Квас в домашніх умовах – 10 рецептів приготування з фото покроково

Квас в домашніх умовах – це легкий і приємний напій, який містить безліч корисних для здоров’я мікроелементів і речовин. Він добре втамовує спрагу, а готувати його можна з різних продуктів – від чорного хліба до вівсяних зерен або рису. Варіювати солодкість напою просто: потрібно лише додавати кількість цукру, виходячи з власних уподобань.

Як приготувати смачний домашній квас з чорного хліба?

Домашній квас – корисний і простий напій, в якому завдяки хлібної основі є безліч вітамінів групи В. Такий квас робиться легко з невеликого набору продуктів. Від кількості доданого родзинок залежить ступінь газированности напою.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Вода-3 л
  • Чорний житній хліб 250 гр.
  • Цукор-пісок 5 ст. л.
  • Родзинки 10 шт.
  • Сухі дріжджі 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати квас в домашніх умовах? Хліб нарізаємо брусочками по 3-5 см в довжину і підсушуємо на деку в духовці.
  2. Воду кип’ятимо, остуджуємо до 30-35 градусів, а потім всипаємо хліб в банку і заливаємо теплою водою.
  3. Всипаємо в ємність з водою і хлібом цукор, розмішуємо. Для прискорення процесу бродіння додаємо в банку дріжджі і родзинки.
  4. Ємність накрити марлею і залишити для бродіння на 2-3 доби.
  5. Квас процідити . Домашній квас зберігати в прохолодному місці, подавати у високих склянках.