Збитень – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Кавовий збитень

Кавовий збитень – це корисна і зігріває альтернатива звичайному меленої кави, який піднімає тиск і частішає серцебиття. Для балансу смаку використовуються такі смачні інгредієнти, як зацукрований імбир, ароматна кориця і будь-сироп, який доводиться вам за смаком.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Кава мелена – 2 ч. л.
  • зацукрований Імбир – 1 жменя.
  • Вода – 300 мл
  • Сироп – 50 мл
  • Гвоздика – 4 бутона.
  • Кориця мелена – 1/3 ч. ложки
  • Горіх мускатний мелений – 2 щіпки.
  • Сік лимона – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Жменьку зацукрованого імбиру разом з бутонами гвоздики висипаємо в кухлик.

Крок 2. Підсипаємо натуральна кава.

Крок 3. Додаємо мускатний горіх і корицю – заливаємо водою і ставимо на вогонь.

Крок 4. Доводимо суміш до кипіння і вимикаємо нагрівання. Закриваємо кришкою і засікаємо 5 хвилин.

Крок 5. Ароматний збитень розливаємо по чашах і підливаємо лимонний сік і солодкий сироп.

Крок 6. Насолоджуємося!