Квас з чорного хліба у домашніх умовах – 7 рецептів приготування з фото покроково

Хлібний квас поклав свій початок багато століть тому. Однак зараз старорусское блюдо користується не меншою популярністю. Насичений напій, що втамовує спрагу в спекотну погоду, а також його можна використовувати як основу для домашньої окрошки. Для самостійного приготування продукту використовуйте 7 перевірених рецептів з покроковим описом.

Домашній квас з чорного хліба на 3-х літрову банку

Приготувати домашній квас з розрахунку на трилітрову банку досить простий. Охолоджуючий газований напій стане відмінною альтернативою магазинним жаждоутоляющим.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Чорний житній хліб-2 скибочки
  • Сухі дріжджі 9 гр.
  • Родзинки 30 гр.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Вода 2.5 л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати квас з чорного хліба у домашніх умовах? Промиваємо трилітрову банку і витираємо насухо її. Занурюємо в тару хмелеві дріжджі.
  2. Скибочки житнього хліба розламуємо на дрібні частини. Їх також відправляємо в банку.
  3. Промиваємо і просушуємо родзинки. Кладемо його до решти інгредієнтів.
  4. Далі додаємо потрібну кількість цукру.
  5. Кип’ятимо воду, даємо їй охолонути до кімнатної температури і вливаємо в загальну масу.
  6. Закриваємо банку капроновою кришкою. Ставимо заготовку в тепле місце на 1-2 доби.
  7. Заграв напій проціджують через дрібне сито.
  8. Охолоджуємо напій і розливаємо по чашках!

Як приготувати смачний квас з хліба без дріжджів?

Щоб домашній хлібний квас вийшов не надто сильним, приготуйте його без додавання дріжджів. Оцініть простий кулінарний рецепт з мінімальним набором продуктів. Готовий напій буде готовий до вживання вже через три дні. Також його можна додавати в окрошку.

Час готування: 4 діб

Час приготування: 3 діб

Порцій – 12

Склад:

  • Хліб чорний – 300 гр.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Скибочки чорного хліба розламуємо на невеликі частини і підсушуємо їх в духовці. Приблизно 10 хвилин при температурі 180 градусів.

2. Викладаємо продукт в простерилизованную скляну банку разом з цукром. Заливаємо продукти теплою кип’яченою водою.

3. Накриваємо тару з вмістом марлею і ставимо в тепле місце на 3-4 дні.

4. Через це продукт забродить. Після чого його можна проціджувати через марлю або сито. Далі відправляємо напій охолоджуватися в холодильник.

5. Домашній хлібний квас без додавання дріжджів готовий. Розливайте по склянках і пригощайтеся.

Простий і смачний рецепт квасу з хліба з дріжджами

Насичений і газований домашній квас можна приготувати на хлібі і сухих дріжджах. Вже через три дні ви отримаєте яскравий освіжаючий напій. Ідеальне рішення для спекотної погоди!

Час готування: 3 діб

Час приготування: 3 діб

Порцій – 8

Склад:

  • Хліб – 200 гр.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Родзинки – 1 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Житній хліб ділимо на невеликі шматочки. Їх підсушуємо в духовці при температурі 180 градусів.

2. Отримані сухарі викладаємо у велику каструлю. Сюди ж додаємо родзинки, цукор і сухі дріжджі.

3. Кип’ятимо воду і охолодити її приблизно до 40 градусів. Перелити рідину в каструлю з вмістом.

4. Наполягаємо заготівлю 3 доби в теплій кімнаті.

5. Через три дні готовий продукт слід, процідити і охолодити. Можна пригощатися!

Квас з чорного хліба з родзинками в домашніх умовах

Насичений домашній квас виходить із чорного хліба і родзинок. Готовий продукт виходить не солодким, на його основі можна готувати окрошку та інші страви. Спробуйте простий і швидкий рецепт!

Час готування: 16 годин

Час приготування: 12 годин

Порцій – 12

Склад:

  • Хліб житній – 200 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Родзинки – 1 ст. л.
  • квасні Дріжджі – 150 гр.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Чорний хліб ріжемо на невеликі кубики, після їх підсушуємо в прогрітій духовці 10 хвилин.

2. Занурюємо сухарі в глибоку каструлю.

3. До хлібного продукту додаємо ложку цукру і літр окропу.

