Квас із сухого квасу на 3 літри в домашніх умовах – 5 рецептів з фото покроково

Щоб приготувати квас класичним способом, необхідно витратити масу часу. Сухий квас – альтернатива іншим закваскам. З його допомогою приготувати напій реально за 1-2 дні з різними добавками: родзинками, м’ятою або лимонним соком.

Квас із сухого квасу без дріжджів в 3-х літровій банці

Це простий рецепт приготування натурального квасу, смак якого нагадує бочкової напій. Квас, приготовлений у домашніх умовах, можна буде використовувати як основу для окрошки.

Інгредієнти на
3 л.

  • Квас сухий 1 склянка
  • Цукор-пісок ⅓ склянки
  • Вода кип’ячена 2 л

Процес приготування:

  1. Як приготувати квас з сухого квасу на 3 літри в домашніх умовах? Підготуємо всі необхідні інгредієнти для приготування квасу. Також нам знадобиться скляна банка об’ємом 3 літри. Перевіряємо банку: вона повинна бути чистою і без видимих пошкоджень (подряпин, відколів, тріщин).
  2. Включаємо плиту. В каструлю, заливаємо 2 літра води. Для приготування квасу нам необхідна кип’ячена вода, тому доводимо воду до кипіння.
  3. У чисту цілу банку засипаємо сухий квас і акуратно, маленькою цівкою заливаємо кип’ячену воду. Якщо вливати воду занадто швидко, банку може лопнути.
  4. 1/3 склянки цукру також засипаємо в воду з сухим квасом. Злегка перемішуємо вміст банки.
  5. Накриваємо банку з квасом кришкою або щільною сухою тканиною. Можна закріпити тканину гумкою, щоб вона щільніше прилягала до горлечка банки. Ставимо квас у тепле сухе місце на 2 дні.
  6. За дві доби переливаємо готовий квас в іншу ємність (це може бути інша банку або каструлю) через дрібне сито.
  7. Ставимо квас в холодильник, щоб він остудився. Розливаємо охолоджений квас по склянках і п’ємо.

Приємного апетиту!