Кисіль із заморожених ягід і крохмалю – 7 рецептів, як зварити кисіль в домашніх умовах

Кисіль із заморожених ягід і крохмалю — це смачний напій, який доступний в будь-який сезон. Головна особливість домашнього киселя – натуральність смаку і аромату. Приготувати густий і яскравий напій можна з заморожених ягід та кукурудзяного крохмалю. Подавайте разом з печивом або свіжою випічкою. Оцініть 7 різних ідей для вашого столу!

Як зварити кисіль із замороженої смородини і крохмалю?

Насичений ягідний кисіль легко приготувати в домашніх умовах з використанням крохмалю. Оцініть рецепт яскравого напою із замороженої смородини. Вас порадує приємна кислинка готового продукту.

Інгредієнти на
1300 порц.

  • чорна Смородина-1 склянка
  • Крохмаль кукурудзяний 70 гр.
  • Цукор-пісок 70 гр.
  • Вода-800 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати кисіль із заморожених ягід і крохмалю в домашніх умовах? Заморожені ягоди викладаємо на тарілку. Обмиваємо їх водою. При необхідності прибираємо листочки і гілки.
  2. Перекладаємо продукт у велику каструлю. Засипаємо цукром і заливаємо гарячою водою. Ставимо на плиту і доводимо вміст до кипіння, потім зменшуємо вогонь.
  3. В невелику тарілку викладаємо крохмаль. Заливаємо його двома столовими ложками холодної води.
  4. Перемішуємо заготовку до однорідної маси.
  5. Тонким струменем вливаємо в каструлю крохмаль. Безперервно заважаємо вміст і доводимо його до кипіння на помірному вогні. Після вимикаємо плиту.
  6. Ароматний кисіль із смородини готовий. Розливайте його по склянках і подавайте до столу!

Домашній кисіль із заморожених ягід та кукурудзяного крохмалю

Густий і насичений за смаком кисіль виходить із заморожених ягід і крохмалю. Ароматний напій легко приготувати самостійно без особливих тимчасових витрат. Порадуйте близьких яскравим угодним частуванням.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Ягоди заморожена – 1,5 склянки
  • Крохмаль кукурудзяний – 40 гр.
  • Цукор – 70 гр.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Підготуємо інгредієнти для приготування киселю. Ягоди вибираємо за своїм смаком, розморожувати їх не потрібно.

2. Перекладаємо основний продукт в каструлю і заливаємо його водою. На плиті доводимо вміст до кипіння.

3. У киплячу заготівлю всипаємо цукор. Розмішуємо масу і кип’ятимо ще кілька хвилин. Зменшуємо вогонь.

4. Крохмаль розчиняємо в склянці з холодною водою. Досить влити 3-4 столові ложки.

5. Суміш з крохмалю переливаємо в ягідний напій. Доводимо його до кипіння ще раз. У цей час потрібно безперервно помішувати продукт.

6. Остуджуємо густий ягідний кисіль і подаємо до столу. Спробуйте!

Покроковий рецепт приготування киселю з замороженої вишні

Густий і ароматний кисіль можна приготувати з вишні та кукурудзяного крохмалю. Простий домашній рецепт не забере багато часу. Подавайте готовий напій зі свіжою випічкою.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Вишня заморожена – 1 склянка
  • Крохмаль кукурудзяний – 60 гр.
  • Цукор – 120 гр.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Заморожені вишні викладаємо у велику каструлю. Промиваємо при необхідності.

2. Заливаємо ягоди літром води. Ставимо на плиту.

3. Всипаємо в вміст цукор. На сильному вогні доводимо до кипіння і проварюємо 1-2 хвилини. Зменшуємо вогонь.

4. Прибираємо з заготівлі ягоди за допомогою невеликого сита.

5. Окремо розмішуємо крохмаль в 150 мл холодної води.

6. Поступово водимо масу з крохмалю в ягідний напій.

7. Знову доводимо вміст до кипіння, безперервно помішуючи. Знімаємо з плити.

8. Густий кисіль з приємною вишневої кислинкою готовий. Розливайте його по склянках і пригощайте близьких!

