовки пластиковими кришками і залишаємо бродити при кімнатній температурі на 3-4 дні.
  5. Яскравий і насичений квас з березового соку готовий. Проціджують і розливайте по склянках!

Як заготовити березовий сік для тривалого зберігання на зиму?

Яскравий за смаком березовий сік можна заготовити на зиму в банках. Напій порадує тривалим зберіганням, його можна використовувати вас цілий рік. Подавайте охолодженим до випічці або інших десертів.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • березовий Сік – 1 л
  • Цукор – 60 гр.
  • М’ята сушена – за смаком.
  • Лимон – ¼ шт.

Процес приготування:

1. Березовий сік спершу слід процідити. Для цього можна скласти в кілька разів марлю.

2. У каструлю з соком, додаємо цукор і шматочки лимона.

3. Сюди ж додаємо сушену м’яту. Нагріваємо вміст до повного розчинення цукру. Важливо не доводити сік до кипіння.

4. Гарячий сік розливаємо по стерилізованим скляним банкам. Закриваємо їх кришками і ставимо у велику каструлю з киплячою водою. Тримаємо їх там 10-15 хвилин.

5. Прибираємо банки з каструлі і перевертаємо їх верх дном. Залишаємо до повного охолодження.

6. Березовий сік в банках готовий. Можна пробувати або ставити на зберігання!

Ароматний березовий сік з апельсином в 3-х літрових банках

Швидкий спосіб приготувати ароматний березовий сік – з додаванням апельсина. Напій порадує легким цитрусовим ароматом і в міру солодким смаком. Подавайте в охолодженому вигляді!

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Сік березовий – 3 л
  • Цукор – 160 гр.
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Кілька разів проціджуємо березовий сік за допомогою марлі.

2. Апельсин ріжемо кружальцями. Акуратно виймаємо кісточки.

3. На дно сухою і чистою банки викладаємо підготовлені кружальця апельсину.

4. У каструлі змішуємо сік з цукром і лимонною кислотою. Доводимо вміст до кипіння і постійно помішуємо, щоб сухі інгредієнти розчинилися.

5. Вливаємо гарячий сік в банку з апельсинами. Закриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження.

6. Охолоджений сік готовий до вживання. Можна зберігати в прохолодному місці.

Як приготувати свіжий березовий сік з лимоном в банках?

Домашній березовий сік – справжній порятунок від спраги. Простий напій можна приготувати самостійно з додаванням лимона. Такий продукт порадує невеликою кислинкою і яскравим ароматом.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Сік березовий – 3 л
  • Цукор – 200 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

1. Спершу ретельно проціджуємо березовий сік. Зручно це робити через марлю або дрібне металеве сито.

2. З’єднуємо підготовлений продукт з цукром в каструлі. Розмішуємо і доводимо до кипіння. Сухий інгредієнт повинен повністю розчинитися в рідині.

3. Промиваємо половинку лимона і нарізаємо її на тонкі кружечки. Кісточки можна відразу витягти.

4. Вкладаємо лимонні часточки по чистим банкам і заливаємо їх киплячим соком. Закриваємо тару кришками і ставимо в прохолодне місце до повного охолодження.

5. Ароматний березовий сік з цитрусовою ноткою готовий. Подавайте до столу в охолодженому вигляді.

Неймовірно смачний напій з березового соку з родзинками і медом

Домашній продукт з березового соку, ароматного меду і родзинок порадує любителів натуральних напоїв. Холодна заготівля вийде насиченим смаком і злегка газованої. Використовуйте замість лимонаду.

Час готування: 3 дні

Час приготування: 2 дні

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Сік березовий – 3 л
  • Мед – 2 ст. л.
  • Родзинки – 1 ст. л.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Спочатку очищаємо березовий сік від можливих забруднень. Зробити це можна шляхом проціджування.

2. Окремо промиваємо родзинки і даємо йому обсохнути на паперових серветках. Зіпсовані плоди не використовуємо.

3. Підготуємо чисту тару для приготування напою. Можна взяти банку, пляшку або глечик.

4. У посуд, вливаємо очищену сік, розмішуємо в ньому мед, лимонну кислоту. Сюди ж занурюємо жменю родзинок і залишаємо заготівлю кімнатній температурі на 2-3 дні.

5. Через час знову готовий напій проціджують, охолоджуємо його і пробуємо на смак!

Консервація березового соку для тривалого зберігання з лимонною кислотою

Домашній березовий сік не складно заготовити на тривале зберігання. Для цього слід використовувати лимонну кислоту. Спробуйте швидкий рецепт смачного консервованого напою.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Сік березовий – 3 л
  • Цукор – 150 гр.
  • Гілка чорної смородини – 4 шт.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Гілочки смородини кладемо на дно стерилізованою скляної банки.

2. Окремо проціджуємо березовий сік через марлю. Повторюємо процедуру кілька разів.

