Квас з квасного сусла – 7 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Квас – це чудовий напій, який особливо хороший влітку. Його легко і просто можна приготувати вдома з квасного сусла. Пропонуємо вам рецепт квасу з концентрату квасного сусла, без дріжджів, з сухими дріжджами, з родзинками, з сухарями та з закваскою.

Квасу з концентрату квасного сусла на 3 літри

Для приготування напою знадобиться нам концентрат квасного сусла, цукор, сухі дріжджі, родзинки і вода. Всі інгредієнти змішуються в трилітровій банці і бродять протягом доби. Потім квас проціджують і стоїть при кімнатній температурі 2-3 години, після чого охолоджується.

Інгредієнти на
3 л.

  • Концентрат квасного сусла 10 ст. л.
  • Цукор-пісок 250 гр.
  • Сухі дріжджі 6 гр.
  • Родзинки 1 жменя
  • Вода питна 3 л

Процес приготування:

  1. Як приготувати квас з квасного сусла в домашніх умовах? Для початку розігріваємо воду, її температура повинна бути приблизно 30 градусів. При високій температурі дріжджі не почнуть діяти. Далі добре промиваємо родзинки і даємо йому висохнути на паперовому рушнику.
  2. Переливаємо теплу воду в трилітрову скляну банку, відправляємо туди цукровий пісок, квасне сусло, дріжджі, родзинки і все ретельно перемішуємо поки цукор і дріжджі повністю не розчиняться. Закриваємо банку пластмасовою кришкою і залишаємо на столі для бродіння на добу.
  3. Вже через півтори години квас почне бродити, родзинки спливе наверх, а у підстави з’являться невеликі бульбашки. Це говорить про правильність бродіння.
  4. Через 24 години квас проціджують через кілька шарів марлі. При бажанні, додаємо цукор. Розливаємо напій в окремі ємності і даємо постояти ще 2-3 години при кімнатній температурі.
  5. Тепер прибираємо готові квас в холодильник і даємо повністю охолонути. Розливаємо по склянках і подаємо до столу в жарку пору року.

Приємного апетиту!