Квас з чорного хліба у домашніх умовах – 7 рецептів приготування з фото покроково

Хлібний квас поклав свій початок багато століть тому. Однак зараз старорусское блюдо користується не меншою популярністю. Насичений напій, що втамовує спрагу в спекотну погоду, а також його можна використовувати як основу для домашньої окрошки. Для самостійного приготування продукту використовуйте 7 перевірених рецептів з покроковим описом.

Домашній квас з чорного хліба на 3-х літрову банку

Приготувати домашній квас з розрахунку на трилітрову банку досить простий. Охолоджуючий газований напій стане відмінною альтернативою магазинним жаждоутоляющим.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Чорний житній хліб-2 скибочки
  • Сухі дріжджі 9 гр.
  • Родзинки 30 гр.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Вода 2.5 л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати квас з чорного хліба у домашніх умовах? Промиваємо трилітрову банку і витираємо насухо її. Занурюємо в тару хмелеві дріжджі.
  2. Скибочки житнього хліба розламуємо на дрібні частини. Їх також відправляємо в банку.
  3. Промиваємо і просушуємо родзинки. Кладемо його до решти інгредієнтів.
  4. Далі додаємо потрібну кількість цукру.
  5. Кип’ятимо воду, даємо їй охолонути до кімнатної температури і вливаємо в загальну масу.
  6. Закриваємо банку капроновою кришкою. Ставимо заготовку в тепле місце на 1-2 доби.
  7. Заграв напій проціджують через дрібне сито.
  8. Охолоджуємо напій і розливаємо по чашках!