Як приготувати імбирний чай масала
Як приготувати імбирний чай масала – питання, що має безліч варіантів рішення. Кожна господиня, яка любить зігріваючий напій, має свій ідеальний рецепт. Сьогодні поділюся своїм фаворитом, який підкорив моє серце з першого разу. Чарівний напій припаде до смаку кожному гурману, зігріє і занурить в казкову атмосферу.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2
Склад:
- Імбир – 30 гр.
- мускатний Горіх тертий – 2 гр.
- Цукор тростинний – 8 ч. л.
- Вершки 10% – 450 мл
- Цедра апельсина – 1 ч. л.
- Кориця мелена – 1 ч. л.
- Чай чорний листовий – 4 ч. л.
- Окріп – 500 мл
Процес приготування:
Крок 1. Для напою я використовую чорний листовий чай.
Крок 2. Відміряйте 500 мілілітрів води. Закип’ятіть воду.
Крок 3. Термос обдайте окропом. Насипте в нього чай і влийте окріп. Закрутіть кришку і дайте заваритися.
Крок 4. Відміряйте 450 мілілітрів вершків.
Крок 5. Відміряйте спеції.
Крок 6. Вершки налити в сотейник, насипте мелену корицю, апельсинову цедру і цукор. Поставте на конфорку і закип’ятіть. Кип’ятіть 5 хвилин.
Крок 7. Корінь імбиру звільніть від шкірки і натріть на тертці.
Крок 8. Імбир додайте вершки зі спеціями. Кип’ятіть ще 5 хвилин.
Крок 9. Натріть мускатний горіх.
Крок 10. В вершкову масу процідіть заварений чай і подрібнений мускатний горіх.
Крок 11. Закип’ятіть і вимкніть конфорку. Залиште настоюватися 5 хвилин.
Крок 12. Знову процідіть.
Крок 13. Запашний чай розлийте по чашках і пригощайте рідних і близьких. Приємного чаювання!