Компот з ревеню — смачна і незвичайна домашня заготовка. Ревінь славиться не тільки своїм насиченим кисло-солодким смаком, а й корисними властивостями. З його стебел часто готують напої і десерти. Особливо яскравими з нього виходять домашні компоти, так як продукт поєднується з багатьма іншими інгредієнтами. Беріть на замітку кулінарну збірку з 10 рецептів з покроковим описом.
Компот з ревеню на зиму на 3-х літрову банку
Яскравий домашній компот з ревеню багатьом нагадує смак дитинства. Смачний напій можна заготовити на зиму в трилітровій банці. Ласощі можна відкривати і пробувати в будь-який час року!
Інгредієнти на
12 порц.
- Ревінь 8 шт.
- Чорноплідна горобина 100 гр.
- Цукор-пісок 1.5 склянки
Процес приготування:
- Як заготовити компот з ревеню в домашніх умовах на зиму на 3 літрову банку? Підготуємо продукти для компоту. Горобину і ревінь гарненько промиваємо. З останнього потрібно прибрати листя, залишивши тільки стебла.
- Підготовлені стебла розрізаємо на невеликі шматочки.
- Викладаємо шматочки ревеню і гілочку горобини в стерилізовану трилітрову банку. Заливаємо продукти крутим окропом і наполягаємо 20 хвилин.
- Зливаємо окріп в каструлю, додаємо в нього цукор і кип’ятимо 5 хвилин, періодично помішуючи.
- Переливаємо гарячий сироп назад у банку. Закручуємо заготівлю кришкою і залишаємо остигати при кімнатній температурі.
- Компот з ревеню в банку готовий. Напій можна зберігати в прохолодному місці.
Як приготувати компот з ревеню і яблук в домашніх умовах?
Домашній компот з легкою кислинкою та приємним ароматом можна приготувати з ревеню і яблук. Напій чудово втамовує спрагу, також його можна подавати разом з десертами.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 10
Склад:
- Ревінь – 300 гр.
- Яблуко – 4 шт.
- Цукор – за смаком.
- Вода – 2,5 л
- Вишня – за смаком.
Процес приготування:
1. Спершу промиваємо яблука і нарізаємо їх тонкими часточками. Кісточки акуратно витягаємо, шкірку знімати не потрібно.
2. Занурюємо шматочки яблук у велику каструлю.
3. Стебла ревеню розбираємо на невеликі кубики. Листя не використовуємо.
4. Відправляємо підготовлений ревінь в каструлю до яблук.
5. Засипаємо продукти цукром за смаком. Буде досить додати 3-5 столових ложок.
6. Слідом вливаємо чисту холодну воду. Сюди ж можна додати трохи ягід яскравого кольору. Це дасть відтінок готового напою.
7. Ставимо вміст на плиту, доводимо до кипіння і після варимо на слабкому вогні ще 20 хвилин.
8. Готовий компот остуджуємо і розливаємо по склянках. Можна подавати до столу!
Дуже смачний і освіжаючий компот з ревеню і м’яти
Проста ідея для яскравого висвітлює напою в домашніх умовах – компот з ревеню і ароматною м’яти. Такий продукт порадує кислинкою і помірно солодким смаком. Подавайте до обіду або в доповненні з десертами.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 10
Склад:
- Ревінь – 350 гр.
- М’ята – 1 пучок.
- Паличка кориці – 1 шт.
- Лимон – за смаком.
- Цукор – 100 гр.
Процес приготування:
1. Підготуємо ревінь для приготування компоту. Листя слід видалити, а стебла промити.
2. Далі стебла нарізаємо на невеликі шматочки. Подрібнюємо і заздалегідь промиту м’яту. Підготуємо паличку кориці.
3. Ревінь з м’ятою і корицею кладемо у велику каструлю. Сюди ж вливаємо воду і додаємо цукор. Ставимо посуд з вмістом на вогонь.
4. Після кипіння, додаємо в масу 1-2 часточки лимона. Варимо киплячий напій ще 20 хвилин. Вогонь можна зменшити.
5. Перед подачею готовий компот слід повністю остудити і процідити. Можна розливати по склянках і пригощати близьких!
