Збитень – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Обліпиховий збитень

Обліпиховий збитень – ароматний напій, який зігріє вас темними зимовими вечорами і подарує вам гарний настрій. Крім прекрасних смакових характеристик, збитень дуже корисний для організму, так як в обліписі міститься велика кількість вітамінів, а також макро – і мікроелементів.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Вода – 1,5 л
  • Мед рідкий – 150 мл
  • Обліпиха – 200 гр.
  • Апельсини – 1 шт.
  • Гвоздика – 4 бутона.
  • Кориця в паличках – 2 шт.
  • Бадьян – 2 шт.
  • Корінь імбиру – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу та зручності готуємо складові.

Крок 2. Обліпиху висипаємо в каструльку, заливаємо водою і варимо близько 8-10 хвилин з моменту закипання, не забуваючи видаляти шумівкою пінку.

Крок 3. Закидаємо невеликі скибочки імбиру.

Крок 4. Також додаємо спеції, проварюємо близько 10 хвилин і знімаємо з плити. Наполягаємо, прикривши кришкою, 15-20 хвилин.

Крок 5. Потім склад проціджуємо за допомогою сита з дрібними отворами.

Крок 6. Присмачую рідким медом і соком одного цитрусового фрукта.

Крок 7. Збитень подаємо до столу в теплому вигляді і насолоджуємося його неповторним смаком!