Чай масала з медом
Чай масала з медом готується неймовірно швидко. Напій, що бадьорить, піднімає настрій і постачає приливом сил на весь день. Запашний чай на любителя, достаток прянощів може сподобатися не всім. Але кількість варіюється відповідно до вимог і побажань. Спробуйте і, можливо, цей варіант стане вашим фаворитом!
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3
Склад:
- Корінь імбиру – 10 гр.
- Гвоздика – 3 шт.
- Мед рідкий – за смаком.
- Аніс – 3 зірочки.
- Кориця мелена – 2 щіпки.
- Чай чорний крупнолистовий – 3 ч. л.
- Молоко – 1 л
- Кардамон – 1 щіпка.
- Мускатний горіх мелений – 1 щіпка.
- Перець запашний горошком – ¼ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть необхідні інгредієнти.
Крок 2. Відміряйте 3 чайні ложки чорного крупнолистового чаю і залийте холодною водою, щоб листочки розкрилися.
Крок 3. Каструлю облийте водою, влийте молоко, додайте розкрилися листочки чаю і мед. Закип’ятіть вміст.
Крок 4. По черзі додайте корицю, гвоздику, кардамон, мускатний горіх, перець запашний горошком, аніс і очищений і подрібнений корінь імбиру. Можна придбати готовий набір спецій або змолоти самостійно.
Крок 5. Закип’ятіть, зменшіть нагрів і варіть напій 5-7 хвилин. Вимкніть конфорку і настоюйте під кришкою 5 хвилин. Процідіть напій. Розлийте по чашках. Запрошуйте друзів чаювати. Приємного насолоди!