Масала чай – 6 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Масала чай без молока в домашніх умовах

Масала чай без молока в домашніх умовах приготувати може кожен. Напій прийшов до нас з Індії, але як такого еталону не існує. В залежності від країн і регіонів набір спецій може змінюватись. Чай готують з чорних або зелених сортів. Кожна варіація має свій неперевершений смак і аромат.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Імбир – 1,5 див.
  • Кориця мелена – ¼ ч. л.
  • Гвоздика – 1 шт.
  • Аніс – 3-5 шт.
  • Кардамон мелений – щіпка.
  • Чорний чай, зелений – 1 ч. л.
  • Вода – 1,5 чашки.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть необхідні спеції. У моєму випадку це корінь імбиру, мелена кориця, бутон гвоздики, аніс і мелений кардамон.

Крок 2. В заварник або кухоль з отворами відправте прянощі. Насипте чай. Чорний або зелений, якій віддаєте перевагу. Ємність попередньо обдайте окропом.

Крок 3. Залийте окропом.

Крок 4. Закрийте кришкою і дайте настоятися. Чим довше настоюється чай, тим насиченішим буде смак. Зазвичай процес займає від 15 до 30 хвилин.

Крок 5. Запашний напій процідіть і вилийте в чашку. Сідайте зручніше і насолоджуйтеся незвичайним напоєм. Підсолодіть чай за бажанням. Приємного насолоди!