Як зварити ароматний компот з ревеню і полуниці?
Неймовірно оригінальна ідея для домашнього компоту – із стебел ревеню та полуниці. Такий напій відмінно втамовує спрагу, а також порадує своїм смаком і ароматом. Можна подавати з десертами.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 16
Склад:
- Ревінь – 350 гр.
- Полуниця – 350 гр.
- Цукор – 1 склянка
- Вода – 4 л
- Лимон – 1 зубчик.
- Меліса – 2 гілки.
- Листя чорної смородини – 6 шт.
Процес приготування:
1. Промиваємо стебла ревеню і нарізаємо невеликими кубиками. Листя не використовуємо.
2. Занурюємо ревінь разом з промитої полуницею у велику каструлю. Заливаємо продукти водою.
3. Доводимо вміст до кипіння, після додаємо до нього склянку цукру і варимо ще 15 хвилин.
4. Прибираємо заготовку з плити, доповнюємо її листям смородини, мелісою і часточкою лимона. Накриваємо напій кришкою і залишаємо до повного охолодження.
5. Охолоджений компот проціджуємо з допомогою друшляка. М’якоть слід прибрати.
6. Розливаємо домашній напій по склянках і пригощаємо близьких!
Неймовірно смачний компот з ревеню і апельсина
Домашній компот з екзотичним смаком можна приготувати з ревеню і апельсина. Цитрусовий аромат додасть напою особливу оригінальність. Продукт можна подавати самостійно або в доповненні з випічкою.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 8
Склад:
- Ревінь – 350 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Вода – 2 л
- Цукор – 100 гр.
Процес приготування:
1. Стебла ревеню старанно промиваємо під водою. Можна зняти і тонкий верхній шар шкірки. Далі продукт дрібно нарізаємо ножем.
2. Апельсин також промиваємо, а після розділяємо його на тонкі кружечки. Прибираємо з цитруса кісточки.
3. Шматочки ревеню заливаємо холодною водою. Доводимо вміст до кипіння і варимо ще 10 хвилин.
4. Після цього додаємо часточки апельсина і цукор. Розмішуємо і варимо продукт на слабкому вогні ще 7-10 хвилин.
5. Готовий компот охолодити під кришкою, щоб він зберіг свій яскравий аромат. Після чого проціджуємо, розливаємо по склянках і подаємо до столу.
Оригінальний компот з ревеню з лимоном в домашніх умовах
Оригінальний компот з ревеню можна приготувати з додаванням цитрусових нот. Кислинка лимона чудово доповнить домашній напій і зробить його схожим на лимонад. Подавайте до столу в охолодженому вигляді!
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 12
Склад:
- Ревінь – 500 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
- Цукор – 180 гр.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Підготуємо продукти для домашнього компоту: ревінь, лимон і цукор.
2. Стебла ревеню промиваємо під водою. Також можна зняти тонкий шар шкірки.
3. Підготовлений продукт розбираємо ножем на тонкі шматочки.
4. В цей час кип’ятимо воду в каструлі і насипаємо сюди цукор. Розмішуємо інгредієнт до його розчинення. Отримуємо гарячий сироп.
5. У киплячу рідину спершу опускаємо шматочки ревеню. Варимо вміст на помірному вогні близько 10 хвилин.
6. Далі додаємо лимон, порізаний на тонкі кружечки. Варимо ще 5 хвилин і знімаємо з плити.
7. Готовий продукт охолодити під кришкою, щоб він добре наситився потрібними ароматами. Потім проціджуємо напій за допомогою дрібного сита. М’якоть можна трошки розтерти.
8. Прохолодний цитрусовий напій з ревенем готовий. Пригощайтеся!
Покроковий рецепт приготування компоту з ревеню і вишні
Ароматний і яскравий компот за 30 хвилин можна приготувати з ревеню і вишні. Напій вийде насиченим смаком і не занадто солодким. Ідеальне рішення для простого домашнього ласощі.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 12
Склад:
- Ревінь – 500 гр.
- Вишня – 2 склянки
- Цукор – за смаком.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Для компоту використовуються тільки стебла ревеню. Їх слід гарненько промити під водою.
2. Вишню також промиваємо. Хвостики видаляємо, кісточки прибираємо за бажанням.
3. Повертаємося до стебел ревеню. Їх слід розділити на невеликі рівні за розміром кубики.
4. Нарізаний ревінь занурюємо в каструлю, заливаємо його водою і тримаємо на вогні до кипіння.
5. Далі додаємо цукор і вишню. Розмішуємо і готуємо на помірному вогні ще 15-20 хвилин.
6. Готовий напій проціджують будь-яким зручним способом і подаємо до столу в охолодженому вигляді!
Як зварити смачний і насичений компот із ревеню в мультиварці?
Ароматний і насичений за смаком компот з ревеню можна приготувати в мультиварці. Достатньо лише закинути інгредієнти в чашу і включити відповідний режим. Готовий напій подається холодним в доповненні з десертами за смаком.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Склад:
- Ревінь – 200 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Кориця мелена – 3 ст. л.
- Мед – 60 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
1. Ревінь промиваємо під водою, знімаємо з нього листя. Нарізати стебла не обов’язково.
2. Промиваємо лимон і ріжемо його тонкими кружечками. Витягуємо з продукту кісточки.
3. Перекладаємо в чашу мультиварки основний інгредієнт і часточки лимона. Засипаємо продукти меленою корицею.
4. Далі вливаємо воду і занурюємо сюди мед. Бажано, використовувати рідкий. Готуємо напій в режимі для супу 40 хвилин.
5. Гарячий компот повністю остуджуємо, проціджуємо через дрібне сито і розливаємо по склянках. Можна пробувати!
Простий і смачний рецепт компоту з ревеню з імбиром
Освіжаючий напій з яскравим ароматом можна приготувати з ревеню і імбиру. Домашній компот порадує швидким і зрозумілим кулінарним процесом, а також приємним смаком.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 8
Склад:
- Ревінь – 200 гр.
- Корінь імбиру – 1 шт.
- Цукор – 5 ст. л.
- Лимон – 0,5 шт.
- Чай каркаде – 1 ч. л.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
1. Стебла ревеню промиваємо та нарізаємо на невеликі шматки. Попередньо з них можна зняти верхній шар шкірки.
2. Корінь імбиру натираємо на дрібній тертці або подрібнюємо будь-яким іншим способом. Повинна вийти дрібна кашка.
3. Половинку лимона промиваємо і знімаємо з нього цедру за допомогою дрібної терки.
4. У велику каструлю вливаємо воду. Сюди ж занурюємо ревінь, імбир, цедру і каркаде. Всипаємо потрібну кількість цукру. Чай необхідний для додання яскравого відтінку.
5. Кип’ятимо вміст, а після відварюємо 15 хвилин на слабкому вогні. Помішуємо, щоб розчинився цукор.
6. Далі готовий напій охолоджуємо і проціджуємо за допомогою сита.
7. Домашній компот із ревеню та імбиру готовий. Розливайте його по склянках!
Як зварити пряний, ароматний компот з ревеню з корицею?
Домашній напій з яскравим пряним ароматом виходить з ревеню і паличок кориці. Такий продукт відмінно доповнить багато десерти. Оцініть простий рецепт неймовірно смачного компоту.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 8
Склад:
- Ревінь – 350 гр.
- Палички кориці – 2 шт.
- Цукор – за смаком.
- Яблуко – 1 шт.
- М’ята – за смаком.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
1. Гарненько промиваємо стебла ревеню під водою. Якщо інгредієнт занадто твердий, з нього можна зняти верхній шар шкірки. Після цього підготовлений продукт можна нарізати.
2. Промиваємо яблуко і ділимо його на часточки середнього розміру. Серцевину разом з кісточками видаляємо.
3. У каструлю вливаємо два літри води. Сюди ж додаємо цукор і палички кориці. Доводимо вміст до кипіння і варимо, помішуючи, ще кілька хвилин. У підсумку вийде ароматний сироп.
4. У гарячу масу занурюємо ревінь, яблуко і трохи м’яти. Варимо компот на слабкому вогні ще 15 хвилин.
5. Після готовності напій залишаємо остигати. В охолодженому вигляді подаємо до столу!