Березовий сік з лимоном – 5 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Березовий сік з лимоном — неймовірно смачний і корисний напій. Коли думаєш про початок весни, березовий сік – одна з перших асоціацій. Незрозумілий для іноземців, але така рідна для кожного з нас напій збагачений вітамінами і гарним настроєм. Щоб сік освіжав влітку і радував взимку, його можна закочувати в банки і успішно зберігати хоч цілий рік.

Консервація березового соку з лимоном на 3-х літрову банку

найсмачніший березовий сік виходить з додаванням свіжого лимона. Саме таке поєднання дає свіжий і ніжний смак і аромат. А ще лимон офарбить сік в приємний жовтуватий колір. Спробуйте цей рецепт і радуйте свою сім’ю смачним напоєм цілий рік.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Березовий сік 3 л
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Лимон 1 шт.

Процес приготування:

  1. Як заготовити березовий сік з лимоном в домашніх умовах? Вимийте і витріть лимон. Візьміть ніж і обробну дошку і наріжте цитрус кружечками.
  2. Процідіть сік через кілька шарів марлі і перелийте в каструлю. Це потрібно для того, щоб консервацію не потрапили шматочки дерева і дрібне сміття, який міг бути в рідині. Поставте каструлю на середній вогонь і нагрійте вміст. Коли сік збереться кипіти, вимкніть плиту. Він повинен бути гарячим, але не кипіти.
  3. В цей час підготуйте банку і кришку. Для початку ретельно вимийте їх. Потім їх потрібно простерилізувати. Для цього закип’ятіть в каструлі воду і опустіть туди банку шийкою вниз. Потримайте пару хвилин. Те ж саме зробіть з кришкою. Простерилізувати банку можна і в духовій шафі. Для цього розігрійте духовку і відправте туди банку на 5 хвилин.
  4. На дно банки насипте цукор і покладіть лимон. Ви можете класти цитрус, в залежності від того, наскільки сильну кислинку хочете отримати. Якщо вам до душі лише тонка нотка лимона, достатньо буде 2-3 шматочків. Якщо подобається насичений смак напою, кладіть весь. Вилийте сік в банку і закатайте.
  5. Укутайте напій в рушник або щільну тканину. Коли він охолоне, поставте банку в холодне темне місце. Насолоджуватися соком можна вже через кілька днів після закачування, але краще дочекатися літньої спеки і охолодитися самим приємним способом.

Приємного апетиту!

Як приготувати березовий сік з лимоном і апельсином в домашніх умовах?

В сезон застуд і при перших ознаках захворювань ми відразу хапаємося за апельсини і лимони. І не даремно, адже цитрусові повні вітаміну С і підтримують імунітет у боротьбі з вірусами. Запобігти хворобі легше, ніж вилікувати, тому зміцнювати здоров’я потрібно цілий рік. У цьому і допоможе березовий сік з цитрусами або одягають.

Час приготування – 20 хвилин

Час готування – 50 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Сік березовий – 3 л
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Лимон – 3 скибочки
  • Апельсин – 3 скибочки

Процес приготування:

1. Вимийте і висушіть апельсин і лимон. Обдайте їх окропом, щоб прибрати всю грязь і віск, яким можуть обробляти плоди. Наріжте цитруси на круглі скибочки середньої ширини. Зверніть увагу на те, що ніж повинен бути дуже гострим. Інакше при нарізуванні з фруктів витече багато соку, а він потрібен.

2. Процідіть березовий сік і поставте каструлю на сильний вогонь.

3. Всипте цукор і розмішайте. Дочекайтеся, коли рідина почне кипіти і зніміть з вогню. Не доводьте до кипіння і тримайте на плиті занадто довго, щоб корисні властивості березового соку не зникли. Якщо утворилася пінка, акуратно приберіть її. В цей час промийте і стерилізуйте банки і кришки. Для цього відправте їх у розігріту духовку на 5 хвилин. Кришки прокип’ятіть каструльці.

4. У підготовлені банки викладіть скибочки апельсина і лимона. Відразу ж, поки нектар не охолов, розлийте його по банкам. Для зручності скористайтесь широкою лійкою.

5. Загорніть банки. Переверніть догори дном і укутайте теплим покривалом. Коли заготовки повністю охолонуть, перенесіть їх в прохолодне місце. Зберігайте консервацію в підвалі або льосі і відкривайте безпосередньо перед вживанням.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування березового соку з лаймом і м’ятою

найбадьоріше і освіжаючий літній поєднання – лайм і м’ята. Ці яскраві кольори навіть виглядають свіжо. Але, як кажуть, готуй сани влітку, а смачний березовий сік навесні. Тому, якщо хочете насолоджуватися незвичайним напоєм все літо, озбройтесь банками і готуйте нектар за цим рецептом.