3. Переливаємо підготовлений сік в каструлю. Розмішуємо його з цукром і лимонною кислотою. Доводимо до кипіння і знімаємо з плити.

4. Переливаємо гарячу рідину в банку зі смородиною. Закриваємо її залізною кришкою і залишаємо до повного охолодження.

5. Березовий сік готовий! Можна ставити на тривале зберігання в прохолодне приміщення.

Квас з березового соку з родзинками в пластикових пляшках

Яскравий смак домашнього квасу можна отримати через приготування на березовому соці. Оцініть цікавий рецепт в пластикових пляшках з додаванням родзинок. Вас порадує швидкий кулінарний процес.

Час готування: 4 дні

Час приготування: 3 дні

Порцій – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • березовий Сік – 1,5 л.
  • Цукор – 60 гр.
  • Родзинки – 30 гр.
  • Яблука сушені – 30 гр.

Процес приготування:

1. Березовий сік ретельно проціджуємо через дрібне сито або чисту марлю, складену в кілька разів. Процедуру можна повторити кілька разів.

2. Отримуємо чистий однорідний відтінок соку.

3. Через воронку переливаємо підготовлену рідина в чисту і суху пластикову пляшку.

4. В цю ж пляшку викладаємо заздалегідь промитий родзинки, сушені яблука і цукор. Щільно закручуємо кришкою, струшуємо і залишаємо в теплому місці на 3-4 дні.

5. За цей час напій достатньо забродить. Далі його можна процідити, охолодити і подавати до столу!

Покроковий рецепт приготування компоту з березового соку

Оригінальний домашній компот можна приготувати з березового соку. Напій виходить в міру солодким і приємним легким ароматом. Подавайте разом з випічкою або десертами.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • березовий Сік – 1,5 л.
  • Цукор – 120 гр.
  • Апельсин – 0,5 шт.

Процес приготування:

1. Старанно проціджуємо березовий сік через щільно складену марлю або сито кілька разів. Не повинно бути ніяких гілочок і піщинок.

2. Промиваємо половинку апельсина і поділяємо її на тонкі кружечки. Кісточки можна заздалегідь прибрати.

3. Проціджений сік з’єднуємо в каструлі з цукром. Нагріваємо і ретельно розмішуємо, щоб сухий продукт повністю розчинився.

4. Слідом занурюємо в рідину шматочки апельсина. Доводимо вміст до кипіння, варіть ще 2-3 хвилини.

5. Прибираємо березовий компот з вогню, повністю охолодити його і розливаємо по склянках. Можна пробувати!

Насичений і дуже смачний квас з березового соку з ячменем

Щоб домашній квас вийшов насиченим і газованим, приготуйте його на березовому соку і ячмені. Перевірений рецепт порадує вас простою кулінарним процесом. Смак готового напою обов’язково оцінять ваші близькі та гості.

Час готування: 5 днів

Час приготування: 4 дні

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • березовий Сік – 2 л
  • Ячмінь – 2 ст. л.
  • Родзинки – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Спершу перебираємо родзинки. Беремо тільки свіжий продукт. Промиваємо його і залишаємо обсихати.

2. Слідом відміряємо потрібну кількість ячменю і відправляємо його в добре прогріту сковороду. Обсмажуємо 2-3 хвилини до зміни кольору. Стежимо, щоб інгредієнт не підгорів.

3. Далі проціджуємо березовий сік. Бажано це зробити кілька разів, щоб не залишилося ніяких забруднень. Використовуйте марлю або дрібне сито.

4. Промиваємо банку або пляшку. Викладаємо в неї ячмінь з родзинками і вливаємо очищений сік. Закриваємо тару кришкою і тримаємо при кімнатній температурі 4-5 дня.

5. Яскравий і газований квас з березового соку і ячменю готовий. Охолоджуйте напій, розливайте його по склянках і подавайте до столу!

Як самостійно зробити домашній березовий квас з житнім хлібом і родзинками?

Газований домашній квас часто готують на житньому хлібі та ізюмі. Пропонує оригінальний рецепт з використанням березового соку. Порадуйте близьких або гостей яскравим напоєм власного приготування.

Час готування: 4 дні

Час приготування: 3 дні

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • березовий Сік – 2 л
  • Хліб житній – 3 скибочки.
  • Родзинки – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Скибочки житнього хліба поділяємо на невеликі кубики. Розкладаємо їх за формою або деку, випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.

2. Слідом перебираємо ізюм від зіпсованих частинок. Далі продукт промиваємо і залишаємо обсихати.

3. Через кілька шарів марлі або дрібного сита проціджуємо основу напою – березовий сік.

4. В банку або пляшку вливаємо чистий сік. Занурюємо в нього теплі сухарики і родзинки. Закриваємо заготівлю і тримаємо її 3 дні при кімнатній температурі.

5. Через три дні відбудеться бродіння. Після цього проціджуємо готовий напій, кілька годин охолоджуємо його в холодильнику і подаємо до столу!