4. Через 15 хвилин вливаємо 2 літри постигла кип’яченої води і додаємо половину від загальної кількості зюма. Всипаємо квасні дріжджі.

5. Тримаємо заготівлю 12 годин у теплому місці.

6. Далі отриманий продукт проціджуємо через сито або марлю.

7. У чистий напій додаємо решту ложку цукру. Розмішуємо.

8. Сюди ж відправляємо і залишки родзинок.

9. Продукт можна розподілити по пляшках. Далі його слід поставити в холодильник на 3-4 години.

10. Охолоджений продукт готовий до вживання!

Покроковий рецепт приготування квасу з сухарів чорного хліба

Простий спосіб приготувати квас в домашніх умовах – на чорних сухарях і сухих дріжджах. Яскравий і газований напій буде готовий через 24 години. Його можна додавати в окрошку або подавати в гуртках.

Час готування: 1 добу

Час приготування: 1 добу

Порцій – 8

Склад:

  • Хліб житній – 3 скибочки.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Вода – 2 л
  • чайна Заварка – 200 мл

Процес приготування:

1. Два літри води кип’ятимо з цукром. Розмішуємо продукт і даємо йому охолонути до кімнатної температури.

2. Відрізаємо три скибочки чорного хліба середньої товщини.

3. Далі скибочки нарізаємо кубиками і підсушуємо в духовці, розігрітій до 180 градусів, близько 10 хвилин.

4. Чорний листовий чай заварюємо крутим окропом і даємо йому настоятися.

5. У охолоджену солодку воду занурюємо сухарі і вливаємо проціджену заварку.

6. Даємо загальній масі охолонути і розмішуємо до неї сухі дріжджі. Якщо продукт занурити в гарячу воду, то не відбудеться бродіння.

7. Наполягаємо заготівлю 24 години в теплому місці.

8. Через деякий час проціджуємо масу через марлю.

9. Готовий напій охолоджуємо в холодильнику, а після розливаємо по склянках і пробуємо на смак.

Квас з бородінського хліба в домашніх умовах

Один з варіантів приготування яскравого домашнього квасу – на бородінському хлібі. Апетитний напій вийде навіть у новачків в кулінарній справі. Спробуйте оригінальний газований продукт!

Час готування: 2 діб

Час приготування: 1 добу

Порцій – 12

Склад:

  • Хліб бородинський – 300 гр.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Родзинки – 0,5 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Скибочки бородінського хліба ріжемо на дрібні шматочки і підсушуємо їх. Можна заздалегідь викласти продукт на підвіконня або покласти в духовку на 5-10 хвилин.

2. Кип’ятимо воду і даємо їй охолонути до кімнатної температури. Після цього сухарі з чорного хліба занурюємо в банку і тут же заливаємо їх водою.

3. Далі додаємо потрібну кількість цукру.

4. Слідом висипаємо сухі дріжджі.

5. Відправляємо трохи родзинок для кращого бродіння.

6. Залишаємо заготовку в теплому місці на 1-2 дні.

7. Після цього продукт слід процідити, а м’якоть можна використовувати для повторних приготувань.

8. Домашній напій подаємо в охолодженому вигляді!

Насичений квас з чорного хліба і солоду

Яскравий за смаком і кольором квас можна приготувати з шматочків чорного хліба і солоду. Насичений напій особливо порадує вас і ваших близьких в жарку погоду. Візьміть на замітку простий домашній рецепт!

Час готування: 4 діб

Час приготування: 3 діб

Порцій – 10

Склад:

  • Хліб житній – 200 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Солод житній -1,5 ст. л.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Чорний хліб нарізаємо невеликими скибочками або кубиками. Далі продукт викладаємо на деко і підсушуємо його в максимально розігрітій духовці 10 хвилин.

2. Далі відправляємо хліб в чисту суху скляну банку. Сюди ж насипаємо цукор і житній солод. Його не обов’язково попередньо замочувати.

3. Заливаємо вміст банки постигла кип’яченою водою. Горлечко накриваємо марлею. Тару у такому вигляді ставимо в тепле місце на 3-4 дні.

4. Через кілька днів заготівля добре забродить, після чого її потрібно процідити. Для цього можна використати дрібне сито або марлю.

5. Готовий яскравий квас спершу слід добре охолодити. Після можна розливати по склянках і пригощати близьких!