Квас з цикорію в домашніх умовах – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Напій вийде смачним і корисним, якщо правильно підібрати інгредієнти для його приготування краще використовувати розчинний цикорій без добавок, лимонну кислоту для швидкого бродіння, родзинки, м’яту або мед – для більш виразного смаку.

Квас з цикорію в домашніх умовах на 5 літрів

У процесі варіння цикорію утворюється піна, яка піднімається і випливає за краї каструлі. Тому необхідно вибирати каструлю побільше і не накривати кришкою.

Інгредієнти на
5 л.

  • Цикорій 2 ст. л.
  • Вода 5 л.
  • Цукор-пісок 400 гр.
  • Сухі дріжджі 1.5 ч. л.
  • Лимонна кислота 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати квас з цикорію в домашніх умовах? У велику каструлю наливаємо воду. Включаємо плиту і встановлюємо середній вогонь. Ставимо каструлю з водою на конфорку. Вода повинна закипіти. Тільки після цього додаємо необхідну кількість цукру і цикорію.
  2. Розмішуємо вміст каструлі до однорідності, а потім знову доводимо рідину до кипіння.
  3. Після того, як суміш закипить, починаємо поступово вводити лимонну кислоту. Краще всього це зробити в два заходи, щоб уникнути виходу рідини за краї каструлі, так як при кипінні вода дуже сильно вирує, а при контакті з лимонною кислотою – ще більше.
  4. Вимикаємо плиту і даємо розчину охолонути. Температура рідини повинна досягти позначки 35 градусів, щоб можна було засипати в неї дріжджі. Перемішуємо вміст каструлі до однорідності і залишаємо в спокої на добу. Накриваємо зверху щільною тканиною, наприклад рушником.
  5. Через 24 години квас проціджують через марлю в іншу посудину. Найкраще для цієї мети підійде скляна банка. Охолоджуємо квас і подаємо до столу в склянках.

Приємного апетиту!

Квас з цикорію з сухими дріжджами як з бочки

Даний рецепт дозволяє приготувати квас всього за 6 годин. Зробіть все згідно з рецептом і вже після важкого робочого дня зможете насолодитися освіжаючим напоєм.

Час готування – 6 ч. 35 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Цукор – 150-300 гр.
  • Вода – 2 л
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Кислота лимонна – ½ ч. л.
  • Цикорій – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. У великій каструлі змішуємо цукор, цикорій і лимонну кислоту. Розводимо суху суміш холодною водою. Включаємо плиту і ставимо на неї ємність з рідиною. Доводимо заготовку до кипіння на середньому вогні. Знімаємо каструлю з конфорки і вимикаємо плиту.

2. Всипати дріжджі в гарячу суміш категорично заборонено. Рідину необхідно остудити до певної температури (30-35 градусів) – вона повинна бути не холодною, а теплою. Тепер можна засипати дріжджі.

3. Перемішуємо рідина з дріжджами. Накриваємо каструлю кришкою, але не щільно, закутуємо рушником. Залишаємо в спокої до тих пір, поки не утворюється біла піна на поверхні квасу. Це означає, що дріжджі активувалися.

4. Через 6 годин проціджуємо готовий квас в будь-яку зручну ємність (пляшки або банку) за допомогою марлі або дрібного сита.

5. Охолоджуємо напій наливають у склянки.

Приємного апетиту!

Духмяний квас з цикорію з м’ятою на 3-літрову банку

Квас з цикорію дуже корисний для людей, які страждають діабетом і хворобами шлунка. Він служить заміною кави для хворих на гіпертонію. А з додаванням м’яти напій стане більш насиченим і освіжаючим.

Час готування – 8 ч. 35 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Вода – 3 л
  • Цукор – 200 гр.
  • Цикорій – 1 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Кислота лимонна – ½ ч. л.
  • М’ята – 1 пучок.

Процес приготування:

1. Для приготування квасу нам знадобиться каструля. У неї ми вливаємо не всю воду, а тільки половину одного літра. У воду додаємо сухі дріжджі. Вода для квасу повинна бути гарячою.

