Масала чай – 6 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Масала чай — це зігріваючий напій, який готують на основі чорного чаю і духмяних прянощів. Інтерпретацій ароматного напою безліч, у кожній країні і навіть родині є свій улюблений варіант чаю. Традиційними компонентами для чаю масала є чорний чай, молоко, цукровий пісок, кардамон і імбир. У збірці зібрані найпопулярніші варіанти чудового напою. Кожен варіант хороший по-своєму.

Чай масала з молоком

Чай масала з молоком володіє зігріваючою і втамовує спрагу ефектом. Чорний чай з молоком і прянощами доставить незабутнє задоволення і привнесе затишну атмосферу в дружнє чаювання. Запашний напій з остринкой імбиру огорне своєю теплотою. Особливо в холодну пору року пряний чай передає незабутній настрій.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Імбир 1.5 см
  • Молоко коров’яче 1 чашка
  • Цукор-пісок 2 ч. л.
  • Спеції Масала ½ ч. л.
  • Чай чорний 1 ч. л.
  • Вода 1.5 чашки

Процес приготування:

  1. Спеції масала – кориця, гвоздика, чорний перець горошком, зелений кардамон, порошок імбиру, чорний кардамон.
  2. Можна придбати готовий набір спецій або змолоти самостійно.
  3. Коли спеції смолоты, можна приступити до приготування запаморочливого напою.
  4. Крім того, що в спеції масала входить сухий порошок імбиру, знадобиться свіжий корінь.
  5. Молоко можна використовувати різної жирності.
  6. У каструлю налийте воду і доведіть до закипання. У киплячу воду натріть корінь імбиру.
  7. Слідом всипте чорний гранульований чай і набір спецій масала. Закип’ятіть, зменшіть нагрів і варіть напій 5-7 хвилин.
  8. У готовий відвар влийте молоко і проваріть 3-5 хвилин.
  9. Подсахарите і кип’ятіть ще 1 хвилину.
  10. Підготуйте ємність і сито.
  11. Процідіть напій.
  12. Розлийте по чашках.
  13. Запрошуйте друзів чаювати. Приємного насолоди!

Масала чай без молока в домашніх умовах

Масала чай без молока в домашніх умовах приготувати може кожен. Напій прийшов до нас з Індії, але як такого еталону не існує. В залежності від країн і регіонів набір спецій може змінюватись. Чай готують з чорних або зелених сортів. Кожна варіація має свій неперевершений смак і аромат.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Імбир – 1,5 див.
  • Кориця мелена – ¼ ч. л.
  • Гвоздика – 1 шт.
  • Аніс – 3-5 шт.
  • Кардамон мелений – щіпка.
  • Чорний чай, зелений – 1 ч. л.
  • Вода – 1,5 чашки.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть необхідні спеції. У моєму випадку це корінь імбиру, мелена кориця, бутон гвоздики, аніс і мелений кардамон.

Крок 2. В заварник або кухоль з отворами відправте прянощі. Насипте чай. Чорний або зелений, якій віддаєте перевагу. Ємність попередньо обдайте окропом.

Крок 3. Залийте окропом.

Крок 4. Закрийте кришкою і дайте настоятися. Чим довше настоюється чай, тим насиченішим буде смак. Зазвичай процес займає від 15 до 30 хвилин.

Крок 5. Запашний напій процідіть і вилийте в чашку. Сідайте зручніше і насолоджуйтеся незвичайним напоєм. Підсолодіть чай за бажанням. Приємного насолоди!

Як приготувати імбирний чай масала

Як приготувати імбирний чай масала – питання, що має безліч варіантів рішення. Кожна господиня, яка любить зігріваючий напій, має свій ідеальний рецепт. Сьогодні поділюся своїм фаворитом, який підкорив моє серце з першого разу. Чарівний напій припаде до смаку кожному гурману, зігріє і занурить в казкову атмосферу.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2

Склад:

  • Імбир – 30 гр.
  • мускатний Горіх тертий – 2 гр.
  • Цукор тростинний – 8 ч. л.
  • Вершки 10% – 450 мл
  • Цедра апельсина – 1 ч. л.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Чай чорний листовий – 4 ч. л.
  • Окріп – 500 мл

Процес приготування:

Крок 1. Для напою я використовую чорний листовий чай.

Крок 2. Відміряйте 500 мілілітрів води. Закип’ятіть воду.

Крок 3. Термос обдайте окропом. Насипте в нього чай і влийте окріп. Закрутіть кришку і дайте заваритися.

Крок 4. Відміряйте 450 мілілітрів вершків.

Крок 5. Відміряйте спеції.

Крок 6. Вершки налити в сотейник, насипте мелену корицю, апельсинову цедру і цукор. Поставте на конфорку і закип’ятіть. Кип’ятіть 5 хвилин.

Крок 7. Корінь імбиру звільніть від шкірки і натріть на тертці.

Крок 8. Імбир додайте вершки зі спеціями. Кип’ятіть ще 5 хвилин.

Крок 9. Натріть мускатний горіх.

Крок 10. В вершкову масу процідіть заварений чай і подрібнений мускатний горіх.

Крок 11. Закип’ятіть і вимкніть конфорку. Залиште настоюватися 5 хвилин.

