Масала чай – 6 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Масала чай — це зігріваючий напій, який готують на основі чорного чаю і духмяних прянощів. Інтерпретацій ароматного напою безліч, у кожній країні і навіть родині є свій улюблений варіант чаю. Традиційними компонентами для чаю масала є чорний чай, молоко, цукровий пісок, кардамон і імбир. У збірці зібрані найпопулярніші варіанти чудового напою. Кожен варіант хороший по-своєму.

Чай масала з молоком

Чай масала з молоком володіє зігріваючою і втамовує спрагу ефектом. Чорний чай з молоком і прянощами доставить незабутнє задоволення і привнесе затишну атмосферу в дружнє чаювання. Запашний напій з остринкой імбиру огорне своєю теплотою. Особливо в холодну пору року пряний чай передає незабутній настрій.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Імбир 1.5 см
  • Молоко коров’яче 1 чашка
  • Цукор-пісок 2 ч. л.
  • Спеції Масала ½ ч. л.
  • Чай чорний 1 ч. л.
  • Вода 1.5 чашки

Процес приготування:

  1. Спеції масала – кориця, гвоздика, чорний перець горошком, зелений кардамон, порошок імбиру, чорний кардамон.
  2. Можна придбати готовий набір спецій або змолоти самостійно.
  3. Коли спеції смолоты, можна приступити до приготування запаморочливого напою.
  4. Крім того, що в спеції масала входить сухий порошок імбиру, знадобиться свіжий корінь.
  5. Молоко можна використовувати різної жирності.
  6. У каструлю налийте воду і доведіть до закипання. У киплячу воду натріть корінь імбиру.
  7. Слідом всипте чорний гранульований чай і набір спецій масала. Закип’ятіть, зменшіть нагрів і варіть напій 5-7 хвилин.
  8. У готовий відвар влийте молоко і проваріть 3-5 хвилин.
  9. Подсахарите і кип’ятіть ще 1 хвилину.
  10. Підготуйте ємність і сито.
  11. Процідіть напій.
  12. Розлийте по чашках.
  13. Запрошуйте друзів чаювати. Приємного насолоди!