Білий налив на зиму – це прості і смачні кулінарні ідеї для всієї родини. З соковитих і насичених за смаком яблук виходять яскраві компоти, соки та інші ласощі. Обов’язково беріть на замітку нашу перевірену добірку з п’яти кращих рецептів заготовок з покроковими фотографіями.
Компот з білого наливу на зиму на 3 літрову банку
Компот з білого наливу на зиму на 3-х літрову банку – це смачна і легка у виконанні ідея для тривалого зберігання. Такий напій вийде цікавим за смаком і неймовірно ароматним. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Інгредієнти на
3 л.
- Яблука 1.5 кг
- Цукор-пісок-1 склянка
Процес приготування:
- Як приготувати просту заготовку з білого наливу на зиму? Відміряємо потрібну кількість яблук.
- Промиваємо яблука під водою, звільняємо їх від плодоніжок.
- Добре промиваємо трилітрову банку під водою, стерилізуємо її будь-яким зручним способом. Кришку кип’ятимо.
- Викладаємо у підготовлену банку яблука, висипаємо цукор.
- Заливаємо заготівлю окропом до самого верху. Закриваємо ошпаренной кришкою. Закатуємо.
- Перевертаємо заготівлю догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
- Компот з білого наливу на зиму на 3-х літрову банку готовий. Забирайте на зберігання.
Повидло з яблук білий налив пюре
Повидло з яблук білий налив пюре – це дивовижна за смаком заготовка, яка нікого не залишить байдужим. Таке частування можна подавати в якості самостійного десерту, додавати в домашню випічку. Для приготування беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.
Час приготування – 45 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Яблука «білий налив» – 1 кг
- Цукор – 0,5 кг
- Вода – 150 мл
Процес приготування:
Крок 1. Для заготівлі повидла з яблук білий налив підготуємо інгредієнти. Яблука добре промиваємо під водою.
Крок 2. Білий налив очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину. Далі плоди ріжемо на невеликі шматочки, викладаємо їх у глибоку каструлю.
Крок 3. Заливаємо яблука водою і ставимо на вогонь. Кип’ятимо і готуємо до розм’якшення.
Крок 4. Отриману масу перебиваємо заглибним блендером. Необхідно отримати однорідне пюре.
Крок 5. Висипаємо в заготовку цукор. Після знову перебиваємо блендером.
Крок 6. Кип’ятимо вміст, розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Повидло з яблук білий налив пюре готове. Забирайте на зберігання.
Яблучне пюре з білого наливу на зиму
Яблучне пюре з білого наливу на зиму порадує вас ніжним смаком і апетитним виглядом. Приготувати такий продукт в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями. Заготовку можна є просто так чи додавати в різні десерти.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Яблука «білий налив» – 1 кг
- Цукор – 100 гр.
- Кислота лимонна – ¼ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідну кількість яблук для заготівлі яблучного пюре з білого наливу на зиму.
Крок 2. Промиваємо яблука під водою, очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними шматочками, видаляючи кісточки і серцевину.
Крок 3. Складаємо інгредієнт в каструлю, засипаємо цукром і лимонною кислотою.
Крок 4. Перемішуємо. Ставимо посуд з вмістом на вогонь.
Крок 5. Тушкуємо на слабкому вогні 20 хвилин. Постійно помішуємо лопаткою.
Крок 6. Гарячу масу перетираємо через дрібне металеве сито.
Крок 7. Ніжну кашку знову перекладаємо в каструлю. Нагріваємо на плиті, майже доводячи до кипіння.
Крок 8. Розливаємо частування по стерилізованим банкам.
Крок 9. Закриваємо ошпареними кришками.
Крок 10. Перевертаємо догори дном, закутуємо в плед і залишаємо повільно остигати в такому положенні.
Крок 11. Яблучне пюре з білого наливу на зиму готово!
Варення з білого наливу на зиму — простий рецепт
Варення з білого наливу на зиму – простий рецепт, який точно варто взяти на замітку. З цього сорту виходять неймовірно соковиті і насичені за смаком ласощі. Готове частування можна подавати до чаю або використовувати як начинку для ароматної випічки. Беріть на замітку!
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Яблука «білий налив» – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Крок 1. Для заготівлі варення з білого наливу на зиму по простому рецептом відміряємо потрібну кількість яблук і промиваємо їх під водою.
Крок 2. Очищаємо плоди від шкірки, вирізаємо серцевину. Після продукт ріжемо невеликими кубиками.
Крок 3. Викладаємо яблучні шматочки у велику каструлю.
Крок 4. Засипаємо їх цукром.
Крок 5. Виливаємо склянку води. Даємо вмісту постояти 20 хвилин.
Крок 6. Ставимо заготовку на помірний вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи.
Крок 7. Зменшуємо вогонь і варимо близько 40 хвилин.
Крок 8. В цей час промиваємо банки і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Кип’ятимо кришки.
Крок 9. Даємо банкам обсохнути.
Крок 10. Наповнюємо їх гарячим ласощами.
Крок 11. Закатуємо кришками.
Крок 12. Перевертаємо заготовки догори дном і залишаємо до повного охолодження.
Крок 13. Варення з білого наливу на зиму по простому рецептом готово. Забирайте на зберігання.
Сік з яблук білий налив на зиму
Сік з яблук білий налив на зиму порадує вас приємним ароматом і цікавим смаком. Такий напій чудово замінить магазинні варіанти. Можна подавати з вашими улюбленими десертами. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Яблука «білий налив» – 3,4 кг
- Кислота лимонна – ¼ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для заготівлі соку з яблук білий налив на зиму відміряємо потрібну кількість яблук.
Крок 2. Промиваємо під водою і даємо обсохнути.
Крок 3. Поділяємо яблука на частини, акуратно видаливши серцевину. Після ріжемо на невеликі шматочки.
Крок 4. Інгредієнти складаємо в глибоку каструлю, заливаємо водою (приблизно 3 літри) і ставимо на плиту.
Крок 5. Доводимо вміст до кипіння і після варимо близько 10 хвилин. Даємо охолонути продукту до теплого стану.
Крок 6. Виймаємо шумівкою яблука і перетираємо їх через дрібне металеве сито. Відокремлюємо сік від м’якоті.
Крок 7. В цей час промиваємо банки і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Ошпарюємо кришки.
Крок 8. Густий яблучний сік перелити в каструлю. Доводимо до кипіння на помірному вогні, додаємо лимонну кислоту і проварюємо одну хвилину, постійно помішуючи.
Крок 9. Розливаємо гарячий продукт за підготовленим банкам. Закатуємо кришками.
Крок 10. Перевертаємо заготовки догори дном, закутуємо їх і залишаємо до повного охолодження.
Крок 11. Сік з яблук білий налив на зиму готовий. Можна відносити на зберігання!