2. Додаємо трохи цукру і перемішуємо з водою і дріжджами. Необхідно, щоб дріжджі запрацювали, тому накриваємо каструлю рушником і залишаємо в умовах кімнатної температури. Коли квас покриється білою піною, стане зрозуміло, що дріжджі працюють.

3. Поки заготівля настоюється, займемося іншими складовими квасу. В іншу каструлю додаємо лимонну кислоту, цикорій і цукор. Додаємо пучок м’яти. Заливаємо все інгредієнти залишками води.

4. Включаємо плиту. Ставимо на конфорку каструлю з вмістом і чекаємо, поки рідина з домішками дійде до кипіння. Коли це станеться, вимикаємо плиту і накриваємо каструлю кришкою.

5. Знімаємо каструлю з плити і охолодити рідину. Вливаємо воду з дріжджами і знову залишаємо квас настоюватися (бажано на ніч). Через 6-7 годин проціджуємо і охолоджуємо напій. Подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Швидкий квас з цикорію за 4 години без дріжджів

Квас з цикорію виходить не надто насиченим, але не менш смачним. Мед надає напою бурштиновий відтінок, а лимонний сік – легку кислинку. В охолодженому вигляді квас добре освіжає в спеку.

Час готування – 4 ч. 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Вода кип’ячена – 885 гр.
  • Ізюм – 8 шт.
  • Мед – 15 гр.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Цикорій – 1 ст. л.
  • Цукор – ½ ч. л.

Процес приготування:

1. У невеликій каструлі нагріваємо воду. Наливаємо 135 грамів рідини і ставимо на плиту. Включаємо її на середній вогонь. Доводимо до кипіння. Додаємо цикорій. Перемішуємо їх з водою до однорідності.

2. В окрему ємність (можна в каструлі) наливаємо теплу воду (температура повинна бути не більше 35 градусів). Додаємо в неї суміш цикорію і кип’яченої води.

3. Слідом додаємо лимонний сік і мед. Родзинки необхідно заздалегідь промити і злегка просушити. Після всіх процедур висипаємо його слідом за лимонним соком і медом.

4. Додаємо дрібку цукру в заготовку. Перемішуємо всі інгредієнти і щільно накриваємо каструлю харчовою плівкою. Залишаємо квас на 4-5 годин на кухонному столі.

. Проціджуємо квас в скляну банку і залишаємо охолоджуватися. Через 1-2 години п’ємо підбадьорливий напій.

Приємного апетиту!

Дуже смачний рецепт квасу з цикорію з лимонною кислотою

Для приготування квасу з цикорію необхідно вибирати продукт, який не містить хімічних речовин і підсилювачів смаку, інакше в результаті ми не отримаємо корисного напою.

Час готування – 24 години 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Вода кип’ячена – 1,5 мл
  • Кислота лимонна – ½ ч. л.
  • Цикорій – 1,5 ч. л.
  • Дріжджі сухі – ½ ч. л.
  • Цукор – 5 ст. л.

Процес приготування:

1. Для початку висипаємо в чистий стакан 1,5 чайної ложки цикорію. Додаємо лимонну кислоту і цукор.

2. Тепер необхідно прокип’ятити воду для того, щоб залити суху суміш. Включаємо плиту і ставимо невелику ємність на конфорку. Вливаємо воду і доводимо до кипіння. Виливаємо кип’ячену воду (300 мл) у склянку з сумішшю. Чекаємо, поки розчиниться цукор і цикорій.

3. Заздалегідь готуємо банку для квасу. Вибираємо цілу посуд, промиваємо її і висушуємо. Заливаємо в банку 1200 мл кип’яченої води. Змішуємо стаканную рідину з водою в банку, добре перемішуємо.

4. Засипаємо дріжджі. Перемішуємо до повного їх розчинення.

5. Нещільно накриваємо квас кришкою і залишаємо в умовах кімнатної температури на 24 години. Через добу проціджуємо напій і ставимо в холодильник. Охолоджений квас подаємо до столу.

Приємного апетиту!