Крок 12. Знову процідіть.

Крок 13. Запашний чай розлийте по чашках і пригощайте рідних і близьких. Приємного чаювання!

Чай масала з кокосовим молоком

Чай масала з кокосовим молоком – приголомшливий напій, який неодмінно отримає високу оцінку від любителів чаю. Пряний напій відтіняє і пом’якшує кокосове молоко. Рекомендується брати молоко підвищеної жирності. Чарівний чай виходить шалено смачним і ароматним. Любителі кокоса будуть у захваті і отримають незабутні емоції.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Імбир – 0,5 ч. л.
  • Гвоздика – 2-3 шт.
  • Цукор кокосовий – 1 ст. л.
  • Кокосове молоко – 150 мл
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л.
  • Чай чорний/зелений – 1 ст. л.
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть інгредієнти. По мені це ідеальний набір спецій і в тій кількості, яка повністю задовольняє мій смак. Ви ж дивіться за своїм уподобанням.

Крок 2. Влийте воду в посуд і всипте спеції – корицю, мелений імбир і гвоздику. Якщо гвоздика в бутонах, а кориця в паличці, попередньо подрібніть прянощі. Встановіть ємність на конфорку і закип’ятіть.

Крок 3. Зніміть з конфорки і насипте чай – чорний або зелений, листовий або гранульований на свій вибір. Залиште заваритися хвилин на 5.

Крок 4. В окремий посуд всипте кокосовий цукор і влити кокосове молоко. Закип’ятіть.

Крок 5. У чашку або кухоль для подачі процідіть настоявшийся чай. У мене спеціальний атмосферне стакан з кришкою.

Крок 6. Залийте підігрітим солодким кокосовим молоком. Об’єднайте інгредієнти.

Крок 7. Сідайте і насолоджуйтеся або кличте друзів скуштувати бездоганний напій. Приємного чаювання!

Чай масала з медом

Чай масала з медом готується неймовірно швидко. Напій, що бадьорить, піднімає настрій і постачає приливом сил на весь день. Запашний чай на любителя, достаток прянощів може сподобатися не всім. Але кількість варіюється відповідно до вимог і побажань. Спробуйте і, можливо, цей варіант стане вашим фаворитом!

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3

Склад:

  • Корінь імбиру – 10 гр.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Мед рідкий – за смаком.
  • Аніс – 3 зірочки.
  • Кориця мелена – 2 щіпки.
  • Чай чорний крупнолистовий – 3 ч. л.
  • Молоко – 1 л
  • Кардамон – 1 щіпка.
  • Мускатний горіх мелений – 1 щіпка.
  • Перець запашний горошком – ¼ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть необхідні інгредієнти.

Крок 2. Відміряйте 3 чайні ложки чорного крупнолистового чаю і залийте холодною водою, щоб листочки розкрилися.

Крок 3. Каструлю облийте водою, влийте молоко, додайте розкрилися листочки чаю і мед. Закип’ятіть вміст.

Крок 4. По черзі додайте корицю, гвоздику, кардамон, мускатний горіх, перець запашний горошком, аніс і очищений і подрібнений корінь імбиру. Можна придбати готовий набір спецій або змолоти самостійно.

Крок 5. Закип’ятіть, зменшіть нагрів і варіть напій 5-7 хвилин. Вимкніть конфорку і настоюйте під кришкою 5 хвилин. Процідіть напій. Розлийте по чашках. Запрошуйте друзів чаювати. Приємного насолоди!

Чай масала з апельсином

Чай масала з апельсином відзначать любителі цитрусових фруктів. Традиційно чай масала готують з молоком, використовуючи чорний або зелений чай і всілякі прянощі. Сьогодні я пропоную інший варіант напою. Покуштувавши чашечку цього чаю, вас переповнить чарівне настрій і оточить затишна атмосфера.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Імбир мелений – 0,5 ч. л.
  • Гвоздика – 4 бутона.
  • Мед рідкий/цукор – за смаком.
  • Апельсин – 2 шт.
  • Кориця – 2 палички.
  • Чорний чай, зелений – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Кардамон мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть інгредієнти. Соковиті помаранчеві плоди вимийте і обсушіть.

Крок 2. Гвоздику роздушіть ступкою, щоб розкрилися всі аромати. Можна придбати готовий набір спецій або змолоти самостійно. Коли спеції смолоты, можна приступити до приготування запаморочливого напою.

Крок 3. Цитруси розділіть на кружечки або часточки.

Крок 4. Ємність наповніть водою і закип’ятіть. У киплячу воду закиньте половину апельсинових кружечків, спеції і заварку. Після повторного закипання проваріть, п’яти хвилин буде достатньо. Чай можна використовувати чорний або зелений, листовий або гранульований – за вашим бажанням.

Крок 5. Красиві гуртки наповніть ароматним чаєм, підсолодіть цукром або медом і кожну кружку додайте свіжий апельсиновий кружечок для насиченого смаку і декору. Я для солодощі використовую рідкий мед.

Крок 6. Кличте друзів зігрітися і насолодитися напоєм. Відмінний варіант підбадьоритися холодним зимовим вечором або використовувати для профілактики простудних захворювань. Приємного насолоди!