Бісквіт в мультиварці – 10 рецептів приготування пишного бісквіту з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування бісквіту з яблуками в мультиварці

Якщо хочеться поласувати бісквітної випічкою з начинкою, то необов’язково готувати торт. Можна підібрати менш трудомісткий, але не менш смачний варіант. Наприклад, бісквіт з яблуками. Плодові часточки додадуть соковитості і текстури випічці, і виріб вже можна буде вважати повноцінним пирогом. При цьому клопоту для його приготування – мінімум. До складу бісквіта вводимо сметану і вершкове масло – це забезпечить додаткову соковитість і м’якість випічці, і в той же час дозволить тесту повноцінно пропектися, незважаючи на контакт з вологими фруктами.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Сметана – ½ склянки
  • Борошно – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Кориця – за смаком.
  • Яблука – 4-5 шт. невеликого розміру.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

1. Включаємо мультиварку, наприклад, в режимі «Випічка» — потрібно просто розігріти чашу. Кладемо в неї вершкове масло і розтоплюємо його до рідкого стану. Розтоплене масло піде далі для приготування тіста, а чаша буде вже змащеній жиром для подальшого випікання.

2. Яйця розбиваємо в об’ємну миску, в якій будемо замішувати тісто. Всипаємо до них цукровий пісок, вливаємо розтоплене вершкове масло. Починаємо збивати міксером на низькій швидкості. Домагаємося змішування інгредієнтів і розчинення цукрових крупинок.

3. В отриману масу додаємо сметану. Лимон промиваємо, обсушуємо і знімаємо з нього цедру спеціальним пристосуванням або звичайної дрібної теркою. Вичавлюємо сік – його потрібна одна столова ложка. Висипаємо цедру слідом за сметаною в яєчну масу, вливаємо сік. Знову включаємо міксер і змішуємо всі разом на середній швидкості.

4. Поштучно вводимо всі яйця, ретельно збиваючи після кожного додавання. Працюємо міксером вже на високій швидкості, щоб додати в масу більше повітря і домогтися пишності.

5. Борошно просіваємо через дрібне сито разом з розпушувачем і сіллю. Додаємо суху суміш в яєчну масу. Міксером на середній швидкості вмішуємо борошно в тісто. Отримана консистенція – рідка, повітряна, середнього ступеня густоти.

6. Яблука промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на четвертинки. Вирізаємо насіннєві коробочки. Далі ріжемо на четвертинки на тонкі часточки. Викладаємо половину всієї кількості часточок у вже змащену чашу мультиварки. Посипаємо порошком кориці.

7. Заливаємо яблука половиною від всього об’єму тіста. Потім розміщуємо поверх залишилися яблучні дольки і закриваємо їх другою частиною тіста.

8. Чашу встановлюємо в мультиварку і натискаємо режим «Випічка» на 45 хвилин. Після закінчення часу роботи програми прилад відключаємо, але не відкриваємо кришку ще 15 хвилин. Потім дістаємо чашу і відокремлюємо випічку від стінок, провівши між ними і бісквітом тонкої лопаткою. Перевертаємо виріб з чаші на решітку догори дном і даємо повністю охолонути.

Приємного апетиту!