Масала чай – 6 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Чай масала з медом

Чай масала з медом готується неймовірно швидко. Напій, що бадьорить, піднімає настрій і постачає приливом сил на весь день. Запашний чай на любителя, достаток прянощів може сподобатися не всім. Але кількість варіюється відповідно до вимог і побажань. Спробуйте і, можливо, цей варіант стане вашим фаворитом!

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3

Склад:

  • Корінь імбиру – 10 гр.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Мед рідкий – за смаком.
  • Аніс – 3 зірочки.
  • Кориця мелена – 2 щіпки.
  • Чай чорний крупнолистовий – 3 ч. л.
  • Молоко – 1 л
  • Кардамон – 1 щіпка.
  • Мускатний горіх мелений – 1 щіпка.
  • Перець запашний горошком – ¼ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть необхідні інгредієнти.

Крок 2. Відміряйте 3 чайні ложки чорного крупнолистового чаю і залийте холодною водою, щоб листочки розкрилися.

Крок 3. Каструлю облийте водою, влийте молоко, додайте розкрилися листочки чаю і мед. Закип’ятіть вміст.

Крок 4. По черзі додайте корицю, гвоздику, кардамон, мускатний горіх, перець запашний горошком, аніс і очищений і подрібнений корінь імбиру. Можна придбати готовий набір спецій або змолоти самостійно.

Крок 5. Закип’ятіть, зменшіть нагрів і варіть напій 5-7 хвилин. Вимкніть конфорку і настоюйте під кришкою 5 хвилин. Процідіть напій. Розлийте по чашках. Запрошуйте друзів чаювати. Приємного насолоди!