Масала чай – 6 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати імбирний чай масала

Як приготувати імбирний чай масала – питання, що має безліч варіантів рішення. Кожна господиня, яка любить зігріваючий напій, має свій ідеальний рецепт. Сьогодні поділюся своїм фаворитом, який підкорив моє серце з першого разу. Чарівний напій припаде до смаку кожному гурману, зігріє і занурить в казкову атмосферу.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2

Склад:

  • Імбир – 30 гр.
  • мускатний Горіх тертий – 2 гр.
  • Цукор тростинний – 8 ч. л.
  • Вершки 10% – 450 мл
  • Цедра апельсина – 1 ч. л.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Чай чорний листовий – 4 ч. л.
  • Окріп – 500 мл

Процес приготування:

Крок 1. Для напою я використовую чорний листовий чай.

Крок 2. Відміряйте 500 мілілітрів води. Закип’ятіть воду.

Крок 3. Термос обдайте окропом. Насипте в нього чай і влийте окріп. Закрутіть кришку і дайте заваритися.

Крок 4. Відміряйте 450 мілілітрів вершків.

Крок 5. Відміряйте спеції.

Крок 6. Вершки налити в сотейник, насипте мелену корицю, апельсинову цедру і цукор. Поставте на конфорку і закип’ятіть. Кип’ятіть 5 хвилин.

Крок 7. Корінь імбиру звільніть від шкірки і натріть на тертці.

Крок 8. Імбир додайте вершки зі спеціями. Кип’ятіть ще 5 хвилин.

Крок 9. Натріть мускатний горіх.

Крок 10. В вершкову масу процідіть заварений чай і подрібнений мускатний горіх.

Крок 11. Закип’ятіть і вимкніть конфорку. Залиште настоюватися 5 хвилин.

Крок 12. Знову процідіть.

Крок 13. Запашний чай розлийте по чашках і пригощайте рідних і близьких. Приємного чаювання!