Час приготування – 30 хвилин

Час готування – 50 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • березовий Сік – 1 л
  • Лайм – 4 скибочки
  • М’ята – 5 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Процідіть свіжозібраний березовий сік через марлю або дрібне сито. Це очистить рідина від шматочків деревини і потрапили комах. Перелийте в банку.

2. Додайте до соку цукор і ретельно перемішайте до розчинення. Це варто деякого часу і зусиль, так як цукор погано розчиняється у холодній рідині. Але кристаликів залишитися не повинно.

3. Вимийте лайм, обдайте його окропом, щоб видалити віск, який на ньому може бути. Візьміть дошку і гострий ніж і наріжте цитрус напівкруглими скибочками. Додайте в банку з соком. Перемішайте і злегка подавіть лайм ложкою, щоб він пустив сік.

4. Дрібно покришіть м’яту. Краще це робити руками, щоб аромат розкрився повністю. Додайте її до решти інгредієнтів напою. Перемішайте з допомогою ложки.

5. Закрийте банку кришкою і поставте в прохолодне місце. Укрийте рушником і дайте настоятися близько 30 хвилин. Вже через півгодини можна куштувати напій та насолоджуватися свіжим смаком і яскравим ароматом.

Приємного апетиту!

Як самостійно приготувати напій з березового соку з лимонною кислотою?

Березовий сік – джерело вітамінів, органічних кислот і ефірних масел, подарованих природою. Варіант приготування соку з лимонною кислотою вважається класичним, найпростішим і дуже популярним. Напою, зробленого за таким рецептом, характерний тонкий солодкувато-кислий смак.

Час приготування – 24 години

Час готування – 1 годину

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Сік березовий – 10 л
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 350 гр.

Процес приготування:

1. Процідіть березовий сік, щоб прибрати непотрібний сміття. Скористайтеся дрібним ситом. Вилийте рідину в каструлю. Додайте цукор і лимонну кислоту. Перемішайте інгредієнти і поставте нагріватися на середній вогонь. Періодично помішуйте сік.

2. Коли рідина буде нагріватися, буде утворюватися піна. Знімайте її, щоб сік не вийшов каламутного коричневого кольору. Як тільки з’являться перші бульбашки, вимикайте плиту. Кип’ятити сік не можна!

3. Поки нагрівається майбутній напій, підготуйте банки. Ретельно промийте їх і стерилізуйте, опустивши в киплячу воду шийкою вниз.

4. Гарячий напій процідіть ще раз. На горлечко банки помістіть сито і покладіть в нього складену 8 шарів марлю. Наповніть посудини соком.

5. Загорніть банки і поставте їх догори дном. Залиште їх так хоча б на добу. По закінченні часу переверніть і зберігайте у темному прохолодному місці. Пити напій можна вже на наступний день, а можна зберігати аж до осінніх холодів.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування березового соку з лимоном і медом

Березовий сік неймовірно корисний продукт сам по собі. Лимон додає напою кислинку і збагачує вітаміном С. А якщо замінити цукор натуральним медом, то і зовсім вийде вітамінна бомба. Крім користі для організму, сік подарує смакове блаженство. Побалуйте своїх домочадців користю і смаком.

Час приготування – 15 хвилин

Час готування – 1 годину

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Сік березовий – 6 л.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Лимон – 2 скибочки

Процес приготування:

1. Ретельно вимийте цитрус. На ньому не повинно залишитися жодного бруду, так як в сік лимон піде разом з цедрою. Відріжте кілька не дуже тонких скибочок. Вийміть кісточки.

2. Налийте проціджений березовий сік у велику каструлю і поставте на середній вогонь. Додайте мед і лимон.

3. Під час того, як рідина буде нагріватися, буде з’являтися пінка. Обов’язково знімайте її, щоб напій не вийшов темним. Варіть 10 хвилин, до того моменту, коли сік почне кипіти. Він повинен бути гарячим, але не кипіти.

4. Підготуйте тару. Ретельно вимийте і висушіть посуд. Стерилізуйте банки і кришки. Для цього використовуйте духовку або велику каструлю з киплячою водою.

5. Гарячий сік процідіть через марлю і розлийте по банках. Загорніть металевими кришками. Укутайте банки щільною тканиною і залиште охолоджуватися. Коли напій охолоне, розкрийте його і перенесіть у прохолодне місце. Максимальний рекомендований термін зберігання такої консервації – 8 місяців.

Приємного апетиту!