Березовий сік з лимоном – 5 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Березовий сік з лимоном — неймовірно смачний і корисний напій. Коли думаєш про початок весни, березовий сік – одна з перших асоціацій. Незрозумілий для іноземців, але така рідна для кожного з нас напій збагачений вітамінами і гарним настроєм. Щоб сік освіжав влітку і радував взимку, його можна закочувати в банки і успішно зберігати хоч цілий рік.

Консервація березового соку з лимоном на 3-х літрову банку

найсмачніший березовий сік виходить з додаванням свіжого лимона. Саме таке поєднання дає свіжий і ніжний смак і аромат. А ще лимон офарбить сік в приємний жовтуватий колір. Спробуйте цей рецепт і радуйте свою сім’ю смачним напоєм цілий рік.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Березовий сік 3 л
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Лимон 1 шт.

Процес приготування:

  1. Як заготовити березовий сік з лимоном в домашніх умовах? Вимийте і витріть лимон. Візьміть ніж і обробну дошку і наріжте цитрус кружечками.
  2. Процідіть сік через кілька шарів марлі і перелийте в каструлю. Це потрібно для того, щоб консервацію не потрапили шматочки дерева і дрібне сміття, який міг бути в рідині. Поставте каструлю на середній вогонь і нагрійте вміст. Коли сік збереться кипіти, вимкніть плиту. Він повинен бути гарячим, але не кипіти.
  3. В цей час підготуйте банку і кришку. Для початку ретельно вимийте їх. Потім їх потрібно простерилізувати. Для цього закип’ятіть в каструлі воду і опустіть туди банку шийкою вниз. Потримайте пару хвилин. Те ж саме зробіть з кришкою. Простерилізувати банку можна і в духовій шафі. Для цього розігрійте духовку і відправте туди банку на 5 хвилин.
  4. На дно банки насипте цукор і покладіть лимон. Ви можете класти цитрус, в залежності від того, наскільки сильну кислинку хочете отримати. Якщо вам до душі лише тонка нотка лимона, достатньо буде 2-3 шматочків. Якщо подобається насичений смак напою, кладіть весь. Вилийте сік в банку і закатайте.
  5. Укутайте напій в рушник або щільну тканину. Коли він охолоне, поставте банку в холодне темне місце. Насолоджуватися соком можна вже через кілька днів після закачування, але краще дочекатися літньої спеки і охолодитися самим приємним способом.

Приємного апетиту!