Масала чай – 6 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Чай масала з апельсином

Чай масала з апельсином відзначать любителі цитрусових фруктів. Традиційно чай масала готують з молоком, використовуючи чорний або зелений чай і всілякі прянощі. Сьогодні я пропоную інший варіант напою. Покуштувавши чашечку цього чаю, вас переповнить чарівне настрій і оточить затишна атмосфера.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Імбир мелений – 0,5 ч. л.
  • Гвоздика – 4 бутона.
  • Мед рідкий/цукор – за смаком.
  • Апельсин – 2 шт.
  • Кориця – 2 палички.
  • Чорний чай, зелений – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Кардамон мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть інгредієнти. Соковиті помаранчеві плоди вимийте і обсушіть.

Крок 2. Гвоздику роздушіть ступкою, щоб розкрилися всі аромати. Можна придбати готовий набір спецій або змолоти самостійно. Коли спеції смолоты, можна приступити до приготування запаморочливого напою.

Крок 3. Цитруси розділіть на кружечки або часточки.

Крок 4. Ємність наповніть водою і закип’ятіть. У киплячу воду закиньте половину апельсинових кружечків, спеції і заварку. Після повторного закипання проваріть, п’яти хвилин буде достатньо. Чай можна використовувати чорний або зелений, листовий або гранульований – за вашим бажанням.

Крок 5. Красиві гуртки наповніть ароматним чаєм, підсолодіть цукром або медом і кожну кружку додайте свіжий апельсиновий кружечок для насиченого смаку і декору. Я для солодощі використовую рідкий мед.

Крок 6. Кличте друзів зігрітися і насолодитися напоєм. Відмінний варіант підбадьоритися холодним зимовим вечором або використовувати для профілактики простудних захворювань. Приємного насолоди!