Кисіль із заморожених ягід і крохмалю — це смачний напій, який доступний в будь-який сезон. Головна особливість домашнього киселя – натуральність смаку і аромату. Приготувати густий і яскравий напій можна з заморожених ягід та кукурудзяного крохмалю. Подавайте разом з печивом або свіжою випічкою. Оцініть 7 різних ідей для вашого столу!
Як зварити кисіль із замороженої смородини і крохмалю?
Насичений ягідний кисіль легко приготувати в домашніх умовах з використанням крохмалю. Оцініть рецепт яскравого напою із замороженої смородини. Вас порадує приємна кислинка готового продукту.
Інгредієнти на
1300 порц.
- чорна Смородина-1 склянка
- Крохмаль кукурудзяний 70 гр.
- Цукор-пісок 70 гр.
- Вода-800 мл
Процес приготування:
- Як приготувати кисіль із заморожених ягід і крохмалю в домашніх умовах? Заморожені ягоди викладаємо на тарілку. Обмиваємо їх водою. При необхідності прибираємо листочки і гілки.
- Перекладаємо продукт у велику каструлю. Засипаємо цукром і заливаємо гарячою водою. Ставимо на плиту і доводимо вміст до кипіння, потім зменшуємо вогонь.
- В невелику тарілку викладаємо крохмаль. Заливаємо його двома столовими ложками холодної води.
- Перемішуємо заготовку до однорідної маси.
- Тонким струменем вливаємо в каструлю крохмаль. Безперервно заважаємо вміст і доводимо його до кипіння на помірному вогні. Після вимикаємо плиту.
- Ароматний кисіль із смородини готовий. Розливайте його по склянках і подавайте до столу!

Домашній кисіль із заморожених ягід та кукурудзяного крохмалю
Густий і насичений за смаком кисіль виходить із заморожених ягід і крохмалю. Ароматний напій легко приготувати самостійно без особливих тимчасових витрат. Порадуйте близьких яскравим угодним частуванням.
Час приготування: 15 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Ягоди заморожена – 1,5 склянки
- Крохмаль кукурудзяний – 40 гр.
- Цукор – 70 гр.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Підготуємо інгредієнти для приготування киселю. Ягоди вибираємо за своїм смаком, розморожувати їх не потрібно.
2. Перекладаємо основний продукт в каструлю і заливаємо його водою. На плиті доводимо вміст до кипіння.
3. У киплячу заготівлю всипаємо цукор. Розмішуємо масу і кип’ятимо ще кілька хвилин. Зменшуємо вогонь.
4. Крохмаль розчиняємо в склянці з холодною водою. Досить влити 3-4 столові ложки.
5. Суміш з крохмалю переливаємо в ягідний напій. Доводимо його до кипіння ще раз. У цей час потрібно безперервно помішувати продукт.
6. Остуджуємо густий ягідний кисіль і подаємо до столу. Спробуйте!
Покроковий рецепт приготування киселю з замороженої вишні
Густий і ароматний кисіль можна приготувати з вишні та кукурудзяного крохмалю. Простий домашній рецепт не забере багато часу. Подавайте готовий напій зі свіжою випічкою.
Час приготування: 15 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Вишня заморожена – 1 склянка
- Крохмаль кукурудзяний – 60 гр.
- Цукор – 120 гр.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Заморожені вишні викладаємо у велику каструлю. Промиваємо при необхідності.
2. Заливаємо ягоди літром води. Ставимо на плиту.
3. Всипаємо в вміст цукор. На сильному вогні доводимо до кипіння і проварюємо 1-2 хвилини. Зменшуємо вогонь.
4. Прибираємо з заготівлі ягоди за допомогою невеликого сита.
5. Окремо розмішуємо крохмаль в 150 мл холодної води.
6. Поступово водимо масу з крохмалю в ягідний напій.
7. Знову доводимо вміст до кипіння, безперервно помішуючи. Знімаємо з плити.
8. Густий кисіль з приємною вишневої кислинкою готовий. Розливайте його по склянках і пригощайте близьких!
