Компот з ревеню – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Компот з ревеню — смачна і незвичайна домашня заготовка. Ревінь славиться не тільки своїм насиченим кисло-солодким смаком, а й корисними властивостями. З його стебел часто готують напої і десерти. Особливо яскравими з нього виходять домашні компоти, так як продукт поєднується з багатьма іншими інгредієнтами. Беріть на замітку кулінарну збірку з 10 рецептів з покроковим описом.

Компот з ревеню на зиму на 3-х літрову банку

Яскравий домашній компот з ревеню багатьом нагадує смак дитинства. Смачний напій можна заготовити на зиму в трилітровій банці. Ласощі можна відкривати і пробувати в будь-який час року!

Інгредієнти на
12 порц.

  • Ревінь 8 шт.
  • Чорноплідна горобина 100 гр.
  • Цукор-пісок 1.5 склянки

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з ревеню в домашніх умовах на зиму на 3 літрову банку? Підготуємо продукти для компоту. Горобину і ревінь гарненько промиваємо. З останнього потрібно прибрати листя, залишивши тільки стебла.
  2. Підготовлені стебла розрізаємо на невеликі шматочки.
  3. Викладаємо шматочки ревеню і гілочку горобини в стерилізовану трилітрову банку. Заливаємо продукти крутим окропом і наполягаємо 20 хвилин.
  4. Зливаємо окріп в каструлю, додаємо в нього цукор і кип’ятимо 5 хвилин, періодично помішуючи.
  5. Переливаємо гарячий сироп назад у банку. Закручуємо заготівлю кришкою і залишаємо остигати при кімнатній температурі.
  6. Компот з ревеню в банку готовий. Напій можна зберігати в прохолодному місці.