Напій вийде смачним і корисним, якщо правильно підібрати інгредієнти для його приготування краще використовувати розчинний цикорій без добавок, лимонну кислоту для швидкого бродіння, родзинки, м’яту або мед – для більш виразного смаку.
Квас з цикорію в домашніх умовах на 5 літрів
У процесі варіння цикорію утворюється піна, яка піднімається і випливає за краї каструлі. Тому необхідно вибирати каструлю побільше і не накривати кришкою.
Інгредієнти на
5 л.
- Цикорій 2 ст. л.
- Вода 5 л.
- Цукор-пісок 400 гр.
- Сухі дріжджі 1.5 ч. л.
- Лимонна кислота 1 ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати квас з цикорію в домашніх умовах? У велику каструлю наливаємо воду. Включаємо плиту і встановлюємо середній вогонь. Ставимо каструлю з водою на конфорку. Вода повинна закипіти. Тільки після цього додаємо необхідну кількість цукру і цикорію.
- Розмішуємо вміст каструлі до однорідності, а потім знову доводимо рідину до кипіння.
- Після того, як суміш закипить, починаємо поступово вводити лимонну кислоту. Краще всього це зробити в два заходи, щоб уникнути виходу рідини за краї каструлі, так як при кипінні вода дуже сильно вирує, а при контакті з лимонною кислотою – ще більше.
- Вимикаємо плиту і даємо розчину охолонути. Температура рідини повинна досягти позначки 35 градусів, щоб можна було засипати в неї дріжджі. Перемішуємо вміст каструлі до однорідності і залишаємо в спокої на добу. Накриваємо зверху щільною тканиною, наприклад рушником.
- Через 24 години квас проціджують через марлю в іншу посудину. Найкраще для цієї мети підійде скляна банка. Охолоджуємо квас і подаємо до столу в склянках.
Приємного апетиту!
Квас з цикорію з сухими дріжджами як з бочки
Даний рецепт дозволяє приготувати квас всього за 6 годин. Зробіть все згідно з рецептом і вже після важкого робочого дня зможете насолодитися освіжаючим напоєм.
Час готування – 6 ч. 35 хв.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій: 1.
Склад:
- Цукор – 150-300 гр.
- Вода – 2 л
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Кислота лимонна – ½ ч. л.
- Цикорій – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. У великій каструлі змішуємо цукор, цикорій і лимонну кислоту. Розводимо суху суміш холодною водою. Включаємо плиту і ставимо на неї ємність з рідиною. Доводимо заготовку до кипіння на середньому вогні. Знімаємо каструлю з конфорки і вимикаємо плиту.
2. Всипати дріжджі в гарячу суміш категорично заборонено. Рідину необхідно остудити до певної температури (30-35 градусів) – вона повинна бути не холодною, а теплою. Тепер можна засипати дріжджі.
3. Перемішуємо рідина з дріжджами. Накриваємо каструлю кришкою, але не щільно, закутуємо рушником. Залишаємо в спокої до тих пір, поки не утворюється біла піна на поверхні квасу. Це означає, що дріжджі активувалися.
4. Через 6 годин проціджуємо готовий квас в будь-яку зручну ємність (пляшки або банку) за допомогою марлі або дрібного сита.
5. Охолоджуємо напій наливають у склянки.
Приємного апетиту!
Духмяний квас з цикорію з м’ятою на 3-літрову банку
Квас з цикорію дуже корисний для людей, які страждають діабетом і хворобами шлунка. Він служить заміною кави для хворих на гіпертонію. А з додаванням м’яти напій стане більш насиченим і освіжаючим.
Час готування – 8 ч. 35 хв.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій: 1.
Склад:
- Вода – 3 л
- Цукор – 200 гр.
- Цикорій – 1 ст. л.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Кислота лимонна – ½ ч. л.
- М’ята – 1 пучок.
Процес приготування:
1. Для приготування квасу нам знадобиться каструля. У неї ми вливаємо не всю воду, а тільки половину одного літра. У воду додаємо сухі дріжджі. Вода для квасу повинна бути гарячою.
