Бісквітне тісто – класика кондитерського світу. З нього випікають ніжні й еластичні бісквіти, які в подальшому служать основою для різних десертів. Приготувати продукт можна за класичним рецептом, з додаванням ванілі або какао, на сметані або кефірі. Рекомендуємо вивчити всі рецепти з яскравої збірки і вибрати найбільш підходящий для себе.
Класичний рецепт бісквітного тіста в домашніх умовах
Бісквітне тісто, виконане за класичним рецептом, послужить відмінною основою для домашніх тортів і інших десертів. Приготувати його нескладно, якщо дотримуватися певні кулінарні правила.
Інгредієнти на
0.45 кг.
- Яйце куряче 4 шт.
- Борошно 150 гр.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Ванільний цукор 1 ч. л.
- Розпушувач 1 ч. л.
Процес приготування:
- Класичне бісквітне тісто дуже легко приготувати в домашніх умовах. Білки відділяємо від жовтків. Жовтки збиваємо на великій швидкості з половиною звичайного цукру і чайною ложкою ванільного. На це піде близько 5-7 хвилин.
- Збиваємо білки до пишної піни, поступово всипаємо до них цукор, що залишився. Продовжуємо збивати до стійких піків.
- З допомогою лопатки з’єднуємо білки з жовтками. Сюди ж поступово просіваємо борошно з розпушувачем.
- Лопаткою вимішуємо до гладкого однорідного тесту.
- Класичне бісквітне тісто готове. Випікаємо його 40 хвилин при температурі 180 градусів, а після використовуємо за призначенням.
Шоколадне бісквітне тісто з какао
Яскравий шоколадний бісквіт для торта нескладно приготувати в домашніх умовах. Продукт вийде м’яким, еластичним і насиченим смаком. Використовуйте для цього простий покроковий рецепт.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 700 гр.
Склад:
- Яйце – 6 шт.
- Цукор – 180 гр.
- Вода – 4 ст. л.
- Какао – 30 гр.
- Кави – 1 ст. л.
- Борошно – 150 гр.
- Ванілін – 1 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
Крок 1. Просіваємо борошно з розпушувачем і какао. Доводимо до кипіння трохи води. У двох столових ложках розчиняємо кави, ще дві залишаємо для збивання яєць.
Крок 2. В окремій мисці змішуємо яйця з цукром.
Крок 3. Збиваємо їх близько 10 хвилин до отримання пишної світлої маси.
Крок 4. Додаємо сюди дві ложки окропу і поступово вливаємо олію. Продовжуємо збивати.
Крок 5. Просіваємо в яєчну суміш половину маси з борошна і какао.
Крок 6. Вимішуємо вміст лопаткою. Робимо це акуратно від країв до центру.
Крок 7. Поступово вводимо муку, розчинений кави і ванілін. Вимішуємо до однорідної тесту.
Крок 8. Шоколадну заготовку можна переливати у форму і випікати 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Як спекти ванільне бісквітне тісто в духовці?
Ароматний і яскравий за смаком бісквіт виходить з ванільного тесту. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього скористайтеся простим покроковий рецепт з фотографіями.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 400 гр.
Склад:
- Яйце – 4 шт.
- Борошно – 100 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Екстракт ванілі – 1 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо курячі яйця, цукор, сіль і ваніль.
Крок 2. Збиваємо продукти до утворення стійкої білої піни.
Крок 3. Сюди просіваємо борошно з крохмалем і розпушувачем. Вимішуємо все до однорідності за допомогою ложки або лопатки. Міксером більше не працюємо.
Крок 4. Переливаємо готове тісто у відповідну форму.
Крок 5. Готуємо його 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 6. Ароматний ванільний бісквіт готовий.
Ніжне бісквітне тісто на сметані
Ніжний і повітряний бісквіт виходить з сметанного тесту. Замісити його не складе труднощів, достатньо лише слідувати простим крокам. Готовий продукт порадує яскравим смаком і привабливим зовнішнім виглядом.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 45 хвилин
Порцій – 900 гр.
Склад:
- Яйце – 4 шт.
- Цукор – 200 гр.
- Борошно – 300 гр.
- Сметана жирна – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Шафран мелений – 1 щіпка.
- Розпушувач – 10 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Білки відділяємо від жовтків. Якщо хочете отримати яскравий колір бісквіту, то посоліть жовтки, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 6 годин.
