Збитень – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Збитень – це старовинний слов’янський напій, який користується величезним попитом, і по сей день, а пояснюється це дуже просто, тому як ніхто не може встояти перед насиченим поєднанням меду, різних прянощів і ароматних трав. Збитень закохує в себе з першого ковтка, особливо, якщо готувати його на основі малини, яблук або обліпихи – всі ці додаткові компоненти зовсім не обов’язкові, проте, вони позначаються на смак виключно позитивним чином.

Безалкогольний збитень – класичний рецепт в домашніх умовах

Безалкогольний збитень – це в міру пряний і солодкуватий напій, на приготування якого ви не витратите багато часу, однак, здивуйте свої смакові рецептори. Лише одного разу скуштувавши збитень, ви будете готувати мало не через день – гарантовано!

Інгредієнти на
3 порц.

  • Вода-3 склянки
  • Чай чорний 1.5 склянки
  • Мед 4 ст. л.
  • Кориця за смаком
  • Гвоздика за смаком
  • Імбир за смаком
  • Кардамон за смаком
  • Бадьян за смаком
  • Перець чорний горошок за смаком

Процес приготування:

  1. Викладаємо на робочу поверхню всі необхідні компоненти.
  2. Орієнтуючись на свої смакові уподобання, заварюємо чай.
  3. У кухлик викладаємо прянощі та мед.
  4. Слідом переливаємо заварку і киплячу воду, рідини повинно бути близько трьох склянок.
  5. вогнетривкий посуд Поміщаємо на конфорку і, довівши до кипіння, підсмажуємо на мінімальному полум’я 5 хвилин. За допомогою шумівки видаляємо утворюється пінку.
  6. Наполягаємо, збитень під кришкою 3-5 хвилин, проціджуємо через сито або марлю.
  7. Для тривалого збереження тепла, перелити в термос і приступаємо до дегустації!