Збитень – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Журавлинний збитень в домашніх умовах

Журавлинний збитень в домашніх умовах – це простий і швидкий спосіб зігріти себе холодним ввечері, замінивши такою корисною альтернативою солодкі чаї з цукром або міцну каву. Завдяки використанню ягід, напій насичується неймовірним смаком з ноткою кислинки.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Вода – 4 л
  • Журавлина заморожена – 500 гр.
  • Мед – 8 ст. л.
  • Цукор-пісок – 8 ст. л.
  • Гвоздика – 5 бутонів.
  • Паличка кориці – 1 шт.
  • Кардамон – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Ягоди ретельно перебираємо і промиваємо під струменем води. Паралельно в каструлі доводимо до кипіння чотири літри води.

Крок 2. Закидаємо журавлину в окріп і варимо протягом 5 хвилин. Відкидаємо на сито і обов’язково зберігаємо відвар.

Крок 3. Покласти ягоди в друшляку над посудом з відваром і розминаємо в пюре.

Крок 4. Склад ставимо на конфорку і тушкуємо на мінімальному полум’я 20 хвилин. Потім додаємо кардамон, корицю і гвоздику. Кладемо мед.

Крок 5. Знімаємо пробу, і якщо солодощі не вистачає, то підсипаємо цукровий пісок – перемішуємо.

Крок 6. Проціджуємо, розливаємо по чашках і насолоджуємося!