Квас в домашніх умовах – 10 рецептів приготування з фото покроково

Домашній квас без дріжджів на 3-літрову банку

Квас з хліба можна готувати без додавання дріжджів. У такому разі для активізації процесу бродіння важливо взяти теплу кип’ячену воду і ягоди родзинок. Регулювати солодкість напою можна і після його приготування, проте цукор обов’язковий для приготування домашнього квасу без дріжджів.

Час готування:4 дні 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Хліб житній – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Родзинки – 20 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Воду закип’ятити і потім поставити остигати до 35 градусів.

2. Хліб нарізати на невеликі шматочки і підсушити в духовці протягом 10-15 хвилин.

3. У воді розчинити цукор-пісок.

4. На дно 3-літрової банки укласти підсушений хліб і залити його солодкою кип’яченою водою, яка обов’язково повинна бути теплою, щоб процес бродіння запустився. Важливо не заповнювати банку водою до країв, тому що в процесі приготування квас буде підніматися вгору ємності.

5. У банку покласти родзинки, який допомагає бродінню і робить напій більш газованим. Закрити ємність марлею і щільно зав’язати. Залишити для бродіння на добу або двоє при кімнатній температурі. Коли процес бродіння активізується, напій потрібно тримати в теплому місці ще 2 дні. Потім квас потрібно процідити і довести до смаку за допомогою нової порції цукру.

6. Квас переливаємо в підготовлені пластикові пляшки, в кожну з яких краще покласти по кілька ягід родзинок. Зберігати напій краще в прохолодному місці.