Крок 2. Далі жовтки збиваємо з половиною цукру до пишної білої маси.
Крок 3. В окремому посуді розтоплюємо шматок вершкового масла і охолоджуємо до кімнатної температури.
Крок 4. Тонким струменем виливаємо масло в суміші жовтків. Сюди ж викладаємо жирну сметану. Розмішуємо.
Крок 5. Поступово додаємо сюди просіяне борошно з розпушувачем і меленим шафраном. Збиваємо до отримання густої маси.
Крок 6. Охолоджені білки збиваємо з цукром до стійких піків. Акуратно вмішуємо їх в основне тісто з допомогою лопатки.
Крок 7. Бісквітне тісто на сметані готово. Випікайте близько 45 хвилин при температурі 200 градусів.
Повітряне бісквітне тісто на кефірі в духовці
Простий варіант домашнього бісквітного тіста для тортів – на кефірі. Продукт порадує ніжним смаком, приємним ароматом і особливою м’якістю. Десерти з нього виходять чудові. Спробуйте!
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 900 гр.
Інгредієнти:
- Яйце – 2 шт.
- Кефір – 1 склянка
- Цукор – 1 склянка
- Борошно – 1,5 склянки
- Сода – 0,5 ч. л.
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Ванілін – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Розбиваємо курячі яйця в глибоку миску.
Крок 2. Збиваємо їх міксером до зміни кольору.
Крок 3. Потім починаємо додавати цукор, сіль і ванілін. Продовжуємо збивати.
Крок 4. Сюди ж просіваємо частину борошна разом з содою і розпушувачем.
Крок 5. Розмішуємо міксером на невеликій швидкості.
Крок 6. Вливаємо в масу теплий, але не гарячий кефір.
Крок 7. Всипаємо борошно.
Крок 8. Вимішуємо до однорідності. На дно форми кладемо пергамент і виливаємо готове тісто.
Крок 9. Випікають його 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 10. Рум’яний бісквіт з кефіру тесту готовий!
Пишне бісквітне тісто на молоці в домашніх умовах
Пишний бісквіт для торта виходить з ніжного молочного тесту. Беріть на замітку простий рецепт, який легко виконати в домашніх умовах. Порадуйте близьких смачними десертами.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 500 гр.
Склад:
- Яйце – 3 шт.
- Борошно – 165 гр.
- Розпушувач – 6 гр.
- Молоко – 120 мл
- Цукор – 165 гр.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Сіль – 1 дрібка.
- Ванілін – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Молоко разом з вершковим маслом занурюємо в каструлю. Нагріваємо вміст, поки масло повністю не розтане. Знімаємо з плити.
Крок 2. Окремо збиваємо яйця міксером близько однієї хвилини.
Крок 3. Після, сюди всипаємо цукор і продовжуємо збивати заготовку до отримання пишної білої маси.
Крок 4. Просіваємо в яєчну суміш борошно з розпушувачем і сіллю. Швидко розмішуємо, але не збиваємо.
Крок 5. Вливаємо сюди тепле молоко з маслом, додаємо ванілін, продовжуємо розмішувати віночком до однорідності.
Крок 6. Гладке бісквітне тісто на молоці готово.
Крок 7. Випікати його слід близько 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Повітряне бісквітне тісто з розпушувачем в духовці
Один з найпростіших рецептів для приготування бісквіта – з розпушувачем. Продукт вийде пишним, м’яким і неймовірно ніжним. З кулінарним процесом справляться навіть новачки.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 700 гр.
Інгредієнти:
- Яйце – 4 шт.
- Борошно – 1 склянка
- Цукор – 1 склянка
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Розбиваємо курячі яйця в глибоку миску.
Крок 2. Збиваємо їх близько 5 хвилин, після всипаємо цукор і продовжуємо збивати ще 10 хвилин.
Крок 3. Повинна вийти біла пишна маса.
Крок 4. Поступово просіваємо борошно з розпушувачем. Починаємо вимішувати вміст лопаткою.
Крок 5. Далі готове тісто можна випікати круглої форми з пергаментом.
Крок 6. Вливаємо сюди бісквітне тісто.
Крок 7. Готуємо близько 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 8. Використовуємо пишний бісквіт за призначенням.