2. Додаємо трохи цукру і перемішуємо з водою і дріжджами. Необхідно, щоб дріжджі запрацювали, тому накриваємо каструлю рушником і залишаємо в умовах кімнатної температури. Коли квас покриється білою піною, стане зрозуміло, що дріжджі працюють.
3. Поки заготівля настоюється, займемося іншими складовими квасу. В іншу каструлю додаємо лимонну кислоту, цикорій і цукор. Додаємо пучок м’яти. Заливаємо все інгредієнти залишками води.
4. Включаємо плиту. Ставимо на конфорку каструлю з вмістом і чекаємо, поки рідина з домішками дійде до кипіння. Коли це станеться, вимикаємо плиту і накриваємо каструлю кришкою.
5. Знімаємо каструлю з плити і охолодити рідину. Вливаємо воду з дріжджами і знову залишаємо квас настоюватися (бажано на ніч). Через 6-7 годин проціджуємо і охолоджуємо напій. Подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Швидкий квас з цикорію за 4 години без дріжджів
Квас з цикорію виходить не надто насиченим, але не менш смачним. Мед надає напою бурштиновий відтінок, а лимонний сік – легку кислинку. В охолодженому вигляді квас добре освіжає в спеку.
Час готування – 4 ч. 25 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій: 1.
Склад:
- Вода кип’ячена – 885 гр.
- Ізюм – 8 шт.
- Мед – 15 гр.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Цикорій – 1 ст. л.
- Цукор – ½ ч. л.
Процес приготування:
1. У невеликій каструлі нагріваємо воду. Наливаємо 135 грамів рідини і ставимо на плиту. Включаємо її на середній вогонь. Доводимо до кипіння. Додаємо цикорій. Перемішуємо їх з водою до однорідності.
2. В окрему ємність (можна в каструлі) наливаємо теплу воду (температура повинна бути не більше 35 градусів). Додаємо в неї суміш цикорію і кип’яченої води.
3. Слідом додаємо лимонний сік і мед. Родзинки необхідно заздалегідь промити і злегка просушити. Після всіх процедур висипаємо його слідом за лимонним соком і медом.
4. Додаємо дрібку цукру в заготовку. Перемішуємо всі інгредієнти і щільно накриваємо каструлю харчовою плівкою. Залишаємо квас на 4-5 годин на кухонному столі.
. Проціджуємо квас в скляну банку і залишаємо охолоджуватися. Через 1-2 години п’ємо підбадьорливий напій.
Приємного апетиту!
Дуже смачний рецепт квасу з цикорію з лимонною кислотою
Для приготування квасу з цикорію необхідно вибирати продукт, який не містить хімічних речовин і підсилювачів смаку, інакше в результаті ми не отримаємо корисного напою.
Час готування – 24 години 25 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій: 1.
Інгредієнти:
- Вода кип’ячена – 1,5 мл
- Кислота лимонна – ½ ч. л.
- Цикорій – 1,5 ч. л.
- Дріжджі сухі – ½ ч. л.
- Цукор – 5 ст. л.
Процес приготування:
1. Для початку висипаємо в чистий стакан 1,5 чайної ложки цикорію. Додаємо лимонну кислоту і цукор.
2. Тепер необхідно прокип’ятити воду для того, щоб залити суху суміш. Включаємо плиту і ставимо невелику ємність на конфорку. Вливаємо воду і доводимо до кипіння. Виливаємо кип’ячену воду (300 мл) у склянку з сумішшю. Чекаємо, поки розчиниться цукор і цикорій.
3. Заздалегідь готуємо банку для квасу. Вибираємо цілу посуд, промиваємо її і висушуємо. Заливаємо в банку 1200 мл кип’яченої води. Змішуємо стаканную рідину з водою в банку, добре перемішуємо.
4. Засипаємо дріжджі. Перемішуємо до повного їх розчинення.
5. Нещільно накриваємо квас кришкою і залишаємо в умовах кімнатної температури на 24 години. Через добу проціджуємо напій і ставимо в холодильник. Охолоджений квас подаємо до столу.
Приємного апетиту!