Квас із сухого квасу на 3 літри в домашніх умовах – 5 рецептів з фото покроково

Щоб приготувати квас класичним способом, необхідно витратити масу часу. Сухий квас – альтернатива іншим закваскам. З його допомогою приготувати напій реально за 1-2 дні з різними добавками: родзинками, м’ятою або лимонним соком.

Квас із сухого квасу без дріжджів в 3-х літровій банці

Це простий рецепт приготування натурального квасу, смак якого нагадує бочкової напій. Квас, приготовлений у домашніх умовах, можна буде використовувати як основу для окрошки.

Інгредієнти на
3 л.

  • Квас сухий 1 склянка
  • Цукор-пісок ⅓ склянки
  • Вода кип’ячена 2 л

Процес приготування:

  1. Як приготувати квас з сухого квасу на 3 літри в домашніх умовах? Підготуємо всі необхідні інгредієнти для приготування квасу. Також нам знадобиться скляна банка об’ємом 3 літри. Перевіряємо банку: вона повинна бути чистою і без видимих пошкоджень (подряпин, відколів, тріщин).
  2. Включаємо плиту. В каструлю, заливаємо 2 літра води. Для приготування квасу нам необхідна кип’ячена вода, тому доводимо воду до кипіння.
  3. У чисту цілу банку засипаємо сухий квас і акуратно, маленькою цівкою заливаємо кип’ячену воду. Якщо вливати воду занадто швидко, банку може лопнути.
  4. 1/3 склянки цукру також засипаємо в воду з сухим квасом. Злегка перемішуємо вміст банки.
  5. Накриваємо банку з квасом кришкою або щільною сухою тканиною. Можна закріпити тканину гумкою, щоб вона щільніше прилягала до горлечка банки. Ставимо квас у тепле сухе місце на 2 дні.
  6. За дві доби переливаємо готовий квас в іншу ємність (це може бути інша банку або каструлю) через дрібне сито.
  7. Ставимо квас в холодильник, щоб він остудився. Розливаємо охолоджений квас по склянках і п’ємо.

Приємного апетиту!

Квас із сухого концентрату з дріжджами в домашніх умовах

Квас виходить дуже смачним і насиченим. Напій хороший для втамування спраги в літню пору, причому приготування напою не займає надто багато часу.

Час готування – 25 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Квас сухий – 3 ст. л.
  • Солод житній сухий – 2 ст. л.
  • Цукор – 3-4 ст. л.
  • Сухарі житні – 2-3 шт.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Вода – 2 л
  • Ізюм – за бажанням.

Процес приготування:

1. Для приготування квасу нам знадобиться банку на 3 літри. Посуд повинна бути цілою і чистою. Виправляємо всі недоліки, якщо вони є. Ставимо банку на робочу поверхню і засипаємо в неї цукор. Слідом відправляємо сухий квас і житній солод.

2. В каструлю, заливаємо воду і ставимо ємність на конфорку. Включаємо плиту на середній вогонь і доводимо до кипіння воду. Залишаємо остигати до температури 30 градусів. Заливаємо теплу воду в банку тонким струменем до початку горлишка. Засипаємо дріжджі і перемішуємо вміст.

3. Кладемо поверх рідини житні сухарі. Накриваємо банку щільною тканиною або марлею (можна кришкою). Залишаємо в спокої на добу в умовах кімнатної температури.

4. Через 24 години проціджуємо квас в іншу ємність через дрібне сито.

5. Квас можна використовувати як напій. Однак для більш виразного смаку можна додати ще трохи цукру і родзинки. Ставимо квас в холодильник (попередньо накриваємо кришкою).

6. Після охолодження використовуємо квас в якості напою.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування квасу з сухої суміші закваскою

Рецепт приготування квасу розрахований на три літри води. Готувати його потрібно строго за рецептом, інакше є ризик переброжения напою. Тоді продукт буде просто зіпсований.

Час готування – 48 год 35 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Квас сухий – 90 гр.
  • Вода – 3 л
  • Цукор – 150 гр.
  • Дріжджі хлібопекарські в гранулах – 7 гр.

Процес приготування:

1. Для початку слід підготувати ємність для майбутнього квасу. Найчастіше для цих цілей використовується трилітрова банка. Стерилізуємо її за допомогою окропу. Для цього необхідно закип’ятити воду в чайнику або каструлі, а потім влити крутий окріп в банку.

2. У банку засипаємо сухий квас і заливаємо його трьома літрами води. Перед тим, як засипати сухий квас, його необхідно трохи нагріти. Воду краще брати відфільтровану. Довести до кипіння (заздалегідь поставити на плиту і нагрівати на середньому вогні).

3. У воду із сухим квасом засипаємо цукор. Перемішуємо його з іншими інгредієнтами до повного розчинення.

4. Залишилися дріжджі. Якщо вони вже входять до складу сухого квасу, додавати їх немає необхідності. Горлечко пляшки накриваємо марлею, складеною в кілька шарів, або щільною тканиною.

5. Залишаємо квас в теплому місці на 48 годин. Через два дні пропускаємо готовий напій через дрібне сито в іншу посудину. Ставимо в холодильник, щоб остудити.

Приємного апетиту!

Дуже смачний домашній квас із сухого квасу з родзинками

Напій з сухого квасу виходить дуже смачним і насиченим.

Час готування – 24 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Квас сухий – 3 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Ізюм – 8 шт.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Порція розрахована на 2-літрову банку. Перевіряємо її на наявність тріщин та інших пошкоджень, гарненько промиваємо і обтираем. Насипаємо в ємність сухий квас.

2. Слідом за квасом насипаємо цукор.

3. Для того, щоб квас став більш сильним і міцним, засипаємо в банку сухі дріжджі згідно з рецептом.

4. Додаємо родзинки в банку.

5. Наливаємо в суміш інгредієнтів воду до горлечка банки. Перемішуємо вміст і накриваємо кришкою, але не щільно. Залишаємо в спокої на добу.

6. Через день квас проціджують через дрібне сито або марлю. Трохи охолоджуємо. Тепер освіжаючий напій можна розливати по склянках і пити.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт квас із сухого квасу і солоду

Це не класичний варіант приготування квасу, проте напій виходить не менш смачним і насиченим. Відмінність в тому, що до складу інгредієнтів входять не дріжджі, а солод.

Час готування – 24 години 35 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Квас сухий – 50 гр.
  • Цукор – 30 гр.
  • Хліб – 50 гр.
  • Вода – 2,5 л
  • Солод – 15 гр.
  • Ізюм – за смаком.

Процес приготування:

1. Включаємо плиту на середній вогонь. У каструлю насипати 25 грамів сухого квасу і заливаємо одним літром води. Ставимо на конфорку і чекаємо, поки суміш води і сухого квасу закипить. Варимо 3-4 хвилини і знімаємо каструлю з вмістом з плити. Вимикаємо її.

2. У чисту, неушкоджену банку на три літри вливаємо гарячу рідину, слідом заливаємо ще 1,5 літра холодної води.

3. Додаємо ще 25 грамів сухого квасу і цукор. Перемішуємо до однорідності. Слідом відправляємо заздалегідь промитий ізюм.

4. Тепер черга хліба. Нарізаємо його на шматки середнього розміру і додаємо в банку з квасом. Хліб вибираємо чорного кольору. Слідом за хлібом відправляємо солод, щоб квас був більш насиченого відтінку.

5. Накриваємо банку з квасом кришкою. Щоб повністю заграти, квасу необхідні добу. Через 24 години квас проціджують через марлю в окрему ємність і охолоджуємо.

Приємного апетиту!