Дуже смачний кисіль, зварений із замороженої журавлини і крохмалю
Цікавий на смак домашній кисіль виходить із замороженої журавлини. В якості натурального згущувача використовуйте кукурудзяний крохмаль. Подавайте напій холодним в будь-який час!
Час приготування: 15 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Журавлина заморожена – 1 склянка
- Крохмаль кукурудзяний – 60 гр.
- Цукор – 120 гр.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Журавлину викладаємо в глибоку каструлю в замороженому вигляді. Заливаємо її холодною водою.
2. Доводимо ягідну масу до кипіння і розчиняємо у ній цукор. Для цього достатньо проварити продукт 2-3 хвилини.
3. В окремому посуді змішуємо крохмаль з невеликою кількістю холодної води. Гарненько розмішуємо суміш.
4. Тонким струменем вливаємо розведений крохмаль в каструлю. Зменшуємо вогонь і кип’ятимо вміст ще раз. Під час кипіння постійно розмішуємо.
5. Ароматний журавлинний кисіль на кукурудзяному крохмалі готовий. Охолоджуйте напій і розливайте по склянках.
Простий і швидкий рецепт киселя з замороженої полуниці
Порадуйте домашніх або гостей яскравим напоєм із замороженої полуниці. Натуральний за смаком кисіль виходить з додаванням кукурудзяного крохмалю. Оцініть простий і швидкий рецепт!
Час приготування: 15 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Полуниця заморожена – 1,5 склянки
- Крохмаль кукурудзяний – 60 гр.
- Цукор – 120 гр.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Полуницю в замороженому вигляді викладаємо у велику каструлю.
2. Додаємо до ягід холодну воду. Ставимо каструлю на плиту і чекаємо, коли вміст закипить.
3. У киплячу рідину всипаємо цукор. Розмішуємо до розчинення сухого інгредієнта. Зменшуємо вогонь.
4. Далі проціджуємо напій і занурюємо в нього розчинений у воді кукурудзяний крохмаль. Знову доводимо вміст до кипіння. У цей час важливо постійно перемішувати.
5. Вимикаємо полуничний кисіль після закипання. Готово, можна розливати по склянках!
Ароматний і наваристий кисіль із замороженої брусниці
Брусниця – корисна і цікава за смаком ягода. Із замороженого продукту і крохмалю можна приготувати ароматний і наваристий кисіль. Оцініть простий рецепт домашнього напою!
Час приготування: 15 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Брусниця заморожена – 1 склянка
- Крохмаль кукурудзяний – 60 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Заморожену брусницю кладемо в глибоку каструлю. Заливаємо ягоди водою і ставимо на плиту.
2. Після кипіння, додаємо цукор і розмішуємо до його розчинення.
3. Далі виймаємо з каструлі проварені ягоди. Ложкою можна їх розтерти, щоб отримати макуха.
4. Розмішуємо у холодній воді крохмаль. Переливаємо суміш у вміст. Постійно розмішуємо напій і знову даємо йому закипіти.
5. Готовий брусничний кисіль знімаємо з плити. Даємо продукту охолонути і розливаємо його по тарілках. Можна пригощатися!
Густий кисіль з заморожених ягід малини і крохмалю
Солодкий і наваристий кисіль легко приготувати з кукурудзяного крохмалю та замороженої малини. Густий і ароматний напій доповнить ваш обідній стіл і порадує близьких.
Час приготування: 15 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Малина заморожена – 1 склянка
- Крохмаль кукурудзяний – 60 гр.
- Цукор – 3 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість замороженої малини. Промивати її не обов’язково.
2. Викладаємо ягоди в каструлю з водою. Доводимо масу до кипіння і додаємо в неї цукор. Кип’ятимо 2-3 хвилини до розчинення сухого інгредієнта.
3. Крохмаль розчиняємо в невеликій кількості води. Гарненько розмішуємо.
4. Поступово вводимо в ягідне вміст крохмаль. Постійно розмішуємо рідину і тримаємо на середньому вогні ще 3-4 хвилини.
5. Прибираємо малиновий кисіль з плити. Остуджуємо його і розливаємо по склянках. Готово!