Обліпиховий збитень
Обліпиховий збитень – ароматний напій, який зігріє вас темними зимовими вечорами і подарує вам гарний настрій. Крім прекрасних смакових характеристик, збитень дуже корисний для організму, так як в обліписі міститься велика кількість вітамінів, а також макро – і мікроелементів.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Вода – 1,5 л
- Мед рідкий – 150 мл
- Обліпиха – 200 гр.
- Апельсини – 1 шт.
- Гвоздика – 4 бутона.
- Кориця в паличках – 2 шт.
- Бадьян – 2 шт.
- Корінь імбиру – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для прискорення процесу та зручності готуємо складові.
Крок 2. Обліпиху висипаємо в каструльку, заливаємо водою і варимо близько 8-10 хвилин з моменту закипання, не забуваючи видаляти шумівкою пінку.
Крок 3. Закидаємо невеликі скибочки імбиру.
Крок 4. Також додаємо спеції, проварюємо близько 10 хвилин і знімаємо з плити. Наполягаємо, прикривши кришкою, 15-20 хвилин.
Крок 5. Потім склад проціджуємо за допомогою сита з дрібними отворами.
Крок 6. Присмачую рідким медом і соком одного цитрусового фрукта.
Крок 7. Збитень подаємо до столу в теплому вигляді і насолоджуємося його неповторним смаком!