Лимонад з апельсинів в домашніх умовах – 6 рецептів з покроковими фото

Лимонад з апельсинів в домашніх умовах – це ароматний і вітамінний напій, з приготуванням якого впорається навіть школяр! Пропонуємо вам приготувати справжній лимонад, використовуючи лише прості і доступні компоненти. Для більш насиченого смаку і яскравого аромату, ви також можете використовувати інші цитрусові: лайм і лимон, а також листочки свіжої м’яти. Такий напій приведе в захват не тільки дорослих, а й самих маленьких!

Лимонад з апельсинів в домашніх умовах

Лимонад з апельсинів в домашніх умовах – це корисна і шалено смачна альтернатива магазинним газованих напоїв, до складу яких входять далеко не тільки натуральні компоненти. Тому приготувавши лимонад лише одного разу, ви будете повертатися до цього рецепту знову і знову!

Інгредієнти на
8 порц.

  • Вода 500 мл
  • Вода газована 1.5 л. (мінеральна)
  • Апельсин 2 шт.
  • Лимон 2 шт.
  • Цукор-пісок 300 гр.
  • М’ята свіжа-за смаком

Процес приготування:

  1. Лимонад з апельсинів легко можна приготувати в домашніх умовах. Ретельно промиваємо фрукти і м’яту, даємо компонентів час обсохнути.
  2. Цитрусові розрізаємо навпіл і видавлюємо сік.
  3. У каструлі доводимо до кипіння півлітра води, закидаємо кірки апельсина і лимона, а також цукор – тримаємо на конфорці до повного розчинення солодких кристалів, остуджуємо.
  4. Ароматний сироп проціджують за допомогою сита з дрібними отворами.
  5. Об’єднуємо свіжовичавлений сік з сиропом.
  6. Стакани наповнюємо цитрусовим «розчином» на третину, додаємо м’яту і вливаємо охолоджену мінералку – даємо постояти пару хвилин.
  7. Подаємо напій до столу і насолоджуємося!

Домашній лимонад з апельсинів і лимонів

Домашній лимонад з апельсинів і лимонів – це шалено смачний напій, для готування якого нам потрібні виключного прості і доступні інгредієнти, які завжди є під рукою. Незважаючи на невелику кількість фруктів, лимонад виходить дуже насиченим!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Апельсини – 1 шт.
  • Лимони – ½ шт.
  • Вода – 1,2 л
  • Цукор-пісок – ½ склянки

Процес приготування:

Крок 1. Цитруси обполіскуємо і насухо витираємо паперовими рушниками, знімаємо цедру і використовуємо її для приготування інших страв.

Крок 2. Фрукти нарізаємо чверть кільцями і висипаємо в сотейник.

Крок 3. Слідом всипаємо цукор і заливаємо компоненти водою.

Крок 4. Варимо складу протягом 15 хвилин з моменту закипання.

Крок 5. Лимонад переливаємо в графин і остуджуємо, після приступаємо до дегустації!

Лимонад з апельсинів, м’яти і лимона

Лимонад з апельсинів, м’яти і лимона – це освіжаючий напій, який допоможе вам не тільки втамувати спрагу, але і спробувати щось зовсім нове і неймовірно смачне. До складу даного лимонаду входять виключно корисні компоненти, тому стаканчик можна запропонувати навіть самим маленьким дегустаторам!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 15.

Склад:

  • Лимони – 2 шт.
  • Апельсини – 1 шт.
  • М’ята – 1 пучок.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Крок 1. Фрукти обполіскуємо і очищаємо від шкірки, ретельно промиваємо м’яту і стряхиваем надлишки води.

Крок 2. Плоди розрізаємо на кілька частин і старанно вичавлюємо сік.

Крок 3. Виймаємо м’якоть з фруктів.

Крок 4. Шкірку нарізаємо довільно.

Крок 5. У киплячу воду закидаємо шкірку, м’якоть, листочки м’яти і цукровий пісок – проварюємо дві хвилини і даємо повністю охолонути. Потім змішуємо сік і сироп.

Крок 6. Розливаємо охолоджений напій по келихах і насолоджуємося!

Лимонад із заморожених апельсинів

Лимонад із заморожених апельсинів готується трохи довше, ніж напій із свіжих фруктів, так як потрібен час для заморозки. Однак, проводячи цю маніпуляцію, ми повністю позбудемося гіркоти, що міститься в щільних шкірках цитрусів.

Час готування – 2 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Вода – 1,5-2 л
  • Апельсини – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Кислота лимонна – 1-2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті апельсини прибираємо на полицю морозильної камери на півтора-дві години, потім даємо їм трохи часу відтанути.

Крок 2. Розрізаємо фрукти на довільні шматочки середнього розміру.

Крок 3. Часточки подрібнюємо в чаші блендера.

Крок 4. Отримане пюре заливаємо 500 мл теплої води і наполягаємо протягом 10-15 хвилин.

Крок 5. Потім склад проціджуємо.

Крок 6. Всипаємо в концентрат лимонну кислоту і цукор – активно перемішуємо.

Крок 7. Вливаємо залишилася порцію води, закидаємо кубики льоду і дегустуємо!

Апельсиновий лимонад з лаймом

Апельсиновий лимонад з лаймом – це саме те, що необхідно спробувати кожному, особливо під час літньої спеки! Цитрусові фрукти настільки добре поєднуються між собою, що ми заздалегідь рекомендуємо готувати вам відразу кілька графинів!

Час готування – 25 ч.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Апельсин – 1 шт.
  • Лайм – ½ шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Вода – 2 л
  • Кислота лимонна – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. За добу до початку готування прибираємо апельсин в морозилку, після злегка розморожуємо і нарізаємо, пробиваємо за допомогою блендера.

Крок 2. М’якоть заливаємо прохолодною водою (літр) і наполягаємо протягом 10 хвилин.

Крок 3. Розчин проціджують і змішуємо рідина з лимонкою і цукровим піском.

Крок 4. Видавлюємо сік з лайму і переливаємо в сироп разом з рештою літром води.

Крок 5. Перемішуємо для рівномірного розподілу, охолоджуємо на полиці холодильника і дегустуємо!

Лимонад з апельсинів без варіння

Лимонад з апельсинів без варіння – це не тільки шалено смачний і ароматний напій, але ще й корисний, тому як цитруси не проходять ніякої теплову обробку і зберігають в собі максимальну кількість вітаміну С та інших речовин, які піднімають імунітет.

Час готування – 13 ч.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Апельсини – 4-5 шт.
  • Цукор-пісок – 500-700 гр.
  • Вода – 9-10 л
  • Лимони – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті цитруси обдаємо окропом і на 8 годин кладемо в морозилку.

Крок 2. Далі фрукти розморожуємо і нарізаємо довільними шматочками.

Крок 3. Апельсинові скибочки прокручуємо через решітку м’ясорубки.

Крок 4. Отриману масу заливаємо водою і залишаємо в спокої на 15-20 хвилин. Після закінчення часу, розчин проціджують і змішуємо з соком лимона і цукром – ретельно перемішуємо.

Крок 5. Охолоджений лимонад розливаємо по склянках і насолоджуємося!