Дуже смачний кисіль, зварений із замороженої журавлини і крохмалю

Цікавий на смак домашній кисіль виходить із замороженої журавлини. В якості натурального згущувача використовуйте кукурудзяний крохмаль. Подавайте напій холодним в будь-який час!

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Журавлина заморожена – 1 склянка
  • Крохмаль кукурудзяний – 60 гр.
  • Цукор – 120 гр.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Журавлину викладаємо в глибоку каструлю в замороженому вигляді. Заливаємо її холодною водою.

2. Доводимо ягідну масу до кипіння і розчиняємо у ній цукор. Для цього достатньо проварити продукт 2-3 хвилини.

3. В окремому посуді змішуємо крохмаль з невеликою кількістю холодної води. Гарненько розмішуємо суміш.

4. Тонким струменем вливаємо розведений крохмаль в каструлю. Зменшуємо вогонь і кип’ятимо вміст ще раз. Під час кипіння постійно розмішуємо.

5. Ароматний журавлинний кисіль на кукурудзяному крохмалі готовий. Охолоджуйте напій і розливайте по склянках.

Простий і швидкий рецепт киселя з замороженої полуниці

Порадуйте домашніх або гостей яскравим напоєм із замороженої полуниці. Натуральний за смаком кисіль виходить з додаванням кукурудзяного крохмалю. Оцініть простий і швидкий рецепт!

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Полуниця заморожена – 1,5 склянки
  • Крохмаль кукурудзяний – 60 гр.
  • Цукор – 120 гр.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Полуницю в замороженому вигляді викладаємо у велику каструлю.

2. Додаємо до ягід холодну воду. Ставимо каструлю на плиту і чекаємо, коли вміст закипить.

3. У киплячу рідину всипаємо цукор. Розмішуємо до розчинення сухого інгредієнта. Зменшуємо вогонь.

4. Далі проціджуємо напій і занурюємо в нього розчинений у воді кукурудзяний крохмаль. Знову доводимо вміст до кипіння. У цей час важливо постійно перемішувати.

5. Вимикаємо полуничний кисіль після закипання. Готово, можна розливати по склянках!

Ароматний і наваристий кисіль із замороженої брусниці

Брусниця – корисна і цікава за смаком ягода. Із замороженого продукту і крохмалю можна приготувати ароматний і наваристий кисіль. Оцініть простий рецепт домашнього напою!

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Брусниця заморожена – 1 склянка
  • Крохмаль кукурудзяний – 60 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Заморожену брусницю кладемо в глибоку каструлю. Заливаємо ягоди водою і ставимо на плиту.

2. Після кипіння, додаємо цукор і розмішуємо до його розчинення.

3. Далі виймаємо з каструлі проварені ягоди. Ложкою можна їх розтерти, щоб отримати макуха.

4. Розмішуємо у холодній воді крохмаль. Переливаємо суміш у вміст. Постійно розмішуємо напій і знову даємо йому закипіти.

5. Готовий брусничний кисіль знімаємо з плити. Даємо продукту охолонути і розливаємо його по тарілках. Можна пригощатися!

Густий кисіль з заморожених ягід малини і крохмалю

Солодкий і наваристий кисіль легко приготувати з кукурудзяного крохмалю та замороженої малини. Густий і ароматний напій доповнить ваш обідній стіл і порадує близьких.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Малина заморожена – 1 склянка
  • Крохмаль кукурудзяний – 60 гр.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість замороженої малини. Промивати її не обов’язково.

2. Викладаємо ягоди в каструлю з водою. Доводимо масу до кипіння і додаємо в неї цукор. Кип’ятимо 2-3 хвилини до розчинення сухого інгредієнта.

3. Крохмаль розчиняємо в невеликій кількості води. Гарненько розмішуємо.

4. Поступово вводимо в ягідне вміст крохмаль. Постійно розмішуємо рідину і тримаємо на середньому вогні ще 3-4 хвилини.

5. Прибираємо малиновий кисіль з плити. Остуджуємо його і розливаємо по склянках. Готово!