Збитень – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Яблучний збитень

Яблучний збитень по своєму смаку значно відрізняється від класичного варіанту, проте, це йде тільки на користь для напою, бо як яблука насичують смак своїми апетитними нотками. Для готування рекомендуємо вибирати фрукти кисло-солодких сортів, так буде набагато смачніше!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Вода – 1,5 л
  • Яблука – 2 шт.
  • М’ята сушена – 2 ч. л.
  • Корінь імбиру – 10-20 гр.
  • Кориця в паличках – 1 шт.
  • Гвоздика – 4 бутона.
  • Мед – 5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Фрукти промиваємо під струменем води і розрізаємо на шматочки, вирізати насінну коробочку.

Крок 2. Готуємо добавки.

Крок 3. У жаростійку глибоку ємність висипаємо яблука, шматочки очищеного імбиру, м’яту і паличку кориці – заливаємо прохолодною водою.

Крок 4. Доводимо відвар до кипіння і прикриваємо кришкою, тушкуємо на мінімальному нагріві 15 хвилин, прибираючи пінку.

Крок 5. Прибираємо сотейник з плити і вводимо мед, ретельно розмішуємо і витримуємо під кришкою ще 15 хвилин.

Крок 6. Збитень проціджуємо і розливаємо по чашках.

Крок 7. Приємного апетиту!