Гоголь-моголь – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Гоголь-моголь – це корисний і простий у приготуванні напій або навіть швидше десерт, для приготування якого вам не потрібно нічого, крім свіжих курячих яєць і цукру-піску або цукрової пудри. Завдяки взбиванню основних компонентів, гоголь-моголь виходить ніжною і повітряної текстури, яка крім дивовижного смаку, також допоможе вам позбавитися від кашлю. Таке ласощі беззастережно сподобається вашим дітям-ласунам!

Гоголь-моголь з яєць і цукру – класичний рецепт в домашніх умовах

Гоголь-моголь з яєць і цукру – це частування, з готуванням якого впорається абсолютно кожен, особливо при наявності міксера або блендера. Солодкий напій представляє собою пишну масу з збитих яєць, яку доповнюють свіжим молоком і щіпкою солі для балансу смаку.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Яйце куряче 1 шт.
  • Молоко коров’яче 50 мл
  • Цукор-пісок 2 ч. л.
  • Сіль 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати гоголь-моголь за класичним рецептом, готуємо продукти, згідно зі списком.
  2. Розбиваємо яйце і відокремлюємо жовток від білка.
  3. У ємність до жовтка додаємо сіль та цукровий пісок (одна чайна ложка).
  4. Підливаємо молоко.
  5. Якщо у вас непереносимість лактози, то крок з молоком пропускаємо.
  6. Озброюємося віночком і збиваємо компоненти близько двох хвилин.
  7. До білка насипаємо залишки цукру і збиваємо міксером до пишної і стійкої піни.
  8. Жовту масу розливаємо по склянках.
  9. Зверху викладаємо збиті білки.
  10. Дегустуємо!

Гоголь-моголь з жовтків

Гоголь-моголь з жовтків – це корисний і натуральний напій, який готується виключно з простих і доступних компонентів. Якщо ви готуєте напій для дорослих, то рекомендуємо присмачити яєчну суміш ложкою хорошого коньяку, а якщо ж для діток, то просто пропустіть цей крок.

Час готування – 9 хв.

Час приготування – 9 хв.

Порції – 1-2.

Інгредієнти:

  • Жовтки яєчні – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Коньяк – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У високу чашу викладаємо необхідну кількість свіжих курячих жовтків.

Крок 2. Додаємо цукровий пісок.

Крок 3. Збиваємо складові міксером на високих обертах до однорідної консистенції. Вводимо трохи спиртного.

Крок 4. Переливаємо досить густу суміш у склянку.

Крок 5. До столу подаємо обов’язково з чайною ложкою. Приємного апетиту!

Гоголь-моголь з білків

Гоголь-моголь з білків – це всіма улюблене частування, яке для нас готували ще бабусі й мами. Для приготування нам знадобиться лише кілька складових, а в результаті ми отримаємо повітряний і пишний десерт, доповнений лимонним соком. До столу гоголь-моголь подаємо відразу ж після збивання.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Білки курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сік лимона – ¼ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. На робочу поверхню викладаємо складові.

Крок 2. Акуратно розбиваємо ретельно промиті курячі яйця та будь-яким зручним способом відокремлюємо жовтки від білків.

Крок 3. У чашу міксера або кухонного комбайна переливаємо білки, підсолюємо і збиваємо близько 2-3 хвилин.

Крок 4. Потім додаємо цукровий пісок і збиваємо компоненти ще одну хвилину.

Крок 5. Після закінчення зазначеного часу, додаємо кислий сік цитрусового фрукта і працюємо вінчиками ще 60 секунд.

Крок 6. Повітряну масу викладаємо в креманку і подаємо. Приємного апетиту!

Гоголь-моголь з молоком від кашлю

Гоголь-моголь з молоком від кашлю – це народне «ліки», що ваші діти будуть пити із задоволенням, і вимагати добавки! Крім яєць і молока для приготування нам знадобиться апельсин і трохи цукрового піску. Кілька хвилин і поживний десерт готовий!

Час готування – 7 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • охолоджене Молоко – 2 склянки
  • Сік апельсина – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Мед – 6 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ч. л.
  • Кориця – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Яким зручним способом видавлюємо з апельсина необхідну кількість соку.

Крок 2. Відокремивши білок від жовтка, збиваємо білу частину міксером в піну.

Крок 3. Підсипаємо цукровий пісок і працюємо віночком до стійких піків.

Крок 4. В окремій чаші збиваємо жовток з соком і медом. Підливаємо молоко і перемішуємо.

Крок 5. Знову добре збиваємо складу.

Крок 6. І розливаємо по келихах.

Крок 7. Зверху акуратно викладаємо білки і за бажанням присипаємо корицею. Приємного апетиту!

Гоголь-моголь без цукру

Гоголь-моголь без цукру – це ідеальна добавка для тих, хто займається спортом або мало вживає в їжу білок. Лише в одній порції такого напою, міститься практично 30 грам білка! Для балансу смаку за бажанням, можна використовувати цукрозамінники.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Яйця – 2 шт.
  • Протеїн – 30 гр.
  • Цукрозамінник – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу ретельно промиваємо з губкою курячі яйця.

Крок 2. Яйця розбиваємо і переливаємо білок в окрему піалу, додаємо цукрозамінник і гарненько збиваємо міксером.

Крок 3. Тепер в повітряну масу відправляємо протеїн і жовтки.

Крок 4. Перемішавши склад, переходимо до сервіровці.

Крок 5. Готуйте і отримуйте задоволення!

Шоколадний гоголь-моголь з какао

Шоколадний гоголь-моголь з какао – це простий у приготуванні десерт, який приємно здивує вас своїми смаковими характеристиками, а також насиченим ароматом меленої кориці. Напій можна подати в якості перекусу або частування після вечері.

Час готування – 5 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Какао-порошок – 2 ч. л.
  • Кориця мелена – ½ ч. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. За пару хвилин до початку готування, витягаємо вершкове масло з холодильної камери. Відміряємо потрібну кількість інших компонентів.

Крок 2. Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки з’єднайте з цукровим піском і збиваємо білки також збиваємо міксером.

Крок 3. У ємність з жовтками підсипаємо мелену корицю, какао-порошок, також додаємо м’яке вершкове масло – знову включаємо міксер і продовжуємо збивання до однорідності.

Крок 4. Зверху викладаємо пишні білки.

Крок 5. Переливаємо в красивий склянку.

Крок 6. І декоруємо по своєму смаку. Приємного апетиту!

Кавовий гоголь-моголь

Кавовий гоголь-моголь – це прекрасна альтернатива ранкового міцної кави, після якого у багатьох частішає серцебиття. Обов’язково спробуйте приготувати в міру солодкий напій, який закохує в себе своєю ніжною текстурою і тонким приємним ароматом.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Кава мелена – 20 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 50 мл
  • Окріп – 60 мл
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Протягом 2-3 хвилин в турці варимо каву, після охолодити при кімнатній температурі (15-20 хвилин).

Крок 2. Відокремивши білки від жовтків, до жовтків додаємо цукровий пісок і збиваємо міксером 3-4 хвилини.

Крок 3. В отриману масу переливаємо проціджену каву.

Крок 4. Слідом вливаємо молоко і гарненько перемішуємо.

Крок 5. У сухий чаші міксером збиваємо білки з сіллю до піків.

Крок 6. Озброюємося віночком і акуратно вмішуємо білу піну в масу з жовтків і молока.

Крок 7. Оригінальний напій розливаємо по склянках і знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Гоголь-моголь з медом

Гоголь-моголь з медом – це смачний і поживний напій, який подарує вам справжнє гастрономічне задоволення, незважаючи на простий склад, з якого, здавалося б, не можна приготувати нічого незвичайного. Для готування рекомендується використання домашніх яєць.

Час готування – 5 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Молоко – 250 мл
  • Мед – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо все необхідне.

Крок 2. У чашу відправляємо мед і молоко.

Крок 3. Розбиваємо до компонентів одне яйце і пробиваємо заглибним блендером до утворення піни на поверхні.

Крок 4. Переливаємо напій у склянку.

Крок 5. І пробуємо медовий